Suraste ungen i världen.

Tyra är inne i någon slags period tror jag. Hon grinar mest hela tiden. Och ska äta hela tiden, men när hon väl får mat käkar hon lite grann, sen somnar hon, och vaknar igen och är sur och grinig, och så rullar det på, om och om igen. Jag är så sjukt trött och less just nu så det finns inte.
Undrar om det är tänder som är på G, nu redan? Med tanke på att hon ska tugga på allt och sicklar floder hela dagarna, så är det ju svårt att tro annat...
Igår tog det år att lägga henne. Vet faktiskt inte hur många gånger hon vaknade och tokgrinade och håll på. JAG BLIR GALEN! Hoppas verkligen det går över snart. Imorgon blir det att åka och köpa tuggringar och grejer och se om det funkar. I sure hope so.

Tyras hund, Bosse.

Tyckte jag skötte mej rätt bra idag, endast ett par skor blev det!
På IKEA var jag faktiskt inte ens sugen på att handla, ni vet den där tok-sug-känslan man kan få ibland, bara så där när man går på affärn, den kom aldrig. Skärbrädor och en hylla till toan blev det bara till mej själv, sen fick ju Tyra så klart lite hon också, sängkläder och en hund! En egen stol skulle hon också få, men den var slut, så det får väl bli nästa gång, om man nu inte hittat någon bättre!


Tyras egna hund Bosse.



Haaparantta.

Imorgonbitti bär det av mot Happis, för ett besök på IKEA och det viktigaste, billi-skoooor! Sko Punkten är givetvis det jag snackar om. :P
Har fått order om begränsningar i inköpen, jag och CC har karlfritt, så det kan ju sluta hur som helst, shopping utan uppsikt..!

Min söta lilla sumo!

Idag fick Tyra sina första sprutor. Skitläskigt tycker jag. Kan ju knappt se sprutor på TV och nu skulle dom sticka min älskade unge! Första gick bra, hon märkte det inte ens, kan kanske bero på sumolåren, blir väl lite dämpning där?! ;) Andra gick mindre bra, gallskrik och otröstlig unge. Men jag svimmade iallafall inte! Haha.
Hade tippat ganska exakt på vikten hennes också, 7 och ett halvt var jag inne på. Och vad vägde  hon då? Jo, 7490. Det ni! Jag tror ta mej fan jag har steroider i tuttarna.
Barnmorskan trodde hon mätt längden fel, 63 cm visade måtten på, och tyckte vi skulle mäta igen då hon skulle skriva upp resultaten, men jag tyckte inte det behövdes, märks ju bara på alla kläder att hon vuxit!
Sen när hon kollade kurvorna insåg hon att det nog inte var fel, ungen följer inte kurvorna, dom går stadigt uppåt! 10 cm på två månader, det är ju inte dåligt det..!
Nu får vi se om den där febern dom snackar om kommer, än så länge märks den då inte av, vi håller tummar och tår!


Älskade lilla knubbis!


Våldgästa?

As varmt och jag har absolut inget inplanerat idag! Känns lite konstigt, minns inte sist man inte hade åtminstone en aktivitet på schmat dagligen. Gå ut och gå någon längre sträcka är ju helt out of the question.

Blir väl helt enkelt att hoppa i bilen och åka och våldgästa någon helt enkelt! ;)

Varmt, jaa.

Tyckte man gårdagen var varm, var det ju inget jämfört med idag, och enligt ryktet blir det ÄNNU varmare imorgon?!
Vi pallrade oss iväg på en promenad iallafall, jag tog med mej en munkjacka, ifall jag skulle börja frysa (?), kändes ju rätt korkat direkt då jag satte foten utanför dörren... Gick bara till apoteket, vilket inte är så särskilt långt från oss, men ändå flåsade hunden som en blåsälg och barnet hade börjat muttra i vagnen. Köpte det jag skulle och var på väg ut, då bröt helvetet lös. Arg unge är bara förnamnet! Fick i henne lite vatten och hoppades på att det skulle lugna henne lite, men icket. Skulle till Mariann som bor kanske 100 meter därifrån, då var det gap på högsta decibel när jag drog in vagnen i trappen. Konstigt. Hon var ju kokandes hela ungen då jag tog upp henne. Ändå låg hon bara i kortärmat och shorts, utan något över mer än myggnät över liften.
Vad fan gör man egentligen sånna här dagar då det är asvarmt? Måste ju ut och gå med hunden och kan ju som inte lämna henne hemma direkt..!? Frys-klabbar under madrassen? Vattenfyllbar madrass med isvatten? AC i vagnen?

Vi kom ju ändå fram iallafall och hon blev en mycket mer nöjd bäbis då hon fått i sej lite käk. Satt där och surrade och surrade och tittade på hundarna när dom härjade och drack massvis med kaffe, då jag insåg vad klockan var tillslut och började pallra mej hemåt.
Måste ju bara tillägga att det var så sjukt sött då M's karl fick hålla Tyra, han snosade på henne bara lite på henne så,   "Ååååh, dom luktar så gott!" sa han och såg alldeles nykär ut. Tror det är bäbis-abstinens där på Skurholmen? ;)

Egentligen skulle jag och Linn gå en långprommis då det blivit kväll och svalare, men jag hamnade mitt i ett sorterings-moment, så nu står här 3 sopsäckar med grejer som ska flyttas till nya läggan, en som ska kastas och en som ska ges till Kvinnojouren, mammas jobba alltså, och då har jag bara gått igenom två garderober, herreguuu.
Jag börjar inse hur mycket man har i alla skåp, och att det kanske inte blir så lite att flytta som jag trodde från början... ;)

Heldag!

Det är tur man vet att man blivit lite av en tidsoptimist, då man sa att vi skulle dyka upp i Boden kring halv elva. Sen ändrade jag mej och sa elva istället. Kom sen fram till att vi säger halv, så blir det likförbannat inte förrän elva. Hade jag rätt? Jepp, strax efter elva svängde vi in till Boden. Det är ju tur att jag känner mej själv, by now.
Det där med att sätta upp en tid, och kunna passa den verkar vara helt omöjligt när man har liten knodd. Hur man än vrider och vänder på det, så är man ändå sen. Är det bara jag, eller är detta ett fenomen som drabbar alla? Från att varit den som alltid passar tider, till att aldrig klara av en sån enkel sak, det är något som stör mej något så kopiöst.
Jajja, det var ju inte det det skulle handla om egentligen, utan om dagen som varit. Att kalla den varm är ett fett understatement. Åkte ju då till Monika i Boden och skulle ha lite hunddejt och kaffe drickande och sånt. Hunddejt blev det, men busa, det orkades knappt. Och Hilda gillade inte riktigt Benz nu heller tror jag. Han är nog liiite för hårdhänt när det gäller små damer. Det där med att springa över dom, så dom rullar x antal varv, eller tacklas, så dom flyger funkar inte riktigt. Men jag hade då trevligt!
Mindre trevligt tyckte Tyra också att det var, då vagnen blev typ en bastu. Men ett stopp för svalkande(?) käk och stripp av både vagn och unge, så kunde hon tillslut sova rätt nöjt ändå.
Sen blev man bjuden på lunch och kaffe, innan det var dags för Monika att bege sej mot arbetet och vi hemåt.
Åka till grannstaden måste vi bli bättre på, så härligt sällskap och att dom har fina ställen att traska runt på!

På hemfärden insåg jag att jag inte vill hem till tråklägenheten igen, så vi svängde av till byn och pappa istället. Tvingade syrran att köpa med grillkäk, innan hon kom från jobbet, så vi satte igång grillen och käkade gott där med!
Det blev att hänga där länge, kom hem nyss. Morfar är så kär i sitt lilla barnbarn, så han ville nästan inte släppa iväg henne, så vi kunde få ta oss hem någongång! :)


Mysa med morfar!



Kokong!


Surra med moster!

Givetvis glömde jag ju fota Monika och hennes lilla vita söthund!

Mina finaste!









Herreguuu, som jag älskar er!!

Lunch.

Vi knatade ju då till Hertsöns områdeskontor. Jag kan ju säga att personalen där borde skaffa sej nya jobb. Surare kärringar får man leta efter, och inte slipper man dom heller genom att flytta, då man har kvar samma områdeskontor. Typiskt.
Men hursomhelst, så gick vi och köpte årets första mjukglass!


Linn ville inte vara med på bild.


Jag tänkte att glassen skulle bli min lunch.


Sen tog jag mitt förnuft till fånga och hackade ihop lite nyttigare lunch när jag kom hem.

Fan vad jag inte har käkat som jag tänkt nu den senaste veckan. Bättring!

25,5.

25,5 grader. Jepp, det stod det på termometern när jag spanade på den och funderade på vad man skulle ta på sej. Härligt!
Idag blir det att traska till Tattarön, eller Hertsön som det också kallas.

Nu skriker barnet. Icket vända bort uppmärksamheten från henne! Det har blivit strängt förbjudet. Inte får man prata i telefon då hon äter heller.

"Inte ens tre månader och har redan börjat manipulera mamma..." Muttrade hennes far en dag då han kom hem.

Fjant-rosa.

Knalla in till stan med Linkko och lilla Mila stod på schemat idag. Gick och strosade lite på HM och hittade mej en klänning (tror jag att det var?) som jag bara var tvungen att köpa. Livsfarligt det där med rea alltså, man måste ju bara köpa något (i princip vad som helst, bara man får köpa något..). Barnavdelningen gick jag inte ens in på, igår då vi var på Storheden skulle lilla damen få sej sockar och strumpbyxor. Det slutade i en hel massa mer kläder. Bland annat en klänning, rosa med ljusröda prickar på, i sånt där typ princesstyg. Alltså, en sån där prinsess-klänning, typ. Jag som lovade mej själv (och alla andra) att mitt barn skulle slippa allt sånt rosa och fjantigt. Tji fick jag, jag har blivit en sån där tönt-morsa som köper fjant-rosa till mitt stackars flickebarn.

Och den där prinsess-klänningen, den åker nog i kommer-aldrig-användas-lådan (ja, hon är inte ens 3 månader och har redan en, hur ska det sluta?) eller om andan faller in, innan det är försent, så åker den tillbaka till affären.

På tapeten.

Vi har suttit och spenderat kvällen genom att glo i tapet-böcker. Två hela böcker har Lulebo att välja mellan, och jag måste säga att jag inte är särskilt imponerad av urvalet. Skittråkiga, enligt min mening. Men en fågel viskade i mitt öra att det faktiskt finns en tredje bok, denna måste jag minsann få sätta klorna i.
Men, vi har iallfall bestämt oss nu för alla rummen (om det nu inte visar sej vara roligare utbud i den hemliga tapetboken, som Lulebo håller undangömd någonstans på områdeskontoret). Det blir en ljus lägenhet kan jag lova! Efter att ha bott i det här råtthålet i sex år, så är jag grymt less på bristen av ljus. Vad tänkte jag med då jag valde mörklila tapeter till ett litet vardagsrum?!

Det börjar dra ihop sej nu, jag och morsan drar ju till världsmetropolen Pajala om ungefär en och en halv vecka, undrar om man ska packa lite innan, eller? Är ju inte så särskilt koolt att bo i flyttkartonger, så om jag känner mej själv kommer jag nog dra ut på det till sista minuten.

Råttsvansar.

Att det är typiskt, så fort man åker tillbaka till stan, då tittar solen och det fina vädret fram!

Här har man lallat på och (tittat på) när karln fått något städryck och farit runt och vikt tvätt, plockat och dragit en vals med dammsugarn. Tro mej, jag klagar inte över detta städryck, han får nog vara långledig fler gånger tycker jag! ;)

Snart blir det Kallax och hämta syrran, funderar på om man ska åka förbi affären och inhandla lite hårfärg, som hon får stoppa i som tack för hämtningen. ;) Kan nog behövas, då sist mitt ris fick sej lite färg, var väl några månader sen, utväxten att döma av?!
Jag var i valet och kvalet om jag skulle klippa upp håret en massa, men Linkko (som är frissa) avrådde mej starkt och  då jag tänkt över det hela igen, insåg jag att mitt redan så risiga hår, inte blir bättre av det. Eller som Linn sa; Det blir bara några smala råttsvansar kvar av det långa håret... Kan ligga lite sanning i det hela!

Mittsommar.

Älgkadaver-rullning, köttsår och iskall dusch med hjälp av en vatten kanna, har Benz hunnit med i helgen.
Vi andra har ätit gott och druckit gott. På Bodön, i Sangis, eller Kalix för dom som inte vet. ;)
Egentligen skulle vi bara dit och käka middag och sen styra hemåt igen, men eftersom vi trivdes så gott med myggen, så stannade vi över natten!
Jag har även ätit fisk! Rökt abborre, det ni, en fisk fick jag i mej. Sen blev jag less på att sitta och peta fisken i molekyler, innan jag vågade mej på att smaka. Det där med fisk och deras ben funkar inte för mej, och hur gott det än är, så pallar jag helt enkelt inte med det, för benen är hemsk!
Jag är rätt stolt över mej själv, måste jag erkänna.
Rökt gädda smakade jag en bit av också, men det var inte Lindas grej. Slemmig fisk, no thanks!

Som vanligt glömde vi kameran hemma. Men det blixtrades en del ändå, ska se om jag kanske lyckas tjata mej till några bilder därifrån.

Och idag kommer systeryster hem efter sin rymning. Jag skulle hämta henne på flyget, men när var det hon landa nu igen?! (Maläään, smsa mej om tiderna också! :P)

Nu frulle och tvätt!

Skogsmullar!

Myggen håller på att ta över tror jag. Kommer säkert bli en lika myggig sommar i år igen, som förra.

Jag och morsan åkte iväg till skogen med hundarna nu på kvällen, och det var hemskt! Myggmedel står på första plats på inköpslistan, om man alls ska kunna vistas ute, utan att se ut som jag gjorde efter i helgen! Har hållt på att klia ihjäl mej av alla jävla bett man åkt på.


Men mamma kom på hur vi skulle kunna slippa myggjävlarna, genom att vifta bort dom! Haha.


Benz och Oliver verkade inte bry sej desto mer.


Väjningsplikt för vaddå..? Älgar?


Vicke försvann på tillbakavägen, vi hittade honom, han hade flytt till bilen.
Om det var från vildarna O och B eller myggen, vet jag inte.


Haha. Jag var lika less som jag ser ut, jag lovar. :P

Den där irriterande reklamen...

Är det bara jag, eller har reklamerna inte bara blivit fler, utan längre också??!

Sjukt störande. Snart får man väl bli som alla andra och glo alla serier på datorn istället, men det blir ju inte samma grej!

Head up!

Tyra börjar bli stor!
Idag fick hon ligga på mage ett tag, och se på fan, ungen kan ju massor! Att vi inte har kollat tidigare!


Kolla, jag kan ju lyfta huvudet!

Dock var det väldigt vingligt, så att få en inte suddig bild var omöjligt.
I och för sej så lyfte hon på huvudet redan på BB, men då låg hon på bröstet och lyfte för bara några sekunder, och bara just någon centimeter. Nu kan hon ju!

Shit, nu börjas det. Mitt vad det är så är hon fjortis, och kommer hemvinglandes mitt i natten och luktar rök och fylla, med lipglossen utsmetad i hela nyllet efter någon pojkspoling.

Helgen i bilder!

Så härlig helg det blev! Trots rätt kasst väder, så blev det grillning och kanotande. När ungarna somnat satt vi kvar ute i grillringen och tog några välbehövda öl, för att kunna njuta av utelivet som vi spenderade tillsammans med ungefär en miljon knott!
Där satt vi och surrade rätt länge innan det blev att knyta sej till kojs. Kul var det att träffa Töyräs tjej Sandra, härlig tjej det där!
Morgonen började med spöregn, så vi satt inne i stugan och käkade frukost och mös. Agnes har ju börjat krypa, och med vilken fart alltså! Förstår CC nu, när hon berättat att hon inte vågar låta hennes sova på en madrass på golvet.. :P Längtar till Tyra blir lite mobilare också, nu fick hon nöja sej med att ligga på en filt på golvet och titta på polaren som fort runt på fyrhjulsdriften, vilket verkade vara helt ok. Annars brukar man får höra rätt fort när hon lessnat på att ligga och ska upp och se allt och alla.
Hoppas verkligen vi hinner ut dit igen, innan sörlänningarna åker ner till Dalarna igen! :)


Töyrä, Edvin och Jesse paddlar iväg.


Hallååå, var ska ni?!


Aggen hamna lite efter innan han fick in tekniken. ;)


Lyckligt ovetandes om knotten, bakom myggnätet.


Sandra, Agnes och CC.


Benz roade sej med att försöka få upp den (inte så) lilla pinnen ur leran.


Försöka ta sej ur, utan att bli så blöt...


Agge kom på efterkälken igen.. :P


Bästa myggmedlet!

Sweet.

Idag bär det av mot Råne (tror jag?) och Töyräs stuga. Grillning står på schemat idag! Kanot-paddling hörde jag också nämnas, men det låtsas då jag om att inte höra.. ;) Aldrig att jag sätter mej i något båtliknande, kan jag ju bara säga!
Övernattning och hela kittet, hoppas vi ryms bara, då vi blir lite av en crowd, då CC, Jesse, Edvin och Agnes även ska dit. Töyrä och hans tjej. Jag, Agge, Tyra och Benz. Haha. I en liten stuga. Ajja, finns det hjärterum... :)

Ska bli tokskönt att dra iväg från stan ett tag, ut i skogen och bara vara... med alla miljoner mygg.
Har ni förresten märkt att det kommit redan n asmycket mygg? Eller är det bara jag som är känslig?

Nu blir det att käka frulle och packa!

Natt Jukebox.




Viva la Diva!

Då barnet sover och karln är på vift, måste man ju passa på med lite egentid, eller rättare sagt, egenvård! Mina stackars försummade naglar med gammal avskavd fransk manikyr från Lulecruising fick sej lite omvårdnad, och färg för en gång skull!



Min mobilkamera är dock inte god nog för att visa den käcka knallrosa färgen i sin rätta nyans....

Det här kallar jag vardagslyx!! ;) Nu får man ju bara hoppas på att sötungen inte kommer på att vakna tills färgen torkat helt. ;)



Shoppa lööös!

Idag drog jag och CC med ungar iväg på stan. Faktiskt så slöade vi och tog bilen, eller bilarna, då vi inte får in bägge vagnarna i någon av våra små kombis.. ;)
Hittade massor med fint en jeanskjol (då jag fortfarande inte får på mej min gamla..), två linnen, en t-shirt och en klänning!
Till Tyra (givetvis kan man ju inte låta bli att köpa något litet till henne...) blev det ett par rosa jeans, ett brottarlinne, en brottarbody, en keps och en solhatt! Shit vilken söt unge man kommer ha till sommaren! :)
Och för första gången har jag gått på stan utan att få stressa till bilen med en unge i vagnen som skriker för full hals!

Gårdagen då? Jo, vi åkte och tränade (trodde nästan inte ens det själv.. ;)) och shit, vad peppad man blev alltså! Och kan ju lova att det kändes lite bättre att glida in där i nya träningsbyxor och skor, som vi åkte och panikhandlade två timmar innan jag skulle vara på Pontus!
Skorna jag köpte var för övrigt dom bästa gympa-dojjor jag någonsin ägt. Tror jag måste köpa ett extra par.. ;)

Träning, god damn it!

Vädret var allt annat än bra när vi satte fötter och tassar utanför dörren i dag. Hämtade regnjackan från bilen, och dum som jag var satte jag den, inte på mej, utan under vagnen, om det skulle börja regna mer (?!).
Det började ju givetvis regna mer, och den åkte på, men lite sent påtänkt då jag redan var blöt. Så jävla bright man är ibland alltså. Härligt med en blöt munktröja under en jacka som inte andas.
Hursomhelst så mötte vi upp Linn och knallade mot Lerbäcken, Kronan och sen ner på Burströmska och Lövskatan. Måste säga att vi var jävligt duktiga som, trots regnet, gick så långt! :) Varit ute i nästan två timmar i regn, hoppas man inte går och dra på sej någon sjuka nu bara!

Snart bär det av och köpa nå nya träningskläder och skor, för jag har bokat tid för instruktör på Nautilus ikväll! Shit alltså, blir man inte fit någon gång av allt det här promenerandet och träning, då vet jag inte!

Härligt!

Hur nöjd blev man inte idag då när man såg att vi har fått lägenheten!! Vill vi så kan vi flytta in redan i början på juli, hade inte varit helt fel, men samtidigt, blir det stressigt nå så jävulskt... Sviterna efter hunden till hon jag hyrde ut till ett tag är ju inte helt över ännu heller, kvar är ju några söndertuggade lister och bl a skafferidörren... Var hittar man en sån måntro?! Sen det att jag brände sönder parkettgolvet med tvbänks-blocken är ju en annan historia... Det ska också hinnas fixas. Jisses. jag tror vi har lite att göra här innan.
Flyttstädning ska vi inte ens prata om, det är ju så sjukt jobbigt, tråkigt och alltid är det något dom ska anmärka på, sen på besiktningen.
Men nu ska vi inte tänka på det! Blir nog att traska till Lulebo imorgon istället, och glo på nya tapeter! För det ska man ju ha, överallt, tror Agge och hans far har en del att göra! ;)

Dagens Jukebox.


Duuuuktig.

Fan vad jag sitter här och känner mej duktig, alltså.
Promenad runt sjön med CC och hennes polare. Svängde in på arbets och lämnade in några papper som syrran skulle ha dit. Lät hunden plaska på Malmudden där på stranden. Kom hem, käkade lite och nu har jag gått bärsärkagång med trasan (och pallen, då man är rätt kort i rocken) i högsta hugg, medan barnet sover. Snart ska jag dammsuga. Efter en kopp kaffe och en välförtjänt cigg!
Sen ska man kocka nå mat. Shit, alltså. Hemmafru, jaa!

Har jag förresten berättat att min syster har rymt?!
Till Helsinki drog hon, bara så där. Nu är hon i Stockholm, den jäveln. Jag vill också dra iväg och se annat än Sur-Jävla-Lule!

Helkamaa!

Min älskade cykel är tillbaka! Men den känns... besudlad. Tror det blir en fet tvätt att hela Helkamaa, vill ju inte känna Klassons pungsvett i röven när jag åker ut och bikar (när det nu ska bli?).

Nu blir det till att köpa ett bättre lås, till både cykel och barnvagn, så man får har dom kvar kanske!

Ny bil!

Just nu är Agge på väg hem med det nyaste tillskottet till bil-familjen.



Var vi ska ställa alla fyra bilar vet jag inte än, men det löser sej nog.

Bil-titt, jaa!

Just ja, är så inne i att vara förbannad över cykeln, så jag glömde ju bort att berätta att A är och kollar på en ny bil! En Audi A4 avant, får la se om han kommer hem med den då! Ska bli rätt skönt att bli av med Gofflan, om jag ska vara helt ärlig... Den är som lite.. liten. Och racklig.
Dock fanns den i Kainulasjärvi, dvs Pajala Kommun (skulle det visst vara), så jag lär ju knappt se min karl idag alls! Klockan lär ju vara en hel del då han är hemma igen.

Cykel-tjuven funnen!

Cykel-tjuven hittades. Dum som han var så är han och hälsar på en av hans kompisar, tillika en av grannarna här nere, och ställer MIN cykel just utanför porten!! Som tur var så gick Agge ut med Benz i samma veva och ser den och ringer upp och säger att en cykel som ser ut som min står utanför porten. Jag springer ner och kollar, och ja, den var snarlik min.
Ut från lägenheten kommer Klasson, en kille som jag inte känner särskillt väl, men hälsar på då man ser han, och han går ut ur porten. Vad gör han? Jo, han tar min cykel och ska cykla iväg!! Då jag går ut och säger att det är MIN cykel, menar han att det är hans flickväns. Eller hur.
Idioten drar, efter många om och men på min stackars cykel som ser ut att ropa räääädda mej! Kvar står jag och är förbannad. Skulle ha sparkat av han från den, kanske jag fått tillbaka den.
Går istället och plingar på hos grannen han var hos och förklarar läget. Att han har att göra med en tjuuuuv! Haha. Det visste han säkert inte... Hursomhelst, så skulle han ringa upp idioten Klasson och säga åt han att lämna tillbaka den. Jag förklarade att om den bara ställs tillbaka igen på samma plats, kan vi låtsas som att inget har hänt. Och det hoppas jag verkligen han gör! Annars får jag väl helt enkelt hämta tillbaka den. För jag vet var hans brevlåda boor!
Nästan iallafall.

Min fina, fina cykel.

Cykel-tjuv!!

Så less man kan bli...
Då jag kom ner i källaren och skulle hämta barnvagnen, vad fan ser jag då? Jo, min cykel är som borta med vinden. OCH bägge cykelkorgarna. Varför det fanns två korgar, var för att även Agges cykel försvann i höstas. Då var dom så snälla att dom lämnade korgen, och det sönderklippta låset.
Det som stör mej som fan är att man inte får ha något ifred längre tydligen. Bägge cyklarna som försvann var nere i ett cykelförråd (som bara vi i huset har nyckel till) och var fastlåsta. Agges cykel och min var dessutom fastlåsta i varann då hans försvann, så då dög tydligen inte min.

Ser jag min mörkgröna Helkamaa, med en lite vind cykelkorg, som sitter fast i cykeln för att det är orginal, kommer jag bokstavligen att sparka ner idioten som kommer cyklandes på den. Hoppas du gör detsamma.

Tvåa!

Tvåa på en lägenhet idag, yeeey! Nu håller vi tummarna på att vi får den, mer space och rum och framför allt, TVÅ klädkammare!! Herreguuu, vad jag vill ha den!

Nu ut och röra på fläsket, -8 cm i omkrets på mindre än en vecka, det ni!

Nu kallar barnet, just in time för prommis med Linkko och Mila!

Paj-bak.

Snart kommer morsan, samt min moster och kusse och ska glo på min lilla söta skitunge!
Paj-bak på hög nivå pågår, bacon och broccoli och en skaldjurspaj, det ni! Tur man har en så snäll unge som sover då morsan och farsan är fullt upptagna av annat än att bära runt på henne! (Fast det är ganska mysigt att bära runt på henne ändå, fast hon väger typ, bly... ;))

Nu tillbaka till köket, huslig som man är! HAHA.

Grattis Sverige!

Idag är det, som dom flesta nog vet Sveriges nationaldag.
Men det märks knappt. Det har sen något år tillbaka blivit en röd dag (med många som ifrågasatte varför det skulle vara det(?!), men annars märks det knappt, tycker jag.



Varför gör vi inte som norrbaggarn och firar vårat lands dag, med pompa och ståt? Varför är det lite så att om man firar nationaldagen, så är man nästan, i vissa människors ögon, nazist, rasist osv..? Varför är Sveriges befolkning så jävla rädd för att ses som rasister, om dom går med svenska flaggan, eller uttrycker sej i negativ mening om invandringen, överhuvudtaget? Och varför är man rasist så fort man säger att man lyssnar på Hel, Ultima Thule och liknande band. Om man hör på deras texter, så är det ju faktiskt så att det handlar inte om rasism, det handlar om patriotism, och att älska sitt land, och var någonstans är det fel med det? Jag tycker inte alls det är något fel i det. Att göra det är som att göra som många andra nationer, som inte alls skäms över att fira sitt land.
Jag minns så väl den där killen som blev hemskickad från skolan för ett par år sen, för att han hade en Ultima Thule-tröja! Hur vridet var inte det då? Varför får inte han ha på sej en band-tröja, som andra ungar? Alla dessa rap-artister som sjunger Nigga' hit och dit, är det ju ingeen som gnäller om. Och som sjunger om white-trash och andra (rasistiska) texter?! Dessa tröjor är det ingen som skickar hem folk för, eller bryr sej överhuvudtaget om det lyssnas på. Det är rätt vridet tycker jag!
Och sen det att man inte ska sjunga nationalsången längre på skolavslutningar, för att det kan ses som rasistist, är ju bara skrattretande.

Ska vi ta bort allt det svenska i Sverige, bara för att det kan ses som rasistisk?
Midsommarstången måste ju bort då genast, och alla (löjliga) traditioner som hör till, som att sjunga Små grodorna och hoppa runt stången och ta en nubbe vrålandes Helan går.

Sluta skämmas för att du är svensk, och kanske vill sjunga nationalsången, eller bära en tröja med svenska flaggan (eller Thule) på och skutta fram till Små grodorna!


Yummy!



Baconlindade kycklingfiléer med ädelostsås, klyftpotatis, färsk broccoli och rostade morötter. Vanlig sallad och kikärt- och rödlök med örtkryddor.



Nu till filmen blir det go-dipp-bräda! ;)

Vilken lyckad mat-kväll det blev, jag är (ibland) sjuuukt bra på att kocka!! *klappa på axeln*


Nu har jag förresten komit på varför det alltid ligger kvar fullt i småbitar av morötter då Benz får en att knapra på, han fattar helt enkelt inte att man käkar det som lossnar, och inte spottar ut det, som man gör då man knaprar på pinne!

Sur-minen.

Måste bjussa på the famous sur-min, som bara Tyra kan tror jag. ;)


Schyssta morsan som springer och hämtar kameran då man börjar bli förbannad.. Haha.

(Lessen för den tokkassa kvallan, men kameran håller på att kruppa ihop tror jag, då alla bilder verkar bli så här om man inte har jävligt tur... Och det beror INTE bara på den kassa fotografen! :P)

Min fågelhund.

Jag har gjort ett jävligt stort misstag då min hund var liten valp, ska jag erkänna. Jag lät honom jaga duvorna på stan. Ibland kunde jag till och med "bussa" honom på dessa flygande råttor.

Varför undrar ni säkert.

Jag vet inte faktiskt, för att han tyckte det var kul. Och för att jag tycker dom är så vidriga och är livrädd för dom. Så då var det rätt praktiskt att han skrämde iväg dom, tror jag.
Men detta ångrade jag rätt bitter rätt fort. För vad jag inte tänkte på var ju att han då tror att man får jaga alla flygande ting. Och tro mej det gjorde han, kråkorna här ute på Ölnäset var inte säkra kan jag meddela. Och heller inte Benz då ju. För kråkorna sket ju blanka fan i om dom korsade en väg medans dom flydde från min galna hund, som riskerade livet på köpet.

Som tur var insåg jag snabbt mitt misstag, och började träna bort detta. Det har gått ganska bra, visst händer det än att ankorna i mutantsjön skräms ner i vattnet (tacka fan för att han hatar att simma), men jakten är inte alls lika lockande som tidigare.

Fram tills nu.

Den här veckan har den kommit tillbaka igen. Fågelhunden Benz.
Senast nyss, då vi var ute och gick igenom parken, fick han ett ryck, satte av i världens fart och jagade upp en fågel i ett träd. Sen kom han snällt tillbaka igen, som om inget hade hänt. Förbannat alltså.

Nu ska vi sätta igång träningen igen. En gång om dagen ska det antingen bli lydnad eller sök. Eller både och.
Lite knepigt är det bara, då vi alltid har med oss ett stort störningsmoment, i form av Tyra i vagnen. Står den stilla för länge blir damen genast upprörd och berättar det för omvärlden.
Idag då vi körde lite lydnad först och sen sök, gick det käpprätt åt helvete. Fokuseringen på sökandet försvann, då Benz var tvungen och gå och titta till henne stup i kvarten, då hon låg och väste och gnällde. Han sökte inte ens i närheten där pinnen låg, utan for ner i diket brevid med gräs upp till magen...

Sen kan man ju bara hoppas på att fågelhunden försvinner igen och min bruks/sällskapshund kommer tillbaka igen av uppfriskande av minnet och massa träning!

Yadayada.

Vad är det med den här stan alltså? Blåshål är vad det är.

Vad ska man hitta på idag då?


Och sen ville jag bara tillägga att jag retar mej en aning på anonyma kommentarer... Jag menar ids man kommentera, så kan man väl åtminstone stå för kommentarerna?!

Besök på Kvinnojouren!

Och inte för att jag behöver det om det var det ni trodde.. :P

Efter mycket gnäll från mor min tog jag och Tyra tag i saken och hälsade på hennes mormor på jobbet så hon fick visas upp för alla mormors jobbkompisar. Ovanligt nog fick hon även idag höra att hon var en stor tjockis! Haha. Nähä, är du säker??! En kollega till morsan har också nyss blivit mormor, bara någon vecka efter att Tyra kom. Han var tydligen inte alls lika stor som min jättebebis. Visst är det konstigt att jag har svinont i nacke, axlar och rygg?! Då damen helst alltid ska bäras och hållas i så kommer jag nog gå som Agda, åttifem innan hon blivit ett år ens.

Sen åkte vi iväg till byn och grillning hos far min. När jag svänger in på Hammaren kommer jag på att jag glömt något. HUNDEN! Haha. Stackarn var ju hemma medans vi hälsade på morsan på jobbet, sen skulle jag hämta honom, och sen åka till byn. Hjärnan var inte riktigt med där (vad är det här, håller jag på att bli senil?!)... Ringde Agge och bad han hämta honom innan han kom till byn, vilket han gick med på, efter att ha undrat hur man glömmer honom hemma...

Det här är inte första gången heller jag glömmer stackars Benz. Vid ett annat tillfälle glömde jag honom i skuffen, smällde igen garageporten och var på väg in, då en av Agges polare som var med kollade på mej "Ska du inte ta med dej Benz?!". Klart jag skulle, det var bara lite stopp i maskineriet där uppe!

Jag har ju faktiskt hört tidigare att man kan få en lättare alzheimers/demens då man just fått unge och ammar och så där, men det här är ju löjligt (och jävligt jobbigt för min stackars hund, som verkar vara den som blir mest drabbad), ska man gå omkring och vara så här virrig framtills man slutat amma eller? Shit vad jobbigt. Men lite bra samtidigt, kan ju skylla den borttappade plånboken på detta fenomen...  ;)

Fördomsfull bög?!

Hamnade just på en blogg jag tidigare inte hört eller läst något om. Men alltså, jag vet fan inte var jag ska börja? Killen verkar ju vara helt jävla dum i huvudet. Eller så är han jävligt smart, och vet på vilka känsliga ämnen man ska trycka, för att få mycket läsare. Men kan man helt seriöst tro eller tycka att man kan skriva om precis vad som helst bara därför? Sitta där och vara BÖG och ha fetaste åsikterna och fördomarna mot överviktiga och unga mammor och föräldraskap överhuvutaget och säkert en jävla massa andra grejer också, orkade dock inte ödsla mer tid till att läsa denna smörja!
Jisses. Förbannad är bara förnamnet på vad jag är. Och det jävliga är: det är ju precis vad denna lilla bög är ute efter, att göra folk förbannade. Fan.
Att ens skriva en upprörd kommentar är ju att förlora redan där, killen verkar ju bara bygga upp ordförrådet ännu mer och dravla ner ännu mer spya på det han kan tänkas komma på.
Att han ens har ork till att flytta armarna mot tangentbordet är ju ett under, då han strävar efter size zero, är anorektisk som fan, och propagerar för anorexi och dieter och annat vansinne.

Jag kan helt ärligt säga, att jag hoppas verkligen, med hela mitt hjärta, att killen en vacker dag träffar någon som han retat med sin sjuka blogg, som bankar lite vett i han. För det förtjänar man med denna totala brist på okunskap och respekt för andra.
Och så liten stad som Luleå är, så lär han väl göra det också...

Vill ni veta vilken blogg som gjort mej så satans upprörd kan ni läsa HÄR.

Kanske med hundtricket som hjälp?!

Idag på stan fick jag verkligen mej en tankeställare.

Jag träffade en gammal bekant, som sken upp som en sol då han såg mej komma gåendes med vagnen och ville genast se min lilla prinsessa. Man såg riktigt hur ögonen på honom sken upp då jag tog upp henne ur vagnen och han såg på henne. När jag frågade om han ville hålla henne blev han överlycklig och visade upp henne för sin jobbarkompis och gullade och höll på.
Vi stod och surrade ett tag och jag frågade om han skaffat hund, då jag sett honom promenera med en amstaff förra veckan. Det hade han. Efter ett litet tag erkände han hur sugen han var på barn, och att hunden hade han skaffat lite som ett substitut istället. 

Det här fick mej att börja fundera, och inse, att man verkligen inte ska ta något för givet. Specieltt inte den här härliga saken som att skaffa barn! Alla har vi ju hört om dessa par, som försökt i flera år, men killen skutit lösa skott, eller äggen inte funkat och så där. Då finns ju provrörsbefruktning, eller adoption och sånt.
Är man tjej kan man ju som singel skaffa sej en unge rätt enkelt, bara gå på krogen och hitta sej en donator. Strax före 03.00 brukar det ju finnas gott om dom...
Men som kille och singel, hur gör man då om suget på ett barn blir omöjligt att hantera, och man inte hittar den där tjejen att skaffa sej barnet med?!
Jag tror det finns många där ute, men att det inte pratas om så särskilt mycket. Som karl ska man nog inte tänka så enligt normen. Men ska hitta sej sin fru och skaffa dom tre V:na. Men man ska inte ha ett sånt där sug, som vi kvinnfolk får ha.

Ett alternativ är ju att göra som den gamla bekanta. Köpa sej en hund, gilla läget och hoppas på att springa på en fru att öka ut populationen med, förr eller senare.

Hundtricket har vi ju alla hört talas om.

För hans skull hoppas jag verkligen det funkar. Snart!

Kräääp.

Den här dagen har varit allt annat än bra.

Och nu vart den ta mej fan ännu värre!

Blir nog att gå och lägga sej och kramas på mina fina älsklingar istället
och hoppas på att solen kanske skiner imorgon och att jag får ett samtal om min plånbok!!

Skit. Och god natt.

Key Town Meet.

Vi tog oss till slut på utställningen. Som tur var skulle vi möta upp världens segaste Björn och hans tjej Sussi, vilka heller inte var klar eller hade åkt när klockan närmade sej två, vilket var tiden vi hade satt.
När vi väl kom fram till utställningen var det smockat med folk, men detta år hade dom planerat det lite bättre, så man som gick runt Biltema och spanade på alla vrålåk. Inte lätt det där med att gå på utställning, men blir ju så satans avis på alla dessa lyckligt lottade med sina fina bilar ju!
Sen bar det av och handla grillbestyr och glida till byn där vi tvättade av RKD (måste ju vara fin för kvällen! ;) ) och började grilla. Köttet Björn hade med sej var så sjukt gott! Vi åt tills vi höll på att spricka. Insåg sen att vi (igen) låg efter i planeringen och det blev bråttom att fixa stilen, då merca-träffen skulle börja 19.00.
Vi var inte färdiga då. Kring åtta rullade RKD mot stan och framme på Brass kunde vi ju bara konstatera att vi missat den. Gjorde  inte så mycet, för cruisingen var ju igång istället. Som vanligt var det tjockt med snutar överallt, men i år var dom inte alls lika jävliga som förra året och hade flygande överallt och gick och letade folk att sätta på någon slags lista över folk som drack på allmän plats... Agge fick däremot order om att gå och sätta sej i bilen då han stod och höll en öl och surrade med nå folk. Haha.
Kvällen var helt ok, men ovan som man är lyckades man bli lite överförfriskad! Jobbigt det där, skyller på vinet som vi drack till middagen! ;)
Där kring midnatt kom jag på att jag glömt tutt-tömmarn i byn, så vi gled dit och kom hem till en inte alls så glad bäbis. Då kom mamma-hjärtat (och den där förbannade ångesten) in i bilden igen och jag stannade kvar med min lilla plutt och Agge fick fortsätta natten och raggen. Kring 03.00 vinglade han in, men då sov vi redan som stockar jag och Tyra!


Grilla go käk (jag och det där förbannade fingret och minerna... haha)


Björn med fru.


Brass.

(Ärligt stulna bilder av Rebecca!)

Söndagen bestod mest av sömn, kring ett vaknade man väl till liv på riktigt och tog sej i duschen, för att försöka få bort dom sju kilo hår-produkter jag hade i håret och sen återstod projektet att borsta ur skiten.

Nu lär det dröja ett bra tag innan man får för sej att skaffa barnvakt och åka ut på galej, inte värt det för en sekund att komma hem till en så ledsen unge. Eller att må så skit (kanske som man förtjänar?!) dagen där på.
Agges mamma frågade när hon skulle få vara barnvakt igen (nä, hon blev inte avskräckt, tro det eller ej).

Mitt svar var kanske då hon blivit typ fem.. år alltså.



RSS 2.0