En salig blandning av sängar, cyklar och hus.

Idag har det verkligen varit en fullspäckad dag.
Började dagen med att traska över till CC, där jag hann vara kanske fem minuter, innan telefonen ringde och jag fick springa hem för att möta en kille som skulle komma och köpa spjälsängen. Sålde sängen och lämnade hunden hemma för att vi skulle cykla tillbaka till CC, jag och Tyra. Där stod dom och väntade på oss, vi skulle på cykel-utflykt!

CCs ekipage, och min där bakom.

Min telefon ringde då jag trampade som bäst, med ungen bakom mej som kommit på att det var jättekul att svaja sidleds, för då följde cykeln med, så jag sket i att svara, kändes säkrast så.
När vi stannade på fd Vägverket (vad det heter nu minns jag inte) och käkade en macka, innan CC skulle in en snabbis för att fota sej till nya kortet, och jag ringde upp mitt missade samtal. Det var Houvinen som ringt.

Jag: Vad hade du på hjärtat då?
Han: Jag såg något jag aldrig sett förut, som jag aldrig någonsin trodde jag skulle se i mitt liv!
Jag (undrar om han typ.. blivit knäpp): Eh, jaha?
Han: Dej på en cykel!


Haha!

Sen då vi vilat, kom A hem, och vi drog iväg mot byn för att kolla på ett hus som farsans granne ville hyra ut. Lite gammal standard och så, men utsikt över Luleälven från altan och en ganska stor tomt! Så det tåls att tänkas på, vi skulle fundera lite och sen höra av oss till veckan som kommer.
Iväg rullade vi mot Charlies där vi tröck burgare och stripes, även Tyra, vars min då hon såg sin tallrik var oslagbar. Tänk två gigantiska ögon och en gapande mun formad till ett stort O, och ett "Woooho" till det. Att hon var nöjd över sin måltid behöver jag nog inte tillägga. Ännu mer nöjd var hon då hon drack ur en Coca-Cola mugg med sugrör hon med, dock fylld med vatten (lyckligt ovetandes om vad vi hade i våra).
Därifrån bar det av till farsan, där vi kollade mitt däck som envisas med att jävlas och ha pyspunka, och Tyra roade sej med att blöta ner det enda ombyte hon hade med sej i dammen och den stora hinken under stuprännan. Men kul hade hon då!

När vi slutligen kom hem, kastade hon sej i säng mer än frivilligt, drack sin välling och var så trött att hon nästan grinade fram sitt tack, tack när hon var klar och ville att jag skulle ta flaskan. (Och nä, hon måste inte säga tack, det har hon själv börjat med.)
Jag har ringt upp en tjej som var sugen på växasängen, då han som skulle komma idag och titta på den inte hört av sej, så imorgon kommer hon och tittar på den, och jag hoppas på plats i Tyras rum, då vi mest troligt åker till Ikea på lördag! :)

Sugen?

Tyra tycker att hennes sängar är för små, så därför ska hon nu få sej en riktig säng istället för sina barnsängar.

Någon som är sugen?





Hade tänkt mej en 4 hundring styck.

Heldag med Pia och Meja!

Idag har vi hängt med Pia och Meja hela dagen. Först på förmiddagen knallade vi över till dom, där vi satt ute och Tyra drog sin första solo-rutschkana-åkning. Med huvet först, på mage. Som tur är har Meja en liten kana, så hon hann inte slå sej i störsloppet iallafall! Sen gick vi in och dom lekte vidare i Mejas rum, himla spännande med andra leksaker än sina egna ju.


Efter att vi ätit lunch, vilat och käkat mellis hemma, möttes vi upp igen och gick till Tyras blivande dagis och där hann vi sitta i två timmar innan det var dags för hemgång och middag, att tiden går fort då man har roligt!


Meja och Tyra leker så fint tillsammans, vad kul det är och se. Visst, nog blev dom ovänner en sväng idag, då Tyra inte fick ta Mejas grej (vad det nu var minns jag inte) och viftade till mot Meja, som i sin tur blev stött. Men fort var det glömt och dom lekte igen! :)

Och har Pia att tackar för dom fina bilderna! :)

Samsung Omnia.

Har precis lånat hem en mobil, som jag ska ha i veckan, och se om det är något för mej.
Agges pappa hade köpt den, men insåg fort att den inte var mycket för honom, lite för avancerad så där. Så, nu får vi då se om den är något för mej, för jag är ju så himla mycket mer teknisk... eller så inte.
Men, det känns som att man kanske behöver en lite bättre mobil, när man ska börja skolan, så kanske man slipper köpa en till dator.
För jag menar, den är ju nästan som en dator den här, med windows och word och alla dessa små finesser (som jag tydligen ska lära mej?).


Annars så kom vi just hem från stugan, efter en snabbvisit. Men jag fick sån ågren över att åka in till stan igen, så vi bestämde att A's mamma nog kommer och hämtar oss i mitten av veckan, eftersom min bil inte går att köra dit (härligt med sänkta och nylackade bilar, nästan jämt) och A jobbar fram till fredag.

The Heroin Diaries.

Nikki Sixx i sitt esse... Rock'n'roll när det är som (värst) bäst!



Snart klar med den boken, en sån där bok som man bara läser och läser, "bara lite till sen lägger jag ner den" - ni vet?
Jag är inne i en "bokperiod" då jag nöter böcker som en v8a slukar bensin.


Men, vad ska man läsa härnäst då? Några förslag?

Sista vilan.

Idag var vi på Tobbes begravning. Kunde inte hålla tårarna inne då jag såg Jenny och Vincent. Det är så fruktansvärt orättvist.

Men den var fin, Jenny var riktigt strong, som trots allt ställde sej och höll ett tal. Tråkigt bara att vi satt så långt bak att vi bara hörde ungefär hälften.
Även fast jag, eller vi, inte känner Jenny så där jättebra, utan bara träffats ett fåtal gånger, så kändes det bra att få ge henne en kram och lite, förhoppningsvis, värmande ord. Trots allt så var T en jävligt bra kompis till Agge, synd att vi inte hann umgås mer allihop...


All styrka till dej Jenny!




En kväll i stugan förra sommaren, då T var förbi och sa hej.

Krock!

Öppnade idag det där tjocka kuvertet som kom igår från inget mindre än LTU. Ja, jag veet. En annan hade slitit upp det igår och låst in sej på toa och läst varenda ett av papprena. Men med en Tyrann är det dessvärre omöjligt. Istället satte mej i lugn och ro nu på kvällskvisten och läste igenom.
Lugnet höll sej inte så länge. För givetvis, så är ju inskrivningen och uppropet och starten för hela nollningsperioden samma dag som Tyra ska skolas in på dagis. Och ja, jag veet att hon har en pappa som kan göra det, men jag vill faktiskt vara med!

Förjävlabannat!

Men, det ska väl säkert (förhoppningsvis) gå att lösa på ett eller annat sätt.

Storsand.

Idag har vi varit och hängt på Storsand med Ulla, min numera fd arbetskamrat. Trots en massa moln som kom och stal solen till och från var det riktigt härligt! Tyra blev som galen efter någon minut i vattnet och skrek och hoppade och plaskade och härjade. Att hon tyckte det var kul! Då vi skulle upp och fika smet hon tillbaka igen i vattnet och vägrade nästan att komma upp. Efter fikat skulle hon i igen och badade tills hon var blå. Ingen badkruka här inte! Till och med jag, största badkrukan av dom alla, vågade mej på att visa mej i bikini, det ni!




Storsand blir det fler gånger, är så bra där när det är riktigt långgrunt och ganska varmt i vattnet.

Sen åkte vi till farsan, där Agge redan väntade på oss. Där var grillen fullastad med mat, lax, baconlindade champinjoner, korvar och massa gott! Att man har det bra! ;)

Måndag.

Och som vi svängde våra lurviga! Blev dock inte samma succe som förra gången, tror vi tappat stinget?! ;)

Faktiskt så mådde jag inte så farligt dåligt igår trots en hel del ölsvepande, hängde hos mamma över dagen, för att sen åka hem med en trött men nöjd Tyra.
Men oj, vad hon trivs hos sin mormor! Då jag kom dit så ville hon inte ens komma i min famn, utan skulle vara kvar i mormors!

Idag har vi hängt på Hägnan med CC och barnen. Kollat på grisar, hästar, kossor, olika slags fjäderfän, och kaninerna. Tyra var av någon anledning med impad av änderna där dom satt i sin pool och badade. Ärligt vet jag inte om det var fåglarna eller poolen som intresserade henne mest, men där stod hon då länge och inspekterade och kraxade (nu mer kraxar man då man ser.. ja typ alla djur) och pekade.
Benz var helt slut då vi kom hem. Klart, jobbigt ju att vara på helspänn en hel dag och hoppas på att något av dom där grisöronen med tillhörande kropp eller smådjuren smiter så man får smaka lite.

Refreshments!

Just precis kommit hem från byn där vi grejat med bilen idag (Tyra har hjälpt till och ja, hon är även hon en naturbegåvning, synd bara att inga bilder blev till!) och lämnat av barnet hon sin mormor, korkat vinet och väntar nu på att karln ska raka fjunet han har och spolat sej ren så jag får ta mej en dusch jag med.
Sen bär det av mot Sterbäck och förfest, om vi nu hinner, och tar oss.. :P
SEN Farmen och Refreshments. Som vi har längtat!

Oj vad vi ska svänga våra lurviga, eller hur Biggan?! :)





Skåååål!


Movie night.

Ikväll kastade vi oss i varsinn soffa och gjorde absolut inget annat än kolla film efter ett damen gått och lagt sej.
Pizza till middag och popcorn och vattenmelon (för att balansera upp den nyttiga middagen, eller var det brist på annat?).

Vilka filmer blev det då? Ja, den första vi såg var Precious. Och för att balansera upp detta sorgliga drama, hevde vi på Farsan just efter.

Konstigt nog var det Farsan jag bölade till, då spanjoren fick veta att han måste avliva sin hund... What can I say? I'm a sucker for animals.

Just ja...

Vad ska jag sitta i bänken igen för då?

Jo, sociolog ska jag bli! :)

Fick ett sms idag...

...från ett väldigt märkligt nummer med siffror kastade lite random så där, där det stod följande:


Grattis, du har antagits till LTU. En student kommer att ringa dig för att berätta hur det är att vara student.


Herreminjävlajesus!

Gissa om jag satte i halsen och höll på att snubbla av stigen som vi var och promenerade efter ute på Klubbviken?

Seriöst, jag har kommit in, jag ska bli student!


Klickade precis in mej på studera.nu och kryssade i Ja-rutan och skickade in. Det känns som helt stort, och så där vuxet! Storskolan, here I come!

Stockholmsresumé.

Flygningen som jag nojjat över gick långt över förväntan, både jag och Tyra somnade och sov i princip hela vägen! På Arlanda satte vi och och delade en macka och jag tog en öl uppe på Sky City, i väntan på Monicas flyg som landade en och en halv timma efter vårat. Hur mysigt som helst, det kändes verkligen som semester då! :)

Fredagen åkte vi ju då till Västerås och åkte Cadillac. Härligt väder och härliga brudar, Monica och hennes syster Camilla, och jag var vi. Dom vi åkte med var kompisar till M, några härliga, andra inte så värst.
I V-ås var det som det alltid är, asmycket bilar och härlig stämning! Tråkigt nog var det en mindre kul 40-taggare med i bilen, en sån där raggarkärring á la jag är så jävla ungdomlig och snygg och beter mej därför som en riktig f***a.
Men, trots henne, hade vi tre iallafall så kul det går och höll väl oss mer på vårat håll!


Sen kvällen slutade med att vi åkte hem med en annan bil efter många om och men, men lika bra var nog det!

På lördagen gjorde vi inte mycket, jag och Monica sov bort bakfyllan, medans Tyra och syrran gick till lekparken på gården och roade sej själva.
Senare på dagen gick vi och kollade lite i ett köpcenter i närheten, och letade andra lekparker, vi hittade gott om dom, men alla var privata (!?) BRF-parker. Tillslut hittade vi en, med en liten barnpool brevid, mysigt! Synd bara att vi inte visste om det tidigare på dagen!
Söndagen spenderade vi på Skansen, garvade lite då vi betalade in oss och fick en karta, vad ska man med en karta liksom? Svaret fick jag rätt fort, då jag insåg vilken labyrint detta place är. (Ja, jag har varit på Skansen tidigare, men behövde då inte orientera mej själv då, mamma skötte den biten...)
Efter flera timmar där, åkte vi Djurgårdsbåten över och tog tunnelbanan till Medborgarplatsen där vi mötte upp Therese, där vi käkade sushi-middag, och pasta till Tyra, i en lekpark, och hängde tills vi insåg att klockan var rätt mycket och Monica till och med hunnit bli orolig och började efterlysa oss. (Gullunge! ;)
Söndagen packade vi klart väskorna, och drog sen till Kista, till ett helt enormt körcenter där vi knallade runt och kikade på reorna, köte ett par skor till Tyra, annat blev det inte då resekassan hade sinat, typiskt nog!







Hela våran vistelse i storstaden har det typ varit rekordvärme, alltså sinnessjukt varmt. Det kändes precis som att vara utomlands! Kvällarna spenderade vi tre ute på balkongen i trosor och t-shirt, för inne ville man knappt vara då det var typ 30 grader där med. Man ska ju egentligen inte klaga, men måste ju erkänna att rätt många klagosånger hördes nog.. ;)



El Stockholmo.

Sitter i Stockholm nu vi var framme i lägenheten typ kring 22 tror jag det var? Flygresan gick långt över förväntan både Tyra och jag somnade! I väntan på Monika och hennes flyg som kom en och en halvtimma efter oss, satte vi oss på Sky City och delade på en macka och jag köpte en öl, nu har vi semester! ;)

Idag bär det av mot Big Meet ska bli kul även om man inte är så där jättetaggad av någon konstig anledning, kan ju kanske vara det faktum att man inte sovit nästa nå alls dom senaste två dygnen...

Hörs!

Dagen D.

Somnade kring fyra i natt...

Känns som att det kommer bli en tung dag det här efter tre timmars sömn.




Men Stockholm, snart kommer vi! :D

I've got the fever.

Dagen spenderades på Kultan. Japp, vi har haft en sån där sofistikerad dag och kollat på konst och varit på biblioteket med CC och hennes kids.

Sen på eftermiddagen har jag hunnit få sålt vardagsrumsbordet, fixa käk, börja packa, bli hysterisk, springa runt och ropa efter det ena och det andra, packa lite till, vara lite mer hysterisk, få besök av Halle, låtit han se hysteriken, gå på promenad, få besök av Töyrä och sätta ihop det nya bordet, nu tänker jag inte packa något mer idag.


Tror jag har börjat få lite resfeber..!?



(Okej, helt hysterisk har jag kanske inte varit.. men nära på...)

Goo dag i byn!

I natt blev det återigen en natt med lite sömn och mycket skrik. Vet inte riktigt vad man ska göra för att dessa nätter ska bli bättre?!

Men, då var Tyra så utmattad efter natten, att hon tog sovmorgon, till sin mors lycka, och vi vaknade halv 10, härligt! Efter en snabb frukost kastade vi oss i bilen och åkte ut till byn, där vi blev kvar fram till kvällen.
Då jag kom dit stod pappa och J och städade s8an, så jag och Benz tog oss en promenad, i väntan på att jag skulle få börja med min bil, som dom hjälpte till att städa, det tackar vi för, verkligen guld värt! :) Tror nog den aldrig varit så ren som idag.



Tyra har i princip bott i poolen eftermiddagen, hoppat i och ur, sprungit något varv på gräsmattan och härjat med Benz och bollarna, och härjat med morfar och mommo Johanna. Hon lyckades även med att krascha en vas, som tur var slutade det lyckligt, utan varken blod eller tårar!



Vi drog i gång grillen och grillade revbensspjäll, kyckling och fläskfilé, samt minimajs och hade massa olika sallader till. Tur man inte behöver gå hungrig hem från farsan! ;)





Så här nöjd, var Tyra över dagen idag:


och så här ful hund har jag:

Regn, bara regn.

Idag hade jag och CC planerat att åka på beachen med våra kids. Blev det så..? Njet. Ingen av oss var väl så där jättesugna, då vi tittade ut från våra fönster och regnet stod i backen.

Däremot drog vi på galoscherna och knallade över till deras gård och hängde där ett tag, innan vi förflyttade oss in till dom och käkade lunch och drack litervis med kaffe och surrade medans barnen lekte på hur fint som helst. Och, som vaaanligt glömde jag ju givetvis att fota dom. Hade blivit himla fina kort, då Agnes var så go och skulle kramas på Tyra och hålla handen! :)

Imorgon åker vi till byn och skrubbar RCRen och hänger på pappas/morfars gräsmatta, och har Tyra tur, blir det nog att bada i poolen också!

Sömnlöst och fullt i tankar.

Stressar iväg mot stan för att hämta barnet. Fick en sjukt skön sovmorogn, vaknade halv 11!

Kan dock säga att det var svårt att somna igår... tankar som snurrade.
T ringde Agge här för någon vecka sen, skitglad över att han fått fast i Luleå, och sagt upp sej från Norge-svängarna. Frågade om han ville börja köra dom istället. Att han kunde åka med någon gång och se hur det är och funkar.

Fyyyy faaan alltså! Jag kan nog inte i min värld förstå tankarna och sorgen som J, hans sambo har nu.

Och dom där Norge-svängarna, kan ju Agge bara fetglömma att han någonsin kommer att få ta!


Nå åker vi till stugan, för att bara vara.

kanintesova.nu

Givetvis, då man för en gångs skull är barnledig imorgonbitti och har möjlighet till att sova hela natten, så går det inte!

Aaaaah.

Vila i frid.

Igår hände något som bara inte fick hända. En son förlorade sin far och en flickvän sin sambo.

Det skär i mitt hjärta. Det är så förbannat orättvist!


Vi tänker på din fina familj. All styrka till er!



RSS 2.0