Jag och OS.

OS är verkligen något jag inte har en aning om vad som är vad, vem som är vem och vilka som tagit medalj. Och jag bryr mej verkligen inte. Vad gör det mej om Anja Persson skidar sej fram till guld eller inte? Eller hon den där skjuter ut sej ut den där menigslösa tävlingen där som ska prickskjuta, på skidor. Min övertygelse är att den sporten uppfanns av någon som var förbannat dålig på att skida, men bra på skytte, men ville skida och där av sporten.
Och curling, eller vad det nu heter. Var fan kom på den idén? Nu ska vi sopa på is, framför en boll-puck med handtag och se vem som kan slå ut dom andra och hamna i mitten.

Det finns säkert en massa andra sporter jag skulle kunna ha åsikter om, om jag hade varit mer insatt, men nu är jag som tur är inte det. Och ni slipper höra om mitt gnäll desto mer.

Drama, drama!

Det blev en bil i Storstaden! För att var exakt, en Audi A6 avant quattro 4.2! :)

Hela helgen var mer eller mindre en mardröm, var och kollade på tre bilar i Stockholms isandes vindar. Snöstormen höll på att dra in och kallt som fan var det. Då vi lämnade Luleå var det 33 minus i byn. Stockholms tempen var snäppet lägre, typ 15, men då är ju vindarna i söder fan så mycket kallare!
Vi kollade på bilarna så gott vi kunde, och provkörde genom innerstadens trafikkaos och obefintliga snöröjning.
Sent på lördagen bestämde jag mej, den sista av dom tre fick det bli. Trots att den var avställd och skulle besiktigas senast nu på fredag.

Snöstormen följde oss hela vägen upp. Fastnade i en bilkö, en lastbil och personbil hade krockat, sen hade en till lastbil kommit och kört fast brevid personbilen. Totalstopp i tre timmar blev det. Vi stod i två innan vi fick komma oss iväg igen. Radion varnade om fler olyckor e4an norr. Att det var ovanligt mycket olyckor på vägsträckan. Vi passerade otalet av stående bilar och bilar upp och ner i dikena. Hoppades på att vi inte skulle hamna där vi med, med dom sjukt kassa allround däcken som satt på bilen. Snörök, snörök och åter snörök. Höll på att hamna i en seriekrock bakom en plogbil som inte syntes alls, eller bilarna bakom den för den delen heller. Hamnade bakom en buss som bogserades, i 30.

Snöiga finbilen då vi satt i kön efter e4an.

15 timmar tog denna mardrömsfärd. Halv nio på kvällen var vi framme i byn. Körde in bilen i garaget och pappa fick titta lite. Sen lämnade vi den där och knallade hem till A's föräldrar och pussade på våran söta lilla dotra! :)

Idag var vi på besiktningen med hjärtat i halsgropen och andan i halsen och tummarna fast i handflatan. Fick glotta lite mer på han, samtidigt som karln på besiktningen. Och pärlan gick igenom med ett ynka bra att veta! Lyckan är total!

Mañana, mañana!

Nästa gång vi hörs, har vi dragit en vända till Storstan och tillbaka, förhoppningsvis med en ny bil!
Biljetterna är bokade och vi flyger ner 08.10.

Det går undan! :P

Biljakt!

Som dom flesta vet håller jag ju nu på att jaga ny bil. Är inne på kombi och byte av märke till och med! :P Far min har vunnit, och nu blir det en Audi på parkeringen istället!

Dock verkar ju dessa för******es Audi ägare har smärre attitydsproblem och svårt att separeras från sina bilar. Flera som vi bett skicka bilder har inte gjort det. Några har det efter påminnelser. Andra svarar helt enkelt inte. Eller svarar och säger att dom ska ringa upp, men skiter i det sen.

Vafalls! Här sitter vi och vill åka och hämta en bil.


Blahaaa, blahaa.

Ytterliger en sån där kall dag, då, för att citera min mamma, näshåren fryser.

Tvingade mej ut på en snabb promenad till syrran för att gå tillbaka med henne. Sen har vi hållit oss inne, bortsett från något snabbt besök på balkongen. Nu har hennes polare Madde joinat oss i soffan. Mer aktivering än så är man inte så särskillt sugen på.

Ska knalla upp till CC och hennes kids på kaffe när barnet vaknar.

Nu vet ni, intressant dag va? ;)

Morron!

7 timmars oavbruten sömn i natt! Man känner sej som en helt ny människa då man får dom där efterlängtade timmarna. Skuttade upp 06.00 när barnet stod i sängen och surrade. Pigg, för ovanlighetens skull! :)

Nu vilar hon lite och laddar batterierna, och låter mor sin fixa stilen, innan det bär av på Växhuset med Linn, Mila, Malin och Samantha. :) Egentligen skulle A haka på men han fegade ur då han fick nys om att det var fler än bara vi som skulle dit.

Vet inte vad han tänkte egentligen, att vi skulle vara dom enda där? ;)

Kaaallt, igen!

Dagen har minst sagt lunkat på i slö takt. Vi tvingade oss ut i kylan, som bestämde sej för att återkomma. Knallade runt Skurholmen och Burströmska och hem igen. Frusna själar var det som klev in i värmen igen, förrutom Tyra då som legat och sovit i sin säck i vagnen.
Benz tror jag frös om öronen, som han skakade på hudet på vägen hem. Karln klagade om att han frös om ögonen till och med. Jag tyckte väl inte det var så kallt. Men då jag åkte ner en sväng till grannen på kaffe insåg jag att jag varit minutrar ifrån att återigen förfrysa vänsterkinden.

Men ändå så är det ju inte såå kallt?


Det har ju faktiskt varit kallare i vinter, och man har ju gått långpromenader i värre kyla. Konstigt hur kroppen kan ställa om sej så fort.

Även Töyrä kom förbi på kaffe, himla trevligt när han överraskar med besök från södern! :) Vi surrade lite om att fara ut och pimpla och grilla och sånt i helgen, men är det så här kallt är det kanske inte så kul? Kanske bara blir att kurra ihop sej i hans stuga och grilla i kaminen. :P

Nu soffläge, imorgon växhuset! :)

Tidigt, tidigt.

Även idag skulle vi visst kliva upp då pappa As telefon larmade för uppstigning kvart i fem, för honom alltså. Inte för oss, enligt mej iallafall. Men enligt damen.
Skickade upp dom medans jag låg kvar och försökte sova, det är dock inte det lättaste med en massa barnrop och bankande. Tur grannen här under praktiskt taget är döv, säger jag då bara. Hursomhelst gav jag upp där vid sex och klev upp.

Men, i natt har det varit en sån där bra natt som man bara drömt om i några veckor. Endast ett litet uppvak, och då somnade hon om av sej själv! Halleluja!
Kan ju erkänna att dessa förjävligt nätter dom senaste veckorna har nästan drivit mej mot det religiösa hållet, hade nog kunnat be till vilken gud som helst, om jag vetat att det hade hjälpt... Turligt nog tog jag mitt förnuft till fånga och bad till den lilla tyrannen i sängen istället, vilket verkar funka nu! ;)

Snart ska vi knalla över till syster, där jag lämnade bilen igår och tog hennes istället, så Agge fick ta den till jobbet idag, bättre en liten a4 avant än bara en liten a4. :P
Ojoj, jag måste ju säga att trots att det känns befriande att inte ha någon bil, och alla de bekymmer som kommer till, så längtar jag faktiskt efter en lite större kombi, där vi alla ryms, utan att behöva ha hunden i baksätet! Och blir det en sån som min far har fastnat för, har man ju inte lite att köra med heller! :P

En helt vanlig måndag morgon.

Så här kan det se ut klockan sju på morgonen då en viss dam bestämt sej för att kliva upp 04.50, jaaaa tio-i-jävla-fem, på morgonen, och har roat sej någon timma.


Notera även den snygga minen man gör då man störs i sitt frukostätande.

Vilken tur att pedanten i mej har gått på semester för några år framöver...

Underbara dag!

..och vad ser man, om inte att det är en stor sol över Lulestad, även imorgon? Precis det vädret jag beställde! :)
Ja herreguu, det är ju nästan lite löjligt hur glad man kan bli av lite solsken! ;)

God natt gott folk!

♥:e dagen!

Glad alla hjärtans dag på er alla!



Nu ska vi ut mot luleå skärgård och njuta av sooolen! :)

Ny kärra!

Ja, inte till oss då... Men till barnet! ;)



Vi var och kikade och testade några häromdagen på Barnens Hus. Vi velade fram och tillbaka över Teutonia Timmy eller Emmaljungas Scooter, mest sugna var vi väl på Scootern. Åkte hem och funderade på det... Sen ser vi en i princip sproilans ny på Blocket. Satt och funderade om det var Agges kompisar som sålde den, och det var det! Så, vi fick till och med hemkörning på den! :)

Soool!

Idag har jag inte så mycket mer att säga än att vi mår mycket bättre, och nu ska vi uuuut i solen! :)


Sjukstugan.

Jag börjar ju tror att det är vinterkärksjukan vi gått och fått hela familjen... Nu ligger Agge, som aldrig brukar bli sjuk, och huttrar och mår illa och har spenderat halva natten till att be till porslinsguden.
Jag har legat i fosterställning och grinat, av magont, innan jag kom på den smarta idén att lägga mej på spikmattan. Vips! så var smärtan väck! Varför har jag aldrig testat dom där pina-mattorna tidigare?!

Nu ut med den enda friska i vår familj, Benz. Som inte heller har så kul tror jag, när man bara får gå piss- och bajs-svängar, då husse och matte inte vill riskera att spy/skita ner sej efter vägen...


Skojjare!

Vissa är ju som roliga. Speciellt folk som har ute sin bil på annons på Blocket, men beter sej som att man inte vill sälja bilen. Som herrn som jag haft att göra med idag. Jag har fått ringa och tjata på honom om reg. nr, fyra samtal senare fick jag det äntligen, efter 20.00 på kvällen. Här har då jag och farsan suttit och väntat på svar om vi ska åka eller inte. För Östersund är ju som en bit bort.
Kolla upp bilen och insåg att han ljugit som fan. Typiskt. Jajja. Bara leta vidare.

Bästaste systern!

Idag kom syrran på morgonen och hängde gäng. Tog hand om barnet då jag hade fullt upp med att ränna i tvätteriet och tvätta bort spya. Hon var med henne då hon inte ville vara med på promenaden. Lånade ut sin bil och var barnvakt så jag kunde åka och handla i lugn och ro. Roade henne så jag fick ligga på soffan och må illa i lugn och ro (japp, nu är det min tur).

Jag har ju helt enkelt världens bästa syster! :)

Jag fattar verkligen inte hur man får ihop vardagen med småbarn! Alla dessa måsten som ska hinnas med. Tvätta, städa, rasta hund, handla osv osv. Och nu är vi ju faktiskt två om detta, även om nu A jobbar i princip hela dagarna. Men ändå så räcker tiden som inte till. Och då ska man ju inte ens snacka om alla dessa lyxgrejer man vill göra. Bara fixa naglarna. Eller ta ett långt bad. Eller... ja ni fattar.

All kredit till alla dessa ensamstående mammor (och pappor) som fixar det här helt själv!

Muggen med stort M?

Slog upp tidningen i morse, bläddrade lite snabbt, innan Tyra käkat upp sin macka och vänder sin uppmärksahet mot mitt istället.
Hursomhelst, kom till annonserna och höll på att garva ihjäl.

"...20:-, men är öppen för prutning, eller bytes mot förslag."

Asså, jag tror jag dööör! Tror nog jag måste åka direkt imorgon bitti! :P

Tillägg.

Precis så här nöjd var man.


Kräk.

Jag ska börja med att säga, ja, jag vet att det är mycket natt och sömn snack, men det är allt som snurrar i mitt huvud just nu. Sömn, sömn, sömn, och hur man ska få ihop någorlunda -sammanhängande- normala timmar.

Natten till idag blev inte mycket bättre heller. Hade för en gångs skull tagit oss i säng innan 23, och timman senare vaknar vi av ett hemskt bekant ljud. Spya-ljudet. Great. Tittar upp och ser ungen full i spya. Sängen full i spya. Nallebjörnarna och allt annat lika så. Happ, bara upp och ta hand om kaoset.
Sätter henne i våran säng, nybytt och ren, medan vi sliter bort allt och går och spolar bort det värsta. Då kommer det i våran säng också, och nya pyamasen och hela ungen igen. Gaaaah.
Sen somnade hon faktiskt, mellan oss, vilket brukar vara helt omöjligt, då hon bara ska uppoch kolla vad som står på gaveln aka vårat sängbord. Vaknade igen kring fyra, lyfte över henne och bädda ner, och hon somnade om!

Vinden kanske vänder? :)

Idag är det tömma badkaret som är fullt i sängkläder, och pyamasar och nallar. Ner i tvättstugan och dona!

Var ut en sväng med syrran, hunden och barnet i pulka nyss, planen var att få lite sol, och att Tyra skulle hålla sej vaken ett tag till. Systeryster fick vända med en unge som halvlåg snett i backen och var mindre nöjd över åkturen.. :P


Lite nöjdare barn, några dagar innan.


Jag har blivit luuurad!

För två veckor sen gjorde jag en beställning på massa reakläder på pippilotta.se, betalade med kortet och var skitnöjd över den 75% i rabatt jag fått.
Nu börjar jag fundera varför jag inte fått kläderna än, går in på bl a deras hemsida, och vad fan ser jag? Jo, skiten har gått i konkurs, dagen efter att jag gjort min betalning! Förbannades !&%¤#¤&/%¤#¤#%!

Tisdag.

Det verkar inte som att det kommer bli sömn, typ någonsin igen. Jag tror ju vi har den envisaste ungen i världen.
I natt gallskrek hon en hel timma innan hon gav upp och somnade... Tärande är bara förnamnet.

Igår var vi hursomhelst på Växhuset med Linn och Mila, träffade Pia och Meja där. Himla trevligt! Vi åkte ganska tidigt, då luncha där bland allt liv med lilla damen är i princip omöjligt.

Idag sov vi i soffan, till typ nio, efter att ha vaknat före fan. Det vill säga 06.00. Hemskt okristlig tid för annat än sömn! :P Ringde bvc och undrade varför vi inte blivit kallade på så länge, hon mumlade något till svar och bokade in oss till idag, 10.30! Helt plötsligt blev det jättebråttom, och vi klädde på oss och kastade i oss lunch(!) innan vi kutade över med hunden till Majsan och spurtade vidare till vårdcentralen.
1150 väger lilla damen och 75 och en halv cm lång är hon! Näää, inte ligger hon nå över kurvan va? Haha.

Knallade ut med jyckarna efter besöket, blev inte så lång sväng, pallar itne det här med att ploga mej fram överallt med vagnen, dagens ris till alla dessa traktorförare och deras plogning! Är ju helt oplogat på trottoarerna på alldelens för många ställen, och att behöva gå mitt i vägen med unge och hund känns ju inte som det säkraste här i världen...

Nu kocka nå snabb-käk, sen träning! :)

Bye.

Bye bye RKD!
Herr RiKarD har nu mer sin adress i Bollnäs.

Som jag sagt tidigare, bittersweet!



Söndag.

Slog upp ögonen halv elva, då telefonen ringde. Det bär av mot Skellefteå idag. Med min dunkande bakis-skalle. Det kommer en snubbe från Bollnäs som ska titta på bilen, förhoppningsvis köper han väl den också! Känns ju lite som att man inte riktigt åker från Bollnäs bara för att titta..?

Festen hos Snåuf var helt ok, hade tänkt hålla mej till ett sex-pack folk öl, bli lite så där lagomt lullig och åka hem tidigt, så man inte skulle må så kasst idag. Men, som nog dom flasta vet, blir det ju sällan så. När Lisa slet fram spritflaskan kunde det ju bara gå på ett sätt... In i dimman! ;)

Nu lägga sej i fosterställning i soffan och tycka synd om mej själv ett tag, innan bilen ska tömmas på det sista, barnet ska hämtas hem och vi ska rulla mot Skeå!

En färsking!

Natten gick över förväntan, jag som hade gett upp hoppet och börjat överväga att fortsätta med vällingen lite till, tur jag inte gjorde det!
Gav henne sista som vanligt då vi gick och la oss. Vaknade av att hon satt i sängen, samma tid som vanligt kring fyra, och smågnällde, så jag klev upp och la ner hon igen och strök henne lite på ryggen, och hon somnade om! Gissa hur nöjd jag var? Ojoj!
Sen att hon tyckte det var morgon redan halv 6 gjorde mej inte mycket. Testade med lite välling och komm ai storsängen, men gav upp och slog på tvn och inväntade nyhetsmorgon. Men så nöjd över att detta slaget var vunnet! :P

Syrran kom förbi och höll oss sällskap och så jag kunde tvätta i lugn och ro, sen knatade jag och Tyra över till Liv och skådade hennes lilla färsking! Ojoj, har min också varit så liten?! ;) Att dom är söta dom där minimänniskorna alltså! Och vad fort man glömmer hur små dom verkligen är!
Tyra hörjade på friskt med en av katterna, det var premiären av kattmöte. Katten var mindre road och höll sej mest undan då hon insett vad hon var för en.
Sen passade Tyra på att utnyttja sitt övertag, och försökte sno Ralfs tutte. Hon fick en egen att hålla i, och vad gör hon? Jo, tar den och kryper iväg, sugandes på tutten! Haha. Aldrig har de då dugit annars..?

Nu sängen tror jag, så man orkar med morgondagen! :) Natti!

Inge mer Tant Sur.

Nu sover barnet, karln är ute med hunden och jag ska snart gå och ta mej ett bad och testa överraskningen älsko kom hem med idag.
Tror jag till och med har en gammal finsk Gin bak i kylskåpet någonstans att lägga till!?

Att jag har en fin karl!
Han vet precis vad som behövs för att få sin surtant på bättre humör! ;)

Krääpy day.

Skräpigare dag än denna har man inte haft på väldigt länge. Jag måste nog ha den suraste och bråkigaste ungen i stan för tillfället alltså. Vilket medför att hennes mamma inte heller är på sitt bästa humör direkt.
Och det enda receptet på det är ju mer sömn, för oss båda. Men det verkar ju inte, av någon anledning som jag gärna skulle vilja ha svar på, funka alls.

Shit alltså. Inte lätt alls alla gånger.

Nu sover det lilla skrikmonstret äntligen, tänkte passa på att vila ögonen ett litet tag jag med.

Linda: Vet inte om min kommentar kom på bloggen din eller inte, men nä, det funkar inte. Om skriken blivit mindre, nja, inte riktigt. Det är nästan så det känns som att hon börjat hata sin säng nu och associera den med dåligt och att vara arg...

Sömnlöst.

Denna vecka har varit ett rent helvete i sömnväg. Tyra har vaknat varje natt nu och varit asförbannad på oss för att vi inte gett henne den älskade nattvällingen. Hon skriker helt seriöst som om man tappat henne i golvet tillslut när hon inser att hon inte kommer få den.
I natt var jag nära på att ge upp och ge henne den, bara liiite, så man får sova. Istället gick jag och tog en cigg och funderade på det. Insåg ju fort att om jag ger upp nu så har ju dessa helvetesnätter varit helt i onödan.
Men faktiskt så varade inte utbrottet precis lika länge som dom förra nätterna, eller är det bara det att man blivit van?
Hursomhelst så verkar inte dom där magiska tre dagarna stämma in alls på min envisa unge.


Men nog är hon då himla söt ändå! ;)



Oh, no.

Det kan inte vara sant alltså. Går diskmaskinen sönder.. då vet jag inte vad jag tar mej till alltså.


Do what you're supposed to do, DISKA! Inte stå och brumma och brumma och brumma bara i oändlighet.

Träningen.

Idag har jag tagit tag i träningen igen. Cyklade random hill i 20 min som uppvärmning, shit vad slut jag blev! Kondisen börjar verkligen svikta, när man skippat dom dagliga promenaderna, illa! Sen blev det köra styrke efter det nya schemat jag fick för ett tag sen. Och jag är bara så jävla nöjd över det. Det förra jag hade kan man verkligen undra om killen som gjorde det lyssnade alls på vad jag ville och inte ville..?

Nu håller vi tummarna på att jag inte ska gå och sjuka ner mej igen, och att jag tar mej iväg tre gånger i veckan. Annars vet jag inte. Kul för Tyra att ha en mamma som vägrar stranden till sommarn!?

Beach 2010, here I come! ;)

Morgonens Jukebox.


It is done!

Nu finns han där... ute på Blocket. Min älskade-hatade.

Håll i hatten, en ursäkt!

Jag fick mina pengar igår från försäkringskassan. Dock hade jag fått för endast åtta dagar av någon märklig anledning. Javisst, jag har dragit ner lite på dagarna, så dom ska räcka längre, men inte till så lite!
Nu ringde jag iiiiigen dit då, fick ju givetvis sitta i kö (längre än vad dom hade räknat ut förväntad väntetid, givetvis), sen kommer jag äntligen fram. Killen som svarade kollade snabbt upp vad som hänt, konstaterade att ett fel gjorts, och, nu kommer det, h å l l  i  h a t t e n, han bad om ursäkt för misstaget (som inte ens han gjort)!! Jag höll på att ramla av stolen av förvåning. Aldrig tidigare har jag pratat med en så hjälpsam och trevlig människa på försäkringskassan. Och jag har aldrig i min vildaste fantasi kunnat föreställa mej att någon där någonsin skulle be om ursäkt för att dom gjort något fel!

Okej, det är ju inte en så big deal, kanske ni tänker. Men efter att ha haft det helvet jag haft med dom, så är jag grymt nöjd (och förvånad) över detta hemskt trevliga samtal.

Han kunde till och med fixa så pengarna är inne på torsdag, inte skicka vidare ärendet till någon annan som det brukar gå till.

Att jag ångrar att jag inte skrev ner hans namn, så man haft en vänlig själ att vända sej till om det blir problem igen!

Snöröj!

Inte var det väl nå djupsnö idag då Benz var och härjade med sin polare Blaze.



Slö som han är min kära hund sprang han dock bara i spåren som Blaze gjorde, man får ju inte vara dum, eller hur? :P

Nattmat.

Tror det var någon som var trött idag. Tyra har krypit runt här, gnällt och borrat ner sej i Benz bädd och gosat ett tag, för att krypa vidare och gnälla lite till, sen typ fem. Nu sover hon och har gjort det sen sex, som dom grymma föräldrar vi är, höll vi hon vaken till då. Tror det blir en tidig morgon i morgon?

Om det nu inte blir som inatt dvs... Igår bestämde jag mej för att nu får det vara slut med natt matandet. Eller nja, bestämde och bestämde, men tänkte iallafall. Jag bestämde det då jag vaknar av en unge som står i sängen och ska ha välling redan innan tre! Då har hon alltså fått sista halv elva, innan vi gått och lagt oss. Så icket! att det blev nå välling. En vattenflaska fick hon och inget annat. Sur var hon. Gapade, skrek, gnällde, la sej ner och sådär tyck-synd-om-mej-bölade, testade med hundögonen och ett mammmaaaa. Inget funkade. Då skrek hon lite till.
Tills hon någongång efter fyra gav upp (kanske av ren utmattning?) och somnade om.

När slutade era ungar käka (och gorma) på nätterna?

Tyra-käk!

Så här på morgonkvisten blev jag helt hurtig och satte igång ett storkok Tyra-käk.




Skink och broccoli mix med bulgur.



Bulgur
En färsk "broccoli-kvast"
En liten eller en halv stor zuccini
Skinka rökt, eller kokt
Osaltat smör
Ev. mjölk
Vitpeppar


Koka bulgur, typ två portioner.
Koka broccolin och sätt i skivad zuccini när det är nästan färdigkokat.
Lämna kvar lite kokvatten och mixa grönsakerna, häll i lite mjölk om så önskas och massor med osaltat smör, känns det för vattnigt, sätt i lite maizena.
Skär "påläggs-skinka" i små bitar och blanda i mixen, gör det samma med bulguren, peppra lite med vitpeppar, inga andra kryddor behövs, då broccolin står för smakerna! 

Voilá! Skitenkelt och uppskattat för den illa finsmakarn! ;)



RSS 2.0