Paus.

Ibland tar livet jävligt oväntade vändningar... Minst sagt. Vad framtiden har att erbjuda återstår helt enkelt att se.

Jag lär nog inte ha så särskilt mycket att skriva på ett tag. Och det jag vill ha sagt kommer då inte hamna här.

liiindur.blogg.se har tagit en paus.

Linslus.

Igår då morsan var här och käkade skulle jag fota dom två jyckarna som verkade vara lika sugna på tacos som vi var...


Benz har så stort och tungt huvud, så man måste alltid luta sej för att inte åka på nackspärr..!? ;)

 

Men vad ser jag då blixten lyser?

Jo, det är någon annan som gör sej fin för att vara med på bild, strax under kameran.

Finaste posen (grimaschen(?), ever!

Denna snygga min ska man tydligen göra så fort en kamera/mobil åker fram. Det är den senaste.


Mama is home!

... för att vända och åka igen. :P
Jag, Tyra och syrran var och hämtade upp henne på Kallax i morse, ikväll blir det taco middag och mys innan hon drar igen. Thailandet två veckor och sen Ecuador, inte blir man väl avis va? Bättre vara här hemma i surregnet och det gråa och mörka, right? ;)

Ikväll blir det att vara hemma och mysa med min kära dotra, då hennes far ska ut på galej, vilket jag inte missunnar honom alls, jag fick ju mitt förra helgen! Och som han sliter på det där bajsstället till jobb, förtjänar han det verkligen!

I natt blev Tyra Tyra igen, inte Tyra Tyrann, som hennes far så fint kallade henne efter helvetesnatten innan. Ett vak på natten för välling, sen en kortis, typ öppna ögonen och stänga dom igen, då Agge klev upp. Vid sju klev vi upp, bägge två utvilade och glada, käkade gröt och mös lite innan vi började dagen, som förövrigt, trots regn och tråkväder, känns bara så där förjävla bra!

För det är dags för fredagsmyyyys!
;) Trevlig helg på er!


Älskade sötunge!


Natten och dagen.

6 hela timmar har jag fått i natt, S E X hela timmar med ostörd sömn! Det tåls att berättas, ska jag då säga. För en gång skull vaknade jag faktiskt på strålande humör och inte tokirriterad och med tokskrikande. Mer så där "hmm, jag-är-vaken-nu-mummel. Härligt är bara förnamnet.
Vad var då receptet på detta mirakel? Jo, håll barnet vaket till tio, proppa full med gröt, låt sedan sova när ögonen håller på att falla ihop.
Samma metod blev det dock inte idag. Och jag tror på en lite tyngre natt i natt om jag ska vara helt ärlig...

Annars då?
Förrutom detta eviga tugg om min sömn (jag tjatar, I know), så har vi varit i Boden idag och käkat go lax och pasta !yummy!, surrat, promenerat hundar och lämnat Sune.
Att jag har sämst lokalsinne är inte en hemlighet, men det här är ju löjligt. Jag har varit och hälsat på Monika X antal gånger, ändå lyckas jag aldrig hitta rätt med en gång. Idag svängde jag in på vad jag trodde var rätt gata, insåg att det var fel, svängde vänster till nästa, inser att jag är fel, måste köra två kvarter vidare, för jag var nu ännu längre bort. Sämst lokalsinne, jaa.

Nu har Sune äntligen fått ett hem, med andra kompisar, växter, en pump och en fin tapet. Tror nog det är mycket bättre än en salladsskål, med en liten snäcka bara, eftersom den lite större inte rymdes.
Uppdateringar är lovade om läget, ni vet inboandet och socialisering och sånt. Men jag tror inte det ska bli något problem alls, då guldfisken dom redan hade började söka kontakt direkt, kanske en liten romans på G? ;)

Krogen och återfall.

Lördagen var skitbra, med god mat, lax och pasta som chief Snåuf kockade ihop. Vi satt länge och surrade innan vi tog oss ut på krogen, kring ett var vi där.
Fast än det var trevligt och så, har jag återigen konstaterat fakta, krogen är inget för mej. Att sitta hemma hos någon och surra, eller åka bil, that's my way.
Söndagen ska vi inte ens prata om, varför jag ska vara blessed med baksmällan från helvetet alltid, undrar jag då. När jag vaknade hos mamma tog det ett tag innan jag ens fattade var jag var, ni vet dom där sekunderna då man slagit upp ögonen och inte är hemma och man får lite smått panik innan man fattar!?Haha.

Hemma hade det gått hur bra som helst. Tyra hade sovit hela natten, förruton ett vak med välling för att sen somna om igen, härligt! Även natten mot måndag gick hur bra som helst. Där hann man pusta ut och tänka att det här med sluta amma inte var så svårt ändå. Tji fick jag.
För denna natt har varit allt annat än härlig, då hon vaknat varannan/var tredje timma och bökat på och varit förbannad och sparkats och skrikit. Inte tagit välling eller vatten eller något. Kan kanske ha med återfallet vi tog i amningen i går morse?

Håller tummarna på att man får lite mer sömn inatt, då vi ska till Boden imorgon och hälsa på lilla Hilda med familj! :)

Ågren, jaa!

Här sitter man, med fetaste ångesten i världen.

Min karl har nämligen kastat ut mej. Eller nja, kastat ut och kastat ut, men har tycker jag ska åka till mor min och sova, så jag verkligen får sova, och Tyra verkligen inte kan snutta, hur mycket hon är vill. Tror helt seriöst inte att pappas nipples är så bra att snutta på.. Haha.
Men alltså. Jag har som varit helt inställd på att det inte ska bli några som helst problem att sova borta. Vaddå, hon är ju ändå med sin pappa liksom!? Men då kommer ju den där ångesten krypandes. Tänk vad ledsen hon kommer vara. Och tänk om A inte vaknar när hon gråter. Och tänk om han inte förstår varför... Ja ni fattar?
Nu är det ju så att det är nog rätt bra för dom båda. Och bäst för mej, som får sova. Om det nu går, lär väl bara ligga och vrida och vända på mej fram och tillbaka och flura på vad som händer här hemma.

Vilken kycklingmamma man gått och blivit. Unbelievable!

Sömn, ja tack.

Efter att ha surrat fram och tillbaka med Malin om ungarna och hur vi gör och inte gör, blev båda två en aning mdigare och klokare.
Så, igår började vi här hemma med nya kvällsrutiner. Gröt innan man sover, och sen sova i sin egen säng är det nya som gäller för Tyra. Gillade hon det? Jovars, gröt är ju det bästa hon vet, så hon var nog rätt nöjd över att slippa vällingen. Men, att sova i sin egna säng var icket uppskattat. Tillslut somnade hon iallafall, och sen när vi skulle sova var det dags för vällingen (annars är det alltid amning som gäller, vilket jag tänkte att det är slut med nu), och faktiskt gick det långt över förväntningarna! Om det var för att hon var alldelens nyvaken och i nattmössan, eller vad det var vet jag inte, men det gick ner iallafall. Sen var det inte lika kul dock, då hon insåg att hon fortfarande inte kommer till våran säng. Grin, gnäll och försökt till både kullerbyttor och intrassling i spjälsängsskyddet blev det istället. Utbrottet var ändå över efter kanske en kvart. Jag pustade ut och skulle just till att somna då hon satte igång igen ett tag, och sen däckade. Yeeey, var min tanke.
Fram tills jag vaknade igen en och en halv timma senare, samma visa och jag gav upp och lyfte över henne och hon fick snutta. Jag vet, jag är sämst. Jag har även sämst tålamod i världen när jag är trött som fan.
Men skam den som ger sej, ikväll blir det nya försök, och än så länge har det gått bra. Hon somnade till och med själv. Får se då hur natten blir, jag hade uppskattat sömn, jaa.

Tur det snart är helg, gissa vem som får ta alla uppvak då!?

Dagen!

Dagen började lite dåligt med lite stress och spring till tandläkaren, då en viss liten dam  tyckte att hon skulle vara vaken och uppe där vid tre och inte alls ville gå med på att somna om... Så jag var ju allt annat än sugen på att kliva upp då min klocka ringde och Tyra redan klivit upp med pappa sin tidigare.
Hursomhelst kastade jag i mej lite frukost och gjorde mej i ordning och skickade ut karln med barnet och hunden i samma veva som jag med raska steg tog mej mot vårdcentralen.  Besöket var över snabbare än jag tänkt, då min käke bråkade i vanlig ordning, så vi fick skjuta upp det till i januari.

På väg därifrån får jag ett sms från en gammal bekant, Malin, som jag sprang på igen efter några år, då vi var på föräldrakursen, som har en dotter i Tyras ålder. Hon och hennes gullunge ville komma och hälsa på!

Sötungarna Tyra och Samantha!

Massor och surr och lek (på deras sätt då, typ sitta och ropa till varandra.. ;) blev det. Dom hann även till och med redan bli lite ovänner då dom kom i närkontakt en sväng i ett obevakat ögonblick, då deras mammor stod ute på balkongen och tjyvrökte. ;) Dispyten gick fort över då Tyra slapp fingrar i ögonen och dom satt i varsinn mammafamn igen, som tur var! ;) Inte lätt att vara liten och inte veta att man inte kan sätta fingrarna varsomhelst!

Nu Arga Snickaren såklart, och vänta på älsklingen som åkte på jobba och köra ett transportsläp till boden! :)

Imorgon blir det dejt igen på Växthuset, ska bli kul! :)

Härligt!

Vilken härlig dag det blev! Strålande sol och så där friskt i luften. Måste ju då erkänna att trots mitt ogillande av vintern, blev man som på bättre humör av lite snö! Jag tror inte det är vintern i sej jag ogillar, bara det att den är så jävla lång här uppe?
Snacka jag blev sugen på att åka iväg och härja lite med bilen i nysnön i lördags då vi åkte till byn på middag hos A's föräldrar. Får man göra det trots att man gått och blivit sådär vuxen med barn och allt? Åka iväg och dumköra och sladda och ha sej..? ;)


Iceroad truckin' på väg mot Hindersön förra vintern.


Gradvid-posa på isen och RKD.

Imorse packade vi bilen full med hundar och barn och for iväg och lät hundarna leka av sej i Kallax, nu ska vi snart packa ihop oss igen, grannen och jag, med tillhörande barn och åka och titta lite på Storheden, kanske att man köper en sån där vit gran i år?

And people wonder what frends are for?

Bruns svar på min dröm om min alldelens egna, fina jänkare:

Jag:

men vänta bara, dagen då jag har råd med en jänkilajnen, då kommer gamla linda tebax, ibland iaf ;);)

21:53Robin

haha då kommer du bli en såndär "tråkig jävla redlinekärring, som tror hon är något bara för hon super engång om året i en fin bil"

hahahahaha

nä linda det där går inte, lika du inser att du är för gammal nu, köp en premenuration på bingolotter och ett flak med plommonjuice.'

 

Herreguuuu, vilken tur jag har, att jag har sånna sköna vänner, som bara känner, tycker och säger! Hahaha.

Nu ska jag återgå till att smutta på mitt halvfulla glas Kissan Minttu (tar det aldrig slut?) och sen gå och lägga mej för att fundera på om det blir halvårs prenumeneration eller om man slår på stort och blir livstidsprenumenerant. Ja, på Bingolotto alltså.

Go natt mina förhoppningsvis, unga, livfulla vänner! ;)

Köra v12a!

Idag har jag gjort något, som jag trodde aldrig skulle hända. Jag har kört farsans fetåk!!
Frågade lite på skämt om jag inte fick låna hans bil, då min stod i garaget och Agges audi var nästan utan soppa. Trodde ju aldrig att jag skulle få ett ja som svar.
Jag tror nog det här är första gången jag blivit nervös över att köra en bil alltså.

Farsans A8L 6.0

Att köra den skulle jag nog lätt kunna vänja mej vid. Helt plötsligt kändes våra dieselhärk... ännu mer härkiga.

Näh, inte är jag avundsjuk...

..över att morsan, min moster och hennes familj drog till Thailandet idag inte. Inte alls. Jag lovar.

Säg hej till Sune, omplaceringsfisken.


Vårat senaste tillskott i familjen.

Jag har för ungefär 12 år sedan sagt att jag aldrig mer ska skaffa fiskar i hela mitt liv. Sen jag fick ett stort akvarium, a la typ 500 liter, om inte mer, av min far då jag fyllde 13.
Det blev väldigt fort farsans fiskar. Ungefär då det var dags att tömma och byta vatten och städa akvariumet.

Nu har vi då som sagt blivit med fisk igen. Min mamma ska åka bort ett ganska bra tag, så hon behövde någon ser till honom. Och sådan mor sådan dotter, verkar det som, för hon hade inte hjärta att spola ner honom, ner i en säker död i bajs och annat otrevligt. Så nu har alltså jag fått ta den tunga bördan, men blödig som man är klarar jag heller inte det..
Tyvärr så gick Sunes hem sönder i flytten, så han fick flytta in i en salladsskål istället, iallafall tillsvidare.
Hur länge han överlever där återstår ju att se. Som det ser ut nu verkar han vara i chocktillstånd eller nå't, då han knappt rört på sej på hela dagen..?

Är det någon som tror sej ha ett bättre hem till Sune, får ni gärna säga till, han flyttar nog mer än gärna till ett större hem, kanske till och med att han kan få sej en flickvän?

Alla helgons.



Igår var vi på bio och såg Flickan som lekte med elden, medans mamma och syster var barnvakt.
Kändes helt lyxigt att gå på bio, köpa popcorn och gotta!
Vet inte riktigt vad jag tyckte om filmen..? Visst, den var ju som bra, men lätt att Män som hatar kvinnor var bättre.

Vad gjorde ni andra då? Gissar på att rätt många var och hälsade på i dimmans värld och ligger i baksmälla idag..? ;)
En annan bokade 18.00-bion, eftersom vi kom överens om att 21.00, det blir ju så sent, är ju inte säkert man skulle orka hålla sej vaken! Haha. Pensionärs-varning?!

Hoppas ni haft en lika bra Halloween som oss! :)



RSS 2.0