Typiskt.

När man precis har bytt armen till spännrullen, och är nöjd över att bilen inte skriker till förbannelse, ska ju givetvis nästa grej jävlas.
Som jag tidigare berättade så frös ju bilen på Suomi-trippen. Och nog fan gick ju glödstiften då. Fuck, fuck, fuck, och åter fuck. Jag vill aldrig mer ha bil. Aldrig.
Som tur är har jag en hjälpsam granne och världens bästa karl, som står nere i grannens garage och fixar, så vi kanske tar oss till byn i morgon. Och jag sitter här och slöar framför datorn. :P

Fast slöat har jag ju inte gjort, illbattingen till barn vi har, har kommit in i någon period då man helst inte vill äta, eller sova. Välling går bra och powernaps i vagnen. Men vanligt mat och sängen, ICKET!
Så, igår gav jag upp med sängläggningen och åkte ner till grannen med ungen i pyamas, och tog en kopp kaffe och lämnade barnet en sväng så hunden fick rastas. Efter tio åkte hon i säng igen, faktiskt nöjd över det då, bara tre timmar senare än vad hon annars sover.
Ikväll har vi haft samma gorm igen, nu åkte jag dock inte ner till grannen utan tjurade på med en skrikandes och sparkandes unge, som jag fick hålla fast för att hon inte skulle åka upp likt en fjäder så fort jag la ner hon. Shit alltså, slut blir man kan jag ju bara säga!

Bilbyte!?

Jag har ju länge funderat på det här med bilbyte och vad man ska byta till. Nu har jag bestämt mej. Det blir den här:

http://www.blocket.se/lulea/Cadillac_escalade_esv_25163471.htm?ca=1_9&w=0


Undrar om han går med på att byta jämnt i mercan?


Superwoman!

Hade bestämt med Malin igår att vi skulle kaffedejta och låta barnen leka idag, och jag hade stora planer på att promenera heeela vägen till Lerbäcken.
Vaknade imorse och insåg att snön som började komma igår, inte hade slutat komma då heller. Snö i massor och oplogat var det. Suget på att promenera försvann lika fort som en katt med senap där bak springer.
Vi lallade på här på morgonen, badade och hade det så där jättemysigt, sen gick vi och vilade ett tag. Tänkte jag iallafall. Vaknade halv tolv. Lite smått stressad så där. Ringde Malin och velade fram och tillbak om jag skulle ge mej ut och vara så snäll att jag hjälpte kommunen med plogningen, med hjälpa av min feta Emmaljung-plog eller om jag skulle ploga mej fram med mercan, som jag givetvis inte hade i motorvärmare nu heller. Och som för den delen var jävligt snöig och inplogad den med.
Det fick bli att ta sej ut med vagnen. På det viset slog jag ändå två flugor i en smäll, för han Benz behövde ju ändå ut, så jag hade fått svära hur jag än gjort.

Och så fick det bli.

Dyngsur i svett tog jag mej hela vägen till Malin. Kände mej faktiskt lite stolt, lite så där som att jag typ övervunnit hela världen. Faktiskt lite som en superhjälte. Jag hade tagit mej från Vinkel till Lerbäcken! Haha.


Väl där lekte ungarna och vi surrade på. Fick agera bilflyttare och kaffekokare. ;) Har dock lite dåligt samvete över att stackare Kingen fick sitta instängd i ett rum, bara för att min spännbög till hund inte kan bete sej på ett civiliserat sätt då han hänger med andra hundar av manligt kön.
Hursomhelst, trevligt var det!

Nu har vi tagit oss hem, denna vandrig gick betydligt bättre, med bara en endaste svordom efter vägen, då Emmaljungan körde fast i en översnöad och gömd trottoarkant. Barnet sover som en stock ännu i vagnen och jag funderar på om man ska kanske ta tag i det här med röja upp. Frågan är ju bara vilken ände man ska börja i?

Just ja. Sen blir vi helt alene här ikväll, då A åkte på att jobba ikväll också och köra undan all denna snö som seglat ner. Det blir ett långt pass för honom, då han åkte 06.00 i morse och, förhoppningsvis, kommer hem till midnatt, för att sen sova lite och åka igen 06.00. Min duktiga karl!
Kanske man har sån tur att morsan kan komma förbi ikväll, så Benz får ta sej ut på sin kvällsprommis iallafall?

Julhelgen!

Efter lite om och med bar det av mot Pajala, med så fullpackad bil som det gick. Jag, Tyra, syrran och Benz åkte upp tidigare än Agge och mamma som fick snällt stanna kvar och jobba klart innan dom kunde åka.
Rätt jobbigt var det att köra efter dom smala och knappt plogade vägarna, i snörök till förbannelse. Spännande färd om inte annat!
Väl framme i Pajalanta visade mätaren på -23, lite kallare än dom -3 vi åkte från... Morfar hade lagat älgskav som vi glatt stoppade i oss innan Tyra for runt och bekantade sej med huset.
På kvällen blev det uppesittarkväll med bingolotter (du ser Brun ;) och glögg, mysigt som fan, och för en gångs skull vann jag till och med! :) Att det var en liten hunka bara spelar ingen roll. :P
På morgonen fick Tyra tomtegröt till frukost, och sen enligt tradition öppna ett paket, givetvis blev det det stora från mamma och pappa, en lastbil! (Gissa vem som valt ut den..)



Sen blev det besök på kyrkogården och tända ljus för min mormor och några till, innan vi knatade hem i kylan, och kollade det givna, Kalle Anka!


Mormor sjunger till Lady och Lufsen.

Fyra generationer! Mamma, mormor, gammelmorfar och jag Tyra.

Sen blev det mer paket öppning, ni kan ju gissa vem som fick flest paket? Även vi fick fina klappar av tomten, snälla måste vi ju ha varit! ;)

Sen på juldagen bar det av mot Finland och farmor och farfar. Morfar och bonusmormor Johanna var där, sen kom min faster, kusin med karl och två barn, samt andra kusinen med sin tjej och barn, fullt hus med andra ord! Även där blev det paket i mängder!

Redan i Pajala hade vi fått lämna vagnen och en Ikea-säck med klappar i morsans bil, så vi skulle få med all annan packning. Gissa hur fullt det var nu i bilen då vi skulle bege oss hemåt?

Det var ju tur att jag varit så smart och satt i motorvärmarkabeln i bilen kvällen innan, eller så inte, så vi blev ståendes med en iskall bil, som vägrade starta, och tillslut fick slut batteri. Många svordomar och timmar senare fick vi iallafall igång bilen och tog oss iväg. Stannade och drack kaffe hos Johannas föräldrar och gav barnet lite mellis innan vi fortsatte färden. Strax efter Ökx bröt helvetet lös. Tyra var arg och less och hungrig. Vi insåg att vi inte hade ens en frukt med oss att ge henne. Stannade i Morjärv i hopp om att något skulle vara öppet, vilket det givetvis inte var. Tog vattenflaskan och blandade en välling, som bara blev 100 ml, som hon fick dricka kall, vilket hon faktiskt gick med på. Sen blev hon nöjd... i ungefär fem minuter. Många (långa) minuter senare stannade vi på macken i Töre och gav henne mat direkt ur burken, men varm iallafall!

Reminder: Ta med en färdigblandad ordentligt värmd välling, åtminstone, på nästa roadtrip.

 

Äntligen hemma! Apelsinstund innan sängläggningen.


Visst var det trevligt att träffa alla och se kusinernas barn och så, men att det var skönt att komma hem! ;) Kan ju bara säga att den dagen då vi köpt vårat hus, då blir det inga fler borta-jular!


Done!

Att fortsätta själv med paketinslagningen och ha en Tyra farandes fram och tillbaka, var ingen hit insåg jag snabbt idag, då jag var i full färd med att göra klart det sista. Tyra var mäkta sugen på att riva sönder pappret, titta på det jag slog in och dra i dom roliga krulliga snörerna. Dög något annat jag satte i hennes väg innan hon kommit fram till dessa spännande ting? Nää, skulle inte tro det va.
Sen när jag flyttade upp mitt projekt på matbordet i vardagsrummet, for hon vidare mot nästa no no, granen givetvis. Väl flyttad från granen fortsatte färden till det nyupptäckta, Benz vattenskål. - Vet ni hur mycket vatten en vattenskål innehåller?! Väl på golvet ser det sjukt mycket ut kan jag ju informera er om...
Sen har damen även gjort några tappra försök till att ställa sej upp mot vardagsrumsbordet, vilket resulterat i grin och skrik ett par gånger.


Så, alla dessa måste jag hade idag, hur blev det med dom..? Ungerfär hälften blev gjorda. Resten skiter vi i helt enkelt, som att komma hem till ett rent hem... Yeey.

Nu är allt iallafall packat och klart, förutom några småsaker som behövs imorgon innan vi åker.
Agge kom precis in och har flyttat över stolen och fixat i bilen. Great!

Nu ska jag slänga mej ner i soffan och bara vara!

Vet inte om det blir något internet i Pajalanta eller inte, så God Jul på er alla om jag är isolerad från omvärlden ett par dagar nu!







Tidsoptimist, javisst!

Började smått med att fixa lite på julklapparna, som vi ännu inte har fått klara. Sen insåg jag att en fattas. Och att det inte alls blev som det var tänkt. Och att en ram fattades. Och att vi inte ens fått in allt som skulle i, i dom redan inslagna klapparna.

Sen insåg jag att imorgon är sista dagen för att fixa allt, för på onsdag åker vi upp mot nordligare breddgrader.


Och jag har ännu inte tvättat bilen. - Jag har faktiskt inte ens provkört den sen Lundstig och Emma kom tillbaka med den.

Jag har heller inte bestämt mej för min julutstyrsel. Eller Tyras.

Och resesängen är inte hämtad.

Och bolaget är inte besökt.

Och sen är det säkert hundrafemtielva saker till som kommer kommas ihåg i sista minuten.

Och sen åkte ju Agge givetvis på att jobba eftermiddag, på onsdag, då vi tänkt åka tidigt, för att slippa köra i mörker i skogen med alla älgar och renar. Så, han får åka själv, eller själv och själv, men med mamma, så Tyra får komma fram i tid och hinna boa-in sej innan det är sovadags för henne!



Fjärde advent!

Helgen har gått i lugnens tecken för en gångs skull. Fredagen spenderades hemma, med besök av Davve och en tjock Carro. ;) Rätt kul att deras barn också kommer i mars, dock ett år för sent.. ;)
Sen lämnade vi även bort RKDn till Lundstig, som åkte iväg och lagade det vi inte lyckats med dagen innan, strax innan midnatt var dom tillbaka, med en hel bil! :)
Lördagen var en bara vara dag, vi gjorde inte många knop, var hemma och bara var. Fick besök från söder, Björn och hans tjej Sussi tittade förbi på kaffe och pepparkakor. Tyra var heelt imponerad av Sussi, sökte ögonkontakt hela tiden och larvade sej för att få uppmärksamhet, så gullig!
Sen kom Agges mor, samt moster och sambo förbi, med en hel påse med kläder och en rosa pulka till Tyra! Precis det Tyra önskat sej! :) Vi fick hemgjorda köttbullar, hemgjort bröd och kaka, gott gott!

Så idag gick vi ut på premiäråket, Benz fick agera draghund, och bra gick det, även om han först bara stod och tittade på mej och undrade varför han skulle gå framåt, då han uppenbarligen satt fast i något! Efter lite godis och lockande fattade han grejen och drog hur duktigt som helst. Tyra verkade gilla sin åktur. Särskillt kul var det när Benz fick sina spring attacker och sprang några meter! :)


Det är bara början...

Dom senaste dagarna har jag fått konstatera att lugnet på Vinkel är nu mer över. Från att inte ha kunnat göra mycket mer än att vända på sej och kanske ibland om man har haft tur, sätta sej, har Tyra nu gått till att ta sej överallt! Hon kryper inte ordentligt än, men på något sätt får hon fart iallafall och är där man helst inte får vara på tre röda.

Igår morse möttes jag av detta då jag lämnat henne i någon minut för att besöka toan:

Yey, jag fick ut alla!




På väg mot nya, roligare äventyr, GRANEN!


För granen ska man ju gärna fram till, och sitta och rycka glitter, och helst gunga på hela granen om man får tag på en kvist. Och ja, pumlorna är out-of-reach!

Nu vet jag ju att det här bara är början, att jag kommer mötas av svårt värre syner... Kanske att man ska plocka bort ännu mer saker här hemma? ;)

Sen hade vi ju även besök av Linn och Mila igår innan vi gick ut på våran rätt kalla promenad runt Svartis!

 

Just ja, hon har ju även börjat flytta på stolarna.


SNÖ!

Gissa om man var nöjd då man gick ut i morse för tyvröken, och inser att backen är alldeles vit! SNÖ! Oh yeah, som jag har längtat! NU kanske den där orken kommer tillbaka. Har känt mej trött och hängig flera veckor nu, konstigt, när det bara är slask och mörker och massa grushelvete inne hur mycket man än dammsuger!? Men nu, nu kom den där snön, och ljuset! Wonderful!
Men, aldrig kan man ju vara nöjd heller, eller hur? För var jag lika nöjd över snön då jag inser, när jag kommer ut och ska valla hunden och putta barnvagnen, och det inte är plogat? Näe, kan jag väl inte påstå. Tjurade ändå ut på en promenad runt Skurholmarna, innan jag och mitt sällskap Mariann och jyckar släpade oss hem till dom och drack lite kaffe. Nöjd över prestationen, som faktiskt gick rätt smärtfritt, även om man var svettig som efter ett ordentlig pass på gymet!

På tal om gym, så jag jag inte varit och tränat nu på jag vet inte, två månader? DÅLIGT, jaa. Men nu har som sagt orken kommit tillbaka, och sjukdomarna verkar ha gett med sej. Så, nya friska tag!

To night is the night!

Nu är barnet hämtat och hunden lämnad!

Nu återstår att fixa stilen och stilen, och givetvis då att korka upp! Ronny Eriksson, here we come!

Skål  kosmonauter!




Härlig dag!

Startade dagen med att efter Tyras frulle möta upp syster, promenera en sväng, trycka frulle för oss, och sen dra på stan! Kändes rätt ovanligt faktiskt... Sist jag "var på stan", ni vet gick på stan och strosade, var i somras, i början på sommaren till och med om jag inte minns fel. Och inte ens då var det väl mer än någon timma med Linkko och Mila.
Hittade massor med fint jag ville köpa, men lyckades hålla mej till lite smink, en mössa och hårband till mej själv och en jacka, tre bodysar och sockar till Tyra.

Senare på eftermiddagen kom Linn, Johan och Mila förbi, vi bjöd på middag, surrade och lät ungarna leka, innan Linn fixade frillan på Agge, och det var behövligt! Man hade ju kunnat tro han inte klippt sej på år, som det såg ut på golvet efteråt...

Nu känns det som att vi är fit for fight inför lördagen, då vi ska på Ronny Eriksson! :)

Tyras önskelista.

På begäran kommer nu en liten lista, hoppas den gör någon lite klokare iallafall. Sen att hon nog kommer gilla bäst att slita sönder pappret, än innehållet, är ju en annan sak! ;)



Liten tomtenissas önskelista:


Svart lära-gå-vagn.
Rosa babypulka.
Kuoma skor.
Vit liten garderob.
Gungko. (Finns på barnens Hus)
Åkpåse.
Släp till Bobbycar.
Mockasiner.
En “baby-keyboard”.
Rånarluva/väpnarluva, gärna med matchande vantar.
Bodysuits från Molo, “Rosesky” och “Fernanda”.
Givetvis funkar ju andra bodysuits också! ;)
Långärmade pyamasar.
Nappflaskor från Rockstar.
Leksaker, spelande, blinkande och sånt kul!
Och kläder, det kan ju aldrig bli för mycket av det. ;)

På kläderna har hon nu stl 74 på det mesta, 80 är bra att växa i. Byxor måste vara minst 80, då damen verkar ska bli basketspelare då hon bli stor.
Skorna har vi faktiskt ingen aning om, men ska försöka ta reda på det!


Kalla Fakta.

Har just tittat på Kalla Fakta på tv4play, eftersom jag missade det igår och hörde om det i morse på nyheterna då vi klev upp. Den här diskussionen om slöja, burka och niqab. Om en kvinna som bråkar om att få ha sin heltäckande slöja, niqab, på sej på skolan, där hon studerar till barnskötare. Hon menar även på att hon ska ha på sej denna "klädsel" på sitt framtida jobb, på ett dagis.
Det första som jag kom att tänka på, var hur det var när jag gick på, framförallt, högstadiet. Då hade lärarna kommit på regeln om keps och möss-fritt inne i klassrummen och i matsalen. Oftast var det ju killarna dom var på, då dom var dom flitigaste användarna av sina hattar på huvet. Och lärarna var stenhårda. Tar du inte av dej kepsen/mössan, då åker du ut.

Bara en sån sak. Som en keps.

Vafan, med en keps på skallen syns det att det är du iallafall. Men med denna jävla sopsäck på skallen, om det nu blir ok, och fler springer runt i detta, hur ska man kunna skilja folk och folk? Sätta nummer lappar på ryggen? Hur ska barnen se och härma och lära sej kroppsspråk? Vad för värderingar lär du barnen? Att flickor inte får visa sej, för att pojkarna kan bli kåta och kanske inte kan behärska sej?
Jag kan kanske köpa det om hon ville ha jobb på ett lager, eller sitta i en växel, men absolut inte  på ett dagis!

Men alltså snälla. Ta det till DO och mena att det inte är jämställt att neka någon utbildning fnär man inte ens vet om det är personen i fråga som sitter i skolbänken, eller helt enkelt någon annan, för man ser bara en liten bit av ögonen.

Jag läste här för något år sedan att en lärare, tror det var för högstadiet, fick sparken för att han spelade i ett metalband. Skolrådet ansåg att deras texter var satanisktiska.
Alltså, han fick sparken för en religion.

En religion han själv sa att han inte hade med att göra, att han bara spelade i ett band, som så många andra liknande metalband, hade texter som handlade mycket om blod, satan och så vidare. Och han fick sparken. Fast han inte ens var satanist.

Men när det kommer till samma fråga, men med invandrare i bilden, då måste man genast gilla läget och hålla med. För att säga att man borde förbjuda slöja, burka och niqab, det skulle väl kunna anses som rasistiskt? Och vi svenskar är ju så jävla rädda för att ses som rasister så det är löjligt. Att man inte få stå för sina egna åsikter, är löjligt. Att man ska gå med på vad fan som helst, är löjligt.

Sen den här kvinnans kommentar på att folk stirrar och kommenterar hennes utseende. "Dom som kommenterar ganska ofta, det är äldre, svenskar. Och sen så finns det ganska mycket invandrare liksom, som tror att dom blivit svenskar, som kan kommentera liksom att nu är vi i Sverige, nu gör vi så här."
Bra, dom verkar ju ha fattat! Dom tror nog inte att dom blir blonda och blåögda, som hon även sa där någonsans i programmet, däremot har dom fattat att respektera dom svenska lagarna, och att anpassa sej efter hur det funkar här.
Åker man som svensk till ett arabland, utan att anpassa sej efter deras sociala regler, tror jag man kan råka jävligt illa ut. Man tar seden dit man kommer, var det inte så?

Men risk för att få multum med påhopp om rasism och främlingsfientlighet, ska jag även passa på att tillägga att jag inte alls tycker det är konstigt om Sverigedemokraterna får mer och mer röster. Svenskarna börjar väl bli less på politikernas rädsla för att ses som rasister, om dom lägger minsta lilla negativa kommentar angående invandringen och hur den påverkar Sverige på ett negatvit sätt.

Fram med fler partier som vågar stå på sej när det gäller till exempel en sån här sak, en religion som utövar grova kvinnoförtryck!

Sen ska jag även tillägga att jag ALDRIG någonsin skulle lämna mitt barn på ett dagis där dom tillåter burka eller niqab, men det kanske inte var så svårt att förstå? ;)

Religion är en privatsak, och inget som ska påverka jobb eller skola!!

Vi lever!

...har bara haft noll lust till att blogga, trots att mycket hänt här hemma.

Jag och Tyra har varit sjuka, först magsjuka. Den drabbades Tyra av mycket värre än mej, två nätter med totalt bajskaos och en jättespya. Tror hon gick ner flera kilon av allt skitande, stackars!. Jag klarade mej med ont i magen.
Nu i veckan var det dags för febern, för bägge igen. Tyra var gnälligare än gnälligast hela början på veckan, ingenting verkade duga. Förstår varför, kändes som man blivit överkörd av tåget! Varenda muskel i hela kroppen värkte och minsta lilla lyft av armen eller försök att gå var jordens bedrift. Agge, den tursamma jäveln har klarat sej utan några som helst sviter från våran sjuka.
Kan ju inte låta bli och undra om inte Mr. Bacon varit och hälsat på på Vinkel?

Annars då? Ja, vi var barnlediga för första natten förra helgen, Tyra sov hos sin farmor och farfar. Det hade gått bra, barnet överlevde, samt farföräldrar. ;)
Vi hade stora planer på att dricka öl och åka ut någonstans. Det slutade med att vi låg i varsinn soffa, med bordet fullt av chips, dricka, godis och någon folköl, och första Falk-filmen på plattTVn. Mer än så orkade vi pensionärer inte med. ;) Och skönt var det att få sova ut, utan välling/grötfixande tidigt på morgon. Benz fick snällt vänta på att gå ut ända tills efter tio, stackarn. Haha. Men tror han också njöt av att få en nattsömn utan barnskrik, vilket vi fått leva med i någon vecka, då hon blivit förbannad för att det enda som erbjudits varit välling, och inte gröt.



Vi har även fått upp allt julpyntet. Och, vi har gardiner! Efter att ha bott här snart ett halvår har vi äntligen fått upp dom, vilken bedrift va?

Ikväll blir det att bjuda Helle på middag, sen film, sista Falk!



RSS 2.0