Cheers mates!

Vacker utan spackel..? Näe, tror inte det va?



Chattahoochee
poppar på i högtalarna, follen är knäckt, masken och fransarna är på, nu fattas bara kläderna, som vanligt. Vaad ska man ha på sej? Kjol-idén skrotades ganska snabbt efter dagens snöfall... Damn att alla dom där kläderna ska ha krympt så förbannat i tvätten! ;) Jajja, nå´t ska man väl kunna gräva fram!

Skål gott folk, ha en bra Valborg! :)

Valborg.

Sitter och väntar på att min sockertopp ska vakna från sin förmiddagsvila, så ska vi packa oss i bilen och åka till stan, för ikväll ska hon nämligen sova hos sin mormor!
Tänkte hänga ett tag på mammas jobb, käka lunch och lite sånt, så hon inte blir ledsen då jag åker. Inte för att jag tror att det behövs, så självständig som den här damen är så är hon inte så brydd ändå.. Kanske är mest för hennes mammas skull, så hon inte ska få så mycket separatiionsångest?

Sen bär det av hemåt, fixa undan alla miljoner leksaker, dammsuga och städa lite snabbt, innan vila och sen styra upp kvällen!
Linda och Danne ska åka med oss, samt Anton som kör och Nicolina, hans tjej. Vi ska titta in hos Agges kompis, och åka förbi far min en sväng, någon annan som har fest? ;) Jag är som sugen på att grilla, men det känns inte riktigt som väder för det..?

Kommer nog bli riktigt kul ikväll! :)


Lilla skrutt!

Four rings to rule them all.

Idag var jag och städade ur bilen hos pappa. Sen kom Agge också när han slutat jobbet.



När jag packade in allt tillbaka i bilen insåg jag att det här börjar ju bli löjligt... Fem, ja fem jävla audis på en uppfart, pappas A8L och S8, min A6, syrrans A4 och Agges A4...

Nu syns ju inte S8an.. men ändå.

Gröna fingrar!

Härom veckan blev jag helt inspirerad då jag var och drack kaffe hemma hos Mariann och såg hennes små bunkar med olika små gröna stjälkar som ploppat upp, och fick en drös med olika frön med hem.
Genast slet jag fram blomjorden och satte igång med att plantera och hade väl inte så där jättehöga förväntningar på att lyckas, då jag aldrig riktigt haft så där gröna fingar, snarare mördat allt i växtväg som kräver lite omvårdnad...

Men se vad jag såg idag då, till min stora förvåning!



Sweet! Dessa små plantor är solrosor. Tomatplantorna och bönorna har även dom tittat fram, om än lite försiktigare. Får se om jag även lyckas få fram nå blommor?!

Nu ska man bara försöka hålla dom vid liv också! ;)

Svar till anonym.

Den här kommentaren väntade efter mitt inlägg om fredagens bravader:

"det där du skriver om att du inte känner igen någon, det KAN ju bero på att folk växer upp och slutar "dra raggen" genom stan i fyllan. Fan lida, du har barn nu också. väx upp nu för fan! du beter dej som en fjortis fast du är närmare 30 år, det här här ju så¨jävla patetiskt. nå, säger detta för att kanske tända en liten tanke, för det är så vi ser dej.. (men det kanske du skiter i?) ville bara klargöra det eftersom du är lite (hur ska man säga?) EFTER?!...."

Och ja, du anonyma, du väckte en tanke. För det första, vem säger att man efter en viss ålder är för gammal för att åka bil och dricka öl? Att folk går ut på krogen och skämmer ut sej totalt, är visst helt ok. Att supa skallen av sej överhuvudtaget, verkar gå an, så länge men gör det någon annanstans, för åker du bil och ölar är du helt plötsligt jävligt omogen och fjortis? Att jag inte har något intresse i krogliv och stå i baren, gör det mej till en fjortis?
Och vem har sagt att man ska sitta hemma och bli någon jävla nucka, bara för att man fått barn? Att jag åker ut och har kul, medan hennes pappa är hemma med henne, tar nog inte mycket till skada skulle jag tro...
Och du har rätt i en sak, jag skiter faktiskt i hur andra, som jag inte ser som mina vänner ser mej, eftersom det inte angår någon annan vad jag intresserar mej för och inte.

Ska jag, bara för att jag fyller 26 nästa månad, lägga ner mitt största intresse bilar, kanske plocka ut alla mina piercingar (och varför inte även ta bort tatueringarna när jag ändå håller på?), slänga mina hoods med döskallar på, samt skinnjackorna och jeanstightsen och svära nykterhet tills jag dör, bara för att jag är närmare 30 år och mamma?


Ledsen att göra er besvikna, I would not think so. Så, ni som stör er så förskräckligt, sluta läs eller tillåt mej reta er till vansinne, för nu kommer sommaren och en förjävla massa bilåkande och ölandes till!! ;)



Spontan ölande.

Igår blev det en såndär spontan öldrickarkväll för min del.
Satt hemma och var så där rastlös så det bara kröp i kroppen, funderade på att åka och tvätta bilen. Då skriver Elina på fejjan att hon är ölsugen, och vad gör man inte som en god vän och ställer upp på lite öleri? ;)

Vi drog iväg och körde en hemskt (o)seriöst snabbtvätt av bilen och rullade en sväng på stan och klurade i om man skulle kunna få någon att ratta stortysken runt stan några varv. Då vi misslyckades med våra försök gav vi upp och åkte och ställde bilen hemma och knatade över till Elina.
Väl där surrade jag med Jenzzon, som även han satt hemma och försökte få ta i någon vänlig själ som ville styra hans tysk, strax där efter ringdehan upp och hade fixat biffen!
Så vi packade oss i hans bil och åkte och hälsade på Björn och hans tjej, och rullade ut på stan. Konstig det där, man känner inte en kotte längre ute! Haha. Undrar vad det kan bero på? ;)
Vi åkte även min tysk efter typ halva kvällen, himla kul måste jag då säga! För en gång skulle var vi faktiskt riktigt städade också! Lagomt runda under fötterna, där någon gång innan två, parkerades RCRen och jag gick och hämtade hunden för att ekortera Elina hem.

Riktigt bra kväll helt enkelt! :)

Back in the days...

Hittade den här bilden på FB idag.


Gamla "gänget" från högstadiet, kan det har varit typ 98? Ganska kul att vi alla är med på bild samtidigt, tror nog det är den enda bilden jag sett med alla.

Trots att det var en jävla massa ups and downs och vi kunde vara rätt oense ibland, så väcker den här bliden så jävla många minnen till liv, roligt minnen! Alla galna upptåg vi hittade på, jisses! ;)

Shoppa, bara shoppa.

Nästa månad ska vi på rockabilly-party i Rosvik, så idag tänkte jag och grannen åka in till stan och kolla på nå tyger till en 50-tals/rockabilly-klänning. Vi hittade ett asläckert tyg, som kommer bli perrans, och en massa tyll, eller vad det nu heter för att göra en underkjol till.

Jag hittade även en massa annat... En klänning, en tunika/linne och ringar till näsan till mej själv, tre klänningar, ett par skor, flerpack tumvantar och ett jättefint regnställ till Tyra.

Och för allt detta betalade jag kring en hunka för!
Fick klänningarna och vantarna för ett presentkort som Monika gav Tyra i present, skorna istället för ett par överdragsbyxor som inte passade, och regnstället fick hon av Babsan, och det tackar hon för! :)

Jag som hatar att gå på stan vandrade runt där i fyra hela timmar, innan vi insåg vad klockan var och packade oss i bilen igen och åkte hem, riktigt nöjd över dagens fynd! :)

Benz, den utsatta lilla grisen.

Benz har blivit ett riktigt mobboffer här hemma, stackarn. Så fort lilla damen i huset får tråkigt går hon till attack mot den stackars hjälplösa hunden. Nosen är himla trevlig att ta ett stadigt grepp på, för att sen rycka och slita i läpparna, peta in fingrar i näsan och stoppa händerna i halsen. Stackars, stackars Benz.

Jag hittade honom gnällandes i sin bädd häromdagen, då satt hon PÅ honom och slet för allt hon kunde i käften på honom. Och dum som han är ruskar han inte av sej ungen och går...
Dags att hålla extra koll på det sadistiska barnet alltså!

En annan favorit sysselsättning är att köra brotta-ner-Benz-leken. Denna går till som det låter. Ett stadigt nacksving på jycken och lägga sej över han då han ska ligga platt på backen.
Eller krypa-över-Benz-i-sacksäcken-leken, som också är rätt populär.


Dumma hund, du är i vägen!



Oki, då sitter jag på dej då...

Det finns ju dom som sätter in sina jobbig hundar i burar då det går för vilt till, får man göra detsamma med sina ungar? ;)

Sommarsulor, i snöslask.

Idag åkte sommarsulorna på. Strax där efter kom snön... Att man aldrig lär sej!


Men snygg blev han då, att dom passar bättre på RCR än RKDn! :)


Längtar som fan till papsen kommer från Thailandet, så man får ny lack på han också!

Valkompassen.

Testade valkompassen, efter att ha hittat den på Lindas sida.

Resultatet var mäkta förvånande. Högst i topp låg Vänstern, tätt följt av Sverigedemokraterna, och Feministiskt initiativ som trea. Faktiskt inte alls vad jag förväntat mej som svar på vad man ska rösta på... Intressant.

Torsdag.

Dagen startade med en full vattenskål över barnet, sen hittade hon även Benz mumsiga levergodisar att käka till frukost... Härliga morgon!

Nu kaffe, fixa stilen, sen blir det av mot mammas jobb och fixa lite papper som jag skulle ha skickat in till idag. Jag vet inte riktigt vad jag gillar mitt nya liv som tidsoptimist. Allt blir som så... sent då.

Sleeping beauties..?

Asså, är det bara jag som tycker det här är lite.. sick?

Jag vet inte.. men hade det varit jag som vänts och vridits på, satts i korgar och sjalar och allt helvete man kan komma på när jag sovit, hade jag känt mej aningen.. antastad.

Tisdag, hela dagen.

Trots att jag däckade på golvet brevid Tyras säng i natt då hon gormade och tjorvade, så vaknade jag med ett strålande humör. Hej solen!! Vilket väder!

Idag ska vi knalla in till mammas jobb och käka lunch, hänga gäng och lämna lite kläder jag rensade ur här i helgen.

Nu frulle och göra sej klar! :)

Solsöndag! :)

Knallat runt Svartis och isbrytarna på morgon med Linn, sen med mamma en sväng på stan, sen en sjörund med Pia på kvällen.
Är hemskt nyfiken på hur långt man egentligen gått idag?! Men nöjd är man då över dagens prestation! :)
Jag har till och med grävt fram mitt impuls-köp sen långt tillbaka, en sån där Ab Slide, eller vad dom nu hette. Sjukt bra funkar den då. Några få rullningar fram och tillbaka här på vardagsrumsgolvet i förrgår och träningsvärken är ett faktum!

Benz har haft en rätt tung dag han med tror jag. Då vi gick med Linn hade han sällskap av hennes hanhund, vilket gick förvånande bra. Och ett lite otrevligt möte med en schäferhane som var lite närgången eftersom hans matte inte fattade att koppla sin hund då dom mötte andra hundar, gick även det överförväntan.
Att sen behöva gå runt sjön med Pias Molly, som verkade vara i höglöp, var nog inte alls så kul för honom tror jag. Ren tortyr tyckte han nog att det var. Och min rygg också för den delen då han gjorde antalen tappra försök med att tokspringa till Molly då och då för att kanske ha en chans att få komma till. Att hon inte var så jätte imponerad av han brydde han sej inte i. Inte det faktum heller att han nu mer skjuter lösa skott.. :P

Tyra har roat sej med sin pappa den större delen av dagen, varit och hälsat på farmor och farfar, grillat korv och hängt ute fick jag höra. Tror hon tyckte det var himla mysigt. :)
När hon kom hem hade hon även fått en helt ny utstyrel, nya jeansleggings, t-shirt och jättefina vantar och en matchande mössa till som hennes farmor stickat!

Hann även med att åka en sväng till Storheden och inhandla en cykelhjälm till damen, nu fattas bara luft i däcken, så ska vi ut på damens livs första cykeltur! :)


Älskade lilla sötunge!

Att jag har...

...blivit sämst på att blogga, det vet jag. ;)

Jag har bestämt att på nytt försöka ta tag i det här projektet bort med alla dessa förbannade extra kilon som blev kvar efter att ungen kom. Förra gången gick det rent ut sagt åt helvete. Vågen inte bara stod still, den visade mer, för att sen gå ner till exakt samma siffra igen. Och nej, jag kommer inte skriva ner den här. :P Men vad jag kan säga är att jag ännu ligger på över 15 tunga kg:n än, alltså än vad jag vägde innan lilla sessan hamnade där i magen.

Bittert.

Den senaste gången med projektet satsade jag på stort. Knalla på morgon i minst en och en halvtimma. Käka sallad, med massa nyttigheter i till lunch. Bara grönt och kött till middag. Inget godis alls. Träna minst tre ggr i veckan...
Funkade det..? Nä inte det, som ni nog förstått vid det här laget.

Efter att både våg och mått stått stilla för länge för mitt inte så långa tålamod, gav jag upp. Promenaderna blev det lite så där med, tog dom då andan föll in då och då. Salladen blev snabba grejer, typ bröd, eller kakor, eller det som fanns. Massa godis och chips. Tränat kanske.. en gång i månaden. Om ens det.

Jag testade även nå piller som skulle rensa kroppen och minska matlusten och jadajadajada. Dom gav mej endast halsbränna och en jävulsk magkatarr.


Mitt problem är att jag är en sån som ska se resultat direkt. Att ens tänka tanken att det ska ta massa månader att gå ner dessa 15 kilon finns inte i min värld. Nu med detsamma, eller så skiter vi i det.

Men, nu ska jag i alla fall försöka mej på det där med tålamod, att inte ge upp vid minsta lilla motgång. Jag ska se till att inte sätta för höga mål, äta bättre och riktigare, och framför allt tänka mer positivt.

Hujja!

Har precis vinkat av min syster som åkt till flyget och suttit här och bölat som ett litet barn. Har ju vetat ett tag nu att hon skulle flytta, men det var nog först nu som det riktigt sjönk in.

Att hon faktiskt flyttar till Stockholm idag. Även fast det bara är över sommaren som det är sagt.

Känner mej som helt sorgsen, hur ska jag klara hela sommaren utan dej min kära syster?

Hemskt egoisktiskt av mej, jag vet. För hon har ju faktiskt fått jobb där nere och som det ser ut nu så har det också löst sej med boendet. Och flera av hennes kompisar bor ju där nere. Så, hon kommer ha det jättekul tror jag, och det unnar jag verkligen henne, absolut!



Jag kommer sakna dej älskade syster!




RSS 2.0