Traderaträsket.

Stuck in it again. Adrenalinet flödar likt i ett bungyjump-hopp i väntan på att auktionen ska ta slut. Och lyckan och vinnarskallen är total, då man vinner.

Skitlöjligt, ja jag vet. Och dumt.
Som tur är har jag en karl som håller koll på mej och att man inte är lika trög som många andra, och mer än gärna betalar mer än vad nypris är, bara för att vinna en auktion.

Men, ibland, då gör man bara ett sånt där asbra fynd, som idag. :)

Slö, ja.

Barnet, hunden och karln åkte till byn för drygt två timmar sen. Jag stannade hemma, för jag ska städa. Har jag börjat ännu? Nej. Har jag vilat? Ja. Har jag druckit kaffe i lugn och ro på ballis med en cigg? Ja. Har jag fått gå på dass i lugn och ro? Ja. Har jag suttit och nördat vid datorn? Ja.

Tror jag ska skicka iväg dom fler dagar för att jag ska få städa. Haha.

Fast, nu ska jag nog ta och göra ett ryck och verkligen göra det också tror jag.
Sen till byn och fira A's syster som fyller år idag. Grattis Rebecka! :D

Bodensare, ett... trevligt folkslag.

Idag drog vi iväg till Boden och inhandlade vinterns måste, en varm overall till Tyra! Och, jag måste då säga att Doffy (som inte skulle ta in den för att dom tyckte den var ful, eller inte lika fin som på bilden) hade så jävla fel! Jag älskar den!

Måste då säga att Enter-gallerian var ett stort lyft för Boden, har nog aldrig sett så mycket folk i centrala boden tidigare!

Sen då vi skulle åka hem hittade vi ett trevligt meddelande på rutan...

"Idiot", tack för den. Men vem är idioten egentligen? Du som dubbelparkerat på en smuckfull parkering, enligt min åsikt. Får man nog skylla sej själv om man måste klättra in vid passagerardörren..?


Movie night.

Filmkväll ikväll, vi ska se Shutter Island, har hört att den är rätt läskig, så få se vad fegisen-jag tycker.

Meriam, min nyfunna vän från skolan är på väg hit hon med och ska joina oss, ska bli kul! :)
(Nöööjd nuuu då, Meriam?! ;))

Skryt.

Imorse knallade jag veligt iväg till dagis med sötungen, var som inte riktigt säker på om jag ville lämna henne eller inte. Visst, hon har verkat frisk och pigg. Meeeen, tänk om. Tänk om hon fortfarande känner sej hängig och inte alls sugen på dagis, malde i huvudet på mej. Jag var till och med tvungen att ringa dit i morse och rådfråga. Mammahjärtat fick som så ont. Tänk om hon blir jättetrött och ledsen. Hon vaknade så tidigt i morse ju..

Herreguuu vad man blir blödig då man skaffar barn, jag lovar!

Ringde dit efter vilan och hörde hur hon mådde, allt var frid och fröjd, lovade hennes fröken. Fick då äntligen pusta ut och kämpa igenom resten av dagen, sjuk som jag då istället givetvis blivit.
När jag kom hem efter skolan hade A hunnit hämta hem henne och berättade vad fröknarna sagt, klart hon inte varit ledsen eller bråkig som hon tenderar att bli ibland då hon är trött, utan dom tycker hon är så lätt att ha att göra med, så lättsam och nöjd! Att man blir stolt!



Älskade, älskade sötunge!


Well, hello.

Tyra fick stanna hemma från dagis igår och idag, då hon började få lite feber kvällen innan då vi var hos mamma och käkade middag. Men idag har hon varit pigg och feberfri, så får se imorgonbitti hur det känns och verkar, kanske att hon kommer iväg då. :) Själv har jag ju givetvis blivit smittad (ovanligt.. nja) så jag vaknade i morse kring fyra och höll på att svettas ihjäl, halsen kändes som sandpapper och snoret brände i näsan.

Jippi.


Verkligen lägligt, då dom här två sista dagarna på veckan har föreläsningar som jag verkligen tror är bra att gå på.

Och från det ena till det andra, så har jag idag varit och hämtat ut ett nytt sim-kort, då min och Jenzzons road trip och jakt på mina grejer inte resulterade i något nämnvärt fynd. Eller mjaa.. vi hittade många tomma ölburkar, cigg-pack, snusdosor, kvitton, bussningar och alla möjliga andra plastbitar. Till och med ett fågelkadaver. Men, ingen mobil eller plånbok.
Man kan ju undra hur det är möjligt att bägge delar försvinner. Jag har mina misstankar, men dom håller jag nog för mej själv. Tills vidare iallafall.


Så, har inte många nummer memorerade i huvudet, så släng iväg ett sms med namn, så jag har ditt! :)

Måndag.

Åkte i sista minuten till skolan idag, hamnade i världens bilkö, då det varit världens smäll vid Haparanda-rondellen och totalt bilkaos rådde. Härlig start på dagen. Dom inblandade klarade sej iallafall med lätta skador verkar det som, det var ju bra.

Tyras första vila hade gått bra på dagis, hon hade varit lite skeptisk i början till rummet i sej och att sova där, men det gick fort över. Dock rosslade hon lite i halsen i morse, och nu när vi var hemma hos mamma på middag fick hon ordentlig hosta och lite feber, så mest troligt blir hon hemma imorgon, tråkigt då allt gått så bra med inskolningen!

Nu soffläge och hoppas på ett upphittar-samtal.

Söndag.

Gårdagen blev en högst händelserik kväll. Tror jag aldrig varit med om att två olika chaffisar hoppar ur två olika bilar och vägrat köra... En kväll man kommer ihåg, om det nu är bra eller dåligt, som Jenzzon sa.

Hoppas jag bara får tag i killen vi åkte med först, så man kanske får tillbaka mobil och plånbok...
Så finns att nås på Agges mobil, om det är något.


Cruising!

Barnet, hunden och karln åkte till stugan själva idag, då jag var mindre sugen på att sitta i surströmmings-oset dom ska ha ikväll.

Jag hade tänkt ligga hemma i soffan/sängen och läsa min bok hela helgen, kanske städa en sväng, men bara kanske.

Istället upptäckte jag att det är Pitecruising nu ihelg, och vafan. Här sitter jag nu med en folle och Guns, inspirerad av ja, guns-boken jag läser kanske? ;), på hög nivå och inväntar Jenzzon med sällskap som ska hämta upp mej innan vi drar vidare för att åka nån gammal Bonneville och öla och.. ja ni vet. Cruising-time.
Damn bara att jag inte hade en susning om att detta var helgen med pites sista cruising (och sommarens,  överhuvudtaget, säkert också?) för då hade jag ju haft egen chaffis och bil. För RCRen hade ju kanske behövt luftas lite? ;)

Old times. Kommer nog inte sitta på taket idag...

Det tåls att firas.

Första veckan som student avklarad!

Många, eller dom flesta(?), sitter nog på kåren och super.

Jag sitter i soffan med datorn i knät och en folle i näven och firar.



Studentliv som studenliv..? ;)

Oooojdå.

Tyra vaknade nog på fel sida av sängen efter vilan. Skriker, grinar och gnäller. Slår hunden och tröck ett rån i ansiktet på sin mamma. Gör allt hon inte får göra helt enkelt.

Nyss hördes ett Kabaaaam! från köket, efterföljt av ett Ooooojdå!
Tur hon har alla tår kvar, tre kastruller är nog inte så skönt att få på fötterna...

Och ännu mer tur att vi ska till mamma snart och käka middag, så ungen får roas. ;)

Skolstart.

Dagen gick hur bra som helst!

Jag kom 45 min för tidigt (!!) och fick vänta, eller rättare sagt, satt och tog det lugnt ett tag innan det var dags för samlingen i den stora salen, och dagen startade.
Kom hem efter tre någongång efter en dag full i vandring, lyssnande, pratande, pysslande, mer lyssnande, mer vandrande. Jag lovar min hjärna höll på att koka över av alla dessa nya intryck och platser och saker att komma ihåg. 

Tyras och hennes pappas dag hade gått jättebra den med. A hade gått en sväng från dagis, och T hade kollat på han och sagt hejdå och sen fortsatt med sitt. Att han sen kom tillbaka en halvtimma senare gjorde hon knappt någon notis om, utan fortsatte visst sitt lekande och struntade i pappa.
Vad förvånad jag blir...
Nja.




Har suttit på nätet nu och kollat böcker, satan vad dyyyyrt!

Måndag.

Besöket på dagis gick som förväntat. Tyra knallade in, lite nyvaken och frusen. Kollade lite runt och träffade Tuva, Stinas dotter, som också skulle skolas in idag på samma avdelning. Sen drog hon iväg och lekte och körde sitt eget race. Precis som jag trodde.
Idag var vi bara en timma, men hade jag gått och lämnat henne i ett par, hade hon nog inte märkt det något nämnvärt. Imorgon blir det två timmar, sen skulle A knalla iväg en sväng på onsdag då det är hans tur att köra resten av inskolningen.

Sen efter detta gick vi hem, käkade lunch och drog vidare till Linn och Mila, där jag skulle få håret någon dec kortare. Och det blev det! Mitt långa ris är nu mer ett något kortare, fräschare och fylligare hår, då hon även klippte upp det litegrann.
Barnen som var lite halvtrötta bråkade mest och gormade. Men, med två tjurskallar, vad ska man förvänta sej? ;)



Nu ska jag även ta och färga till utväxten som skär sej till nya frillan.

D-day.

Nu börjas det. Dagisdagarna.

Men lite lätt vemod och ångest över att tiden gått så förbannat fort, ska vi nu trampa mot dagis och inskolning och ungen-börjar-ju-bli-stor.

Men samtidigt, så ska det bli skönt. Bli Linda igen, och inte bara mamma till Tyra. Få tillbaka ett liv och ett socialt umgänge som inte bara innebär skitblöjor och lekparker och mellisar och, ja.. ni fattar.


Älskade storunge!


Shit pommes!

Ojoj, nu händer det grejer! Ringde till dagis idag och beklagade mej över att min skola börjar samma dag som inskolningen ska starta, och att jag jättejättejättegärna vill vara med, iallafall några dagar i början. Det löstes snabbt, då man verkar ha fått riktigt bra förskolepersonal att ha att göra med! :)
Så, på måndag redan, börjar lilla damen sin allra första dag på sitt alldelens första dagis!

Mamma hennes är nog mest nervös.



Alltså, jag tyckte som det var helt nyss det här. BB, ni vet.
Vafan hände med tiden, lixom?



Och sen på onsdag är det min tur. Storskolan ni vet.

Fixarsöndag.

Idag har vi haft en fixar-dag här hemma, hängt upp tavlan vi köpte för hundra år sen (eller iaf nån månad sen) i vardagsrummet, hängt upp Tyras sänghimmel, och fått upp hyllan och skåpet och krokar i toan. Vad man känner sej duktigt alltså! ;) Då vi nästintill varje helg åker till stugan nu på sommaren, blir det inte mycket gjort här hemma förrutom den vanliga städningen.


Lillpluttan sover i sin fina nya storsäng, under sin sänghimmel.

Jag har kommit in i ett göra-om-ryck igen, så snart ryker väl allt i vardagsrummet, eller köket eller nå... Synd bara att man inte är miljonär och har råd med allt man vill ha!

Vi fick även fixa ett till stock idag (förra hade vi i fredags). Så nu ser vår toa-dörr ut så här:


Tyra-spärr på handtaget.


Ett tips förövrigt,
torka inte upp shampoo från hallgolvet och släng i toan. Det blir fetstock, av hur lite papper som helst.
Låt heller inte barnet spola ner lukta-gott-grejen som hänger på toaringen, det blir stock då med.


Test.

Mobilblogga, kan man det?

Dagens fynd!

Började dagen med att nacken knäckte till och jag blev helt orörlig där i hallen mitt i påklädandet. Kräääp. Precis den dagen då jag och Linn skulle vara barnlediga och gå på stan - utan ungar, förstår ni vilken lyx?
Hursomhelst.
Blev till att ringa Vårdcentralen och gnälla till sej nå smärtstillande. Har smort med antiinflamatorisk gel hela veckan och knaprat Panodil - till ingen nytta alls, visade det sej rätt tydligt idag.

Linn mötte upp mej på VC och var med Tyra medan jag pratade med herr Docktor. Fast.. herr och herr, han var väl typ en väldigt ung herr, som var rätt osäker på sitt jobb, som han nyligen måste ha fått (?). Fick inga svar på mina frågor jag ställde, men två rör Citodon. Det tackar vi och bockar för, nu kan jag röra huvudet åt bägge håll igen!

Men nu till den bättre delen av dagen, då jag och Linn lämnat av mitt barn till mamma och hennes jobb, drog vi ut och fyndade! Hittade massor med linnen på halvahalva reapriset och två för 99, två t-shirtar, en collagetröja modell bredare, en grovmask-stickad (?) lång tröja och det bästa, två par skor! Ett par Converse i skinn och röda detaljer och cammo-Vans, lätt dagens fynd!

Åter till det fattiga studentlivet.

Såg precis att jag fått beslutet från CSN. Yeeey, min ansökan har godkänns.
Nu är jag officiellt en fattig student. Igen.

Dock så hade jag glömt hur fattigt fattigt det är. På den tiden då jag pluggade på Sunderbyn, då kändes ju studielånet som ramlade in på kontot varje månad som en förmögenhet. Men då var ju också den enda inkomst man någonsin haft en svartlön från ett visst välkänt hak här i stan.

Idag när man haft en nolla till varje månad på kontot så känns det helt annorlunda måste jag ju säga.

Tur man har unge och får det feta tillägsbidraget på 127 hela riksdaler i veckan...


Home, sweet home.

Vi har kommit hem, packat upp, fixat i Tyras rum, nattat hund och gått ut med barn, eller var det tvärt om?

Bilder på våran härliga långhelg i stugan kommer när dom kommer.



/sjukt trött mamma/flickvän/bloggerska/hundägare



RSS 2.0