Snart, så!

Två dagar kvar innan vi åker mot skogen, lugnet och... skoooter, grill och säkert en öl eller tre? :)

Sangis, is theee place att häng på i påsk, så ni vet! ;) Att jag har saknat A´s stuga, känns som om det var år och da´r sen vi var där.

Bara därför måste jag bjussa på en bildbomb från förra påsken då vi var där, och Tyra var blott en färsking på några veckor!




Bilderna ni fått beskåda innehåller bland annat, jag och Snåuf, "våran" lillstuga, Tyra som är med och grillar (väl inpackad, jaa), och då Agge skulle burka med stenåldersskotern, och det gick ju som det gick... :P

Och nää, i Sangis finns nog inte skotrar tillverkade på 2000-talet.. ;)

Morgonbestyr.

Här för någon vecka sen fyndade jag en skotermössa till Tyra på stan, hela tjugo spänn kostade den! :P Det var nog den bästa investering på länge, än har vi inte testat den på skotern, men hemma funkar den finfint, helst fint matchad med pyamas!
Varje morgon kryper hon runt med den, stolt över att ha fått den på, alldelens själv! :)

Lite bakochfram, men vad gör det? ;)


Systeryster.

Nu börjar jag mer och mer inse att dagen D är här snart. Dagen då syrran lämnar oss för Hufvudstaden. Förbannades unge! Vad ska jag göra här utan dej?
Nu ska jag dock inte missunna henne denna tripp (ja, tripp är vad jag kallar det, för tillbaka ska hon!), jag tycker faktiskt att det är jättebra att hon fått jobb, och tar sej iväg och ser sej om och lär sej om livet och jada jada jada.

Men, jag har bestäm att karlar är out of the question. För är det något man lärt sej är det ju att dom där karlarna får vilket vettigt fruntimmer som helst att göra idiotiska grejer. Som att bli kvar i stora städer.


Helgen som var.

Fullt upp var det, hela dagarna, hela helgen.

Baka, baka, baka.

Tror jag har bakat för typ resten av mitt liv. Eller iallafall vad jag trott att jag skulle hinna med under hela min tid här på jorden.
Och då har jag bara gjort tre tårtor (varav två olika) och två olika sortes kakor...


Tyras egna, nästan sockerfria variant.


Hur som helst.
Tyra tackar för alla fina saker hon fått, och alla som kommit och gratulerat och hört av sej på ett eller annat sätt. Nu är äntligen hennes rum komplett tackvare hennes mormor och farmor och farfar. Och Babsan får vi ju inte glömma, som sytt nytt överdrag till fåtöljen, och kommer med gardiner snart. :)

Nu är det över. Äntligen. Bara ett år kvar till nästa kalas.


Smakar kaka. Inte så gott som det såg ut, tyckte man visst, då det mesta låg på golvet...


Idag har vi mest bara lallat på. Varit på Växhuset. Fått besök av Schrimp och Snåuf. Käkat massa av tårta som var kvar.

Imorgon ska vi på äventyr med min syster, bland annat fylla ett påskägg till barnet, och ett till hunden. :)

Vad har ni i era påskägg till ungarna (och hundarna också för den delen? ;))? :)

Idag är ingen vanlig dag...

..för idag är Tyras ettårsdag! :)


Paket på morgonen, bara så där! ;)



Kom på grejen direkt.


Min första stora bok om djur.


Woow, den har blivit längre. :)


Sen kom jag på henne på bar gärning med handen i kakburken, eller mja, marängsmeten.

Nu baka vidare!

UG Och Debatt.

Zappade fram och tllbaka igår mellan kanalerna och hittade ingenting vettigt att vila ögonen på. I brist på annat slog jag på Uppdrag Granskning på ettan. Jag kan räkna på en hand hur ofta om året jag ser på Svt1 och 2, kan jag ju bara säga..
Hursomhelst, så handlade (som kanske dom flesta nu vet) om en 14-årig tjej som blivit våldtagen av en skolkamrat och polisanmält detta. Hon blev totalt utfryst och mobbad och förtalad av sina vänner och vuxna i samhället. Men killen fick sitt stöd från alla håll och kanter.

Nu kolla vidare på Debatt om vad skolan och kyrkan har att säga tll sitt försvar.

Produktiv.

Idag kommer bli en sån där hemskt produktiv dag, har redan hunnit byta två skitblöjor och skura hela toan skinandes, sminka mej och sitter här och väntar på att barnet ska vakna från sin hemskt tidiga förmiddagslur. Sen blir det ut och knalla i finvädret och njuta av solen! :)

Efter det blir det att möta upp systeryster, gå hem och käka, komma på vad vi ska baka och åka och handla, för att sen styra upp bakdagen! :)

Vad skulle jag göra utan dej kära syster? ♥

Hej solen!

Tog ett varv runt Svartöstan och isbrytarna innan lunch, nu har barnet fått i sej mat och jag lite frukt i brist på annat.

Men nu då?


Solen lyser för fullt, är inte så särskilt sugen på att sitta inne en dag som denna, men vad ska man hitta på?
Skulle få besök, men än har man inte hört nå.

Ajja. Nu iväg och styra upp nå annat då!

Smygpremiär.

Eftersom min far har tålamod ungefär lika långt som ett barns, så fick Tyra sina första presenter redan idag av sin morfar och mommo. Ett släp till Bobbycar'n, en regplåt till kärran sin, sockar och sandaler. Men fullt upp som hon hade kollade hon bara på grejerna och kröp vidare på sina äventyr i morfars spännande hus, med massa saker (läs elektronik) man inte får röra.
Innan hon satte iväg hann vi iallafall prova sandalerna, och dom satt som smäck, så dom blir himla fina till sommaren!
Släpet får hon kolla närmare på imorgon, tror nog det kommer bli uppskattat. :)

Vi hann även med några inköp inför helgens kalaserande, ballonger, ljus, tårtdekoration och presenter till lillsnuttan. Hojja, vad tiden går fort. Snart ett år sen man låg och vrålade och hoppas på att man skulle dö på BB?!

Nu sova, imorgon blir det att hänga gäng med Nattis! :)

Myys!

Igår drog vi iväg till Åbyn och hälsade på min moster och hennes lilla familj.
Vi började med att bli bjudna på tårta (!) och kaffe. Sen go mat, lax, mandelpotatis, romsås, räkor och allt möjligt gott bjöds det på. Även Tyra smakade på allt, och det gick ner, även om det var lite motvilligt med romsåsen.. ;)

Medan grabbarna gick ner till den nya vedeldade bastun nere vid älven, satt vi tjejor kvar inne och surrade med ett glas rött, innan jag hoppade ner i bubbelkaret dom har! Ljuuvligt är bara förnamnet.
När grabbarna kommit tillbaka, efter att ha doppat sej i snön efter bastubadet(!) så satte vi igång med sällskapsspelandet. Med andra ord tror jag det hette om jag inte är helt ute och cyklar? Så jävla skoj! Man skulle ta en bricka med ett ord på, och beskriva det utan att försäga sej. Skit svårt till en början, ska jag berätta!

Vaknade i morse till strålande solsken, humöret strålade lika fint, och sovmorgon hade jag fått, så att vi gick och la oss efter ett någon gång gjorde heller inget. :)
Vi käkade frulle och bestämde oss för att låna varsinn spark och dra ut en vända på sightseeing at Åbynmed min kusin Johan som guide. Satt och klurade på hur man skulle få med sej Tyra utan en sparklåda. Jag kom på det brilianta idén att vi skulle ta Antilopstolen och ta bort benen och dra fast den med spännband på sparken. Skitbra idé, eller hur?! Haha. Nja, den skrotades ganska snabbt och Tyra stannade med sin moster och gammelmoster istället.
Var ungefär 20 år sen jag sparkade sist  skulle jag tro, så lite ringrostig var man ju, men efter ett tag kom man på det igen.

Sist på agendan stod sitta och slappa i solstol och grilla, förjävla skön slut på våran visit i lillbyn!


Väntar på korven!



Käkar grilla macka med renmjukost.



Dom har verkligen huset, eller gården med stort G. Vedeldad bastu med älven brevid att doppa sej i vid snällare grader (eller mindre snälla för den som vågar), bubbelkar, innebastu, svinstort kök och underbar övervåning. Fetaste ladugården, som nu mer funkar som garage och förvaring och sånt. Och ja, stort garage som fan givetvis! Dom har till och med ett extra hus! Dock funkar det mer som ett jätte, jättestort förråd, men ändå!

Lite avis är man ju ändå! ;)

Bananas are for monkeys.

Konstaterade just att dom två jätteklasarna med bananer jag köpte igår på Coop är slut. Eller mja, två små stackare finns kvar... Börjar ju tro att jag har en liten schimpans boendes i klädkammaren i någon hörn eller på någon hylla, högt upp..?

Men det var egentligen inte det det skulle handla om idag. Var mest bara en sån där liten notis jag bara var tvungen att lägga in.

Efter hela förmiddagen i hemmasittande och total rastlöshet, packade jag och Tyra oss iväg på kaffe hos Liv och Ralf. Livan bjussade på det godaste kaffe jag tror jag någonsin smakat. Nymalet med en touch av choklad. Alltså gott folk, det var helt himmelskt gott! Antingen måste jag våldgästa oftare på kaffe, eller så får jag masa mej iväg och köpa eget på Smedjan. Får nog bli bägge två alternativ! ;)
Tyra roade sej som vanligt med att fara runt och pilla på allt, helst det man inte fick. Ralf, han fes mest, käkade lite och satt och var rätt nöjd i sin mammas famn, att det går fort, var ju inte så länge sen vi var och hälsade på sist, men ändå var han som helt.. stor! Kunde nu mer sitta i famnen, med stöd givetvis men ändå. Härligt att få surra av sej lite, måste vi göra oftare! :)



Bjussar på en bild på sötungen när hon provsatt sin fåtölj hon fick av faster sin igår, måste då säga att hon ser ut och trivas i den..? Notera även, ungen har en egen mobil, innan hon ens fyllt 1! Vart är världen på väg? (Som tur är det en utan varken sim-kort, batteri eller andra sådana funktioner som att.. just det.. fungera.. :P

Tanten med kamphunden.

Idag när vi var på väg till Coop mötte jag en äldre tant, gåendes med en Staffe. Så jävla koolt!
Jag tror hon märkte våra impade blickar, för jag tyckte det såg ut som att hon sträckte lite extra på sej och smålog hon med..? ;)

Vad händer annars då? Mjaa.. inte mycket. Tyra härjar på här hemma, har börjat gå en massa, dock bara efter borden och soffan och sånt. Eller om man håller henne i händerna och går med henne. Nu har jag försökt avancera det hela lite för lilla damen, att bara gå med en hand! Än är hon lite tveksam, men det blir bättre ju mer hon går! :)
Jag kan inte fatta alla dessa mammor, och deras jävla tävlande om vems unge hinner med vad först, faktiskt. Alltså, jag är som nöjd över att Tyra inte har så bråttom, mycket skönare att veta att hon inte far och ställer sej mot allt och slår halvt ihjäl sej för att hon bara släpper, eller klättrar och springer in i allt.
Ju mer försiktig hon är desto mindre gör hon ju illa sej!?

Älskade busunge!



Men annat hinner hon med, som att äta hundmat. Och toaborsten. Och papper. Idag hittade jag henne hängandes över toastolen, hon hade fått lös den där lukta gott grjen och plaskade med den i toan. Nice.

Markera...

för att läsa skiten, ville visst inte synas på min blogg.. :P

Vårterminens kurser för män.

Kurs 1
Hur man fyller på ispåsar
Kursen går igenom varje arbetsmoment med diabilder.
950:-

Kurs 2
WC-papper. Är det sant att toalettpappret växer ifrån pappershållaren?
Diskussionsgrupp
1500:-

Kurs 3
Är det möjligt att lyfta upp toalettringen innan urinering?
Och hur lägga ner den igen efter urinering?
Mycket praktiska övningar
2000:-

Kurs 4
Efter middagen: Flyger de smutsiga tallrikarna själva till diskhon?
Lösningar och exempel på videoband.
2500:-

Kurs 5
Lär dig att hitta saker, börja med att ställa de på de rätta platserna
istället för att gapa och vända hela lägenheten upp och ner.
Öppet forum
1900:-

Kurs 6
Att ge blommor till din älskade skadar inte din hälsa
Bilder och ljudband
4000:- begränsade platser!!

Kurs 7
Våga fråga efter vägen när du inte hittar
Berättelser ur verkliga livet.
1500:-

Kurs 8
Är det genetiskt möjligt att hålla tyst när frun kör bilen?
Körsimulator
7500:- obegränsat antal.

Kurs 9
Lär dig skillnaden på fru och mamma
Rollspel
1900:-

Kurs 10
Hur man lär sig att älska shopping?
Andningsteknik, meditation samt mental träning.
500:-





Alla anmälningar är bindande
obegränsat antal.




Fick den på mejlen av en polare, så jävla rätt! :P

RCR is home.

Nu har vi rullat in RCR på parkeringen, imorgon blir det hjulinställning och däckomläggning 07.00 AM. Oooh, att det känns bra att ha bilen på parkeringen iallafall! Få se nu, kanske det blir bra imorgon..? Vågar man hoppas?

Om det blir det, blir det en kväll med bilåkande och ölande! Det ni! Syster har snällt lovat att sova över och vara barnvakt, för att få sällskap av mamma/mormor på lördag, så Tyra ska kidnappas och åka på äventyr! :)

Och pappa är bäst! Tack för allt du hjälpt till och fixat och donat (och svurit) i garaget! :)

Pappa i fixartagen.


Barnbildbomb.

Igår tömde jag kameran på bilder, verkar inte ha gjort det på ett jävligt bra tag, typ sen januari!? Så, här ska ni får en bildbomb på min älskade lilla skrutt! :)


Benz får smaka på sitt ben...


..och sen smakar man själv lite.


Gå med gåvagnen kan man nu! :)


Provar sina nya skor och jacka.


Så här nöjd kan man vara av att få en ny blöja.


Gänghäng med Mila.


Och så här nöjd kan man vara då man får putta Mila i hennes gåstol.

Pokerface!

Jag vann!! Fan så bra man är, då man spelar mot tre nätpokrare och vinner, eller hur?! Dock vann jag bara första spelet men ändå. :P Nog var man då nöjd alltså!

Idag har vi fixat lite i Tyras rum, innan hon har fått flytta in sin säng dit, spjälsängen alltså. Växan står ju redan där inne, men än är hon lite för liten för den.. Så, as we speak, ligger lilla damen och sover i sitt egna rum för första gången i sitt unga liv! Nu håller vi tummarna för att det ska gå bra det här, utan några vak i natt! :)

Nu försöka få karln upp ur soffan och ut med hunden! Själv ska jag nog krypa ner under täcket om jag lyckas.. :P

Lördag.

Vilken dag! Vaknade kvart i sju av att Tyra ville upp. Nöjd över sovmorgonen(!) hoppade jag upp och insåg att det till och med var ljust ute, länge sen sist det var det då damen vill upp, om det ens någonsin har hänt...
Efter mogonmys och vänta på att barnet sovit lite knallade vi in på stan och kollade runt i affärer, och på Agges syrra som hade uppvisning. Duktiga var dom allt, och modiga! Hade aldrig vågat göra det själv.. :P

Ikväll blir det poker hos CC och Jesse. Undrar hur det ska gå, när man bara spelat en gång i livet tidigare, och det för länge, länge sen? Tur det inte är allt för mycket pengar i potten, för mej att förlora.. :P

RCR update!

Nu börjar tålamodet tryta, jag vill ha min bil nuuuuu! Mitt fina, fina vrålåk! Pratade med far min igår, och dämparna och fjädrarna hade blivit skickade först igår, så jag lär ju få vänta till iallafall nästa helg innan jag får ut min pärla. Ååååååh! Jag som tycker jag väntat snällt och tyst, men nu är det färdighaft!

Som tur är, så är ju farsan asnöjd över mitt val av märke, så han sitter och beställer delar för fullt där hemma, tror ju de kan bli riktigt bra det här, och fan så mycket billigare för min del än då man hade en "oäkting", merca, veeet ni!
Lite trisst bara att vi var och köpte däck och allt och nu inser vi att det inte är någon idé att lägga dom på fälgarna, då farsan ska fixa till och lacka om dom inför nästa vinter. Såå, man får ju hoppas på att poppo blå inte är så där sugna på att titta närmare på bilen denna månad med riktikgt kassa allväders (och ett sommar tror jag, med det är så nött så man inte ens ser vad det är för märke på sidan) som sulor nu... Sen åker kromisarna på, lite litet kommer det nog se ut med "bara" 18", och 225 i bredd på däcken, då det egentligen ska vara 255(!).

Tror bestämt jag måste åka till byn en sväng när barnet vaknat igen, och titta lite, så man iallafall vet att han är kvar! :P Och finns! Haha. Folk lär ju nästan tro att jag hittat på mitt bilköp, när jag inte ens kört han genom Luleå centrum än.



Smedjegatan-Bras, jaooo! :P

Finally!

Lätt mycket bättre dag idag!

Normalskit, en unge som sken med solen i kapp, och en karl hemma som kunde haka på på den dagliga promenaden!
Dessa små ting som kan göra så mycket. ;)

Nu ska jag fixa stilen lite snabbt innan jag och sötbarnet ska iväg på staden och hänga med min favorit-slut, Snåuf! ♥



Tänder, rännskita och noll sova.

Länge sen jag uppdaterade, I know. Och långt blir det inte ikväll heller.

Barnet har kläckt en till tand. Även jag har kläckt två för något år sen, varav en spökar som fan för tillfället. Bägge vi kan intyga om att tandkläckning inte är en hit.
Så, helgen har varit så där... inte så kul. Tur att vi sov i byn och hade lite (eller mycket) hjälp.

Sedan dess har barnet haft massa feber och rännskita. Skitkul, eller inte. Skit är ordet för idag. Skit mycket skittvätt, full i skit. Skithumör och skittrötthet. Skitrännskita. Skitblöjor som inte håller skiten kvar i blöjan. Till och med ordet skit ser ut som skit.

Äh, nog om skiten. Nu går jag och sover (om det nu blir nå av det i natt).

God natt!

(Ska försöka mej på att hitta på något roligare att skriva om då den här skiten har lagt sej.)



RSS 2.0