No more miss Tandlös!

Tyra har fått sin första lilla tand! Konstigt om hon har varit lite smågrinig och tuggat som en galning på allt hon kommit åt den senaste veckan, nu tittade den äntligen fram!

Åh, det känns ju som att hon börjar bli.. stor! (Oh det konstaterar man med blandade känslor. Kul men ändå, snart är hon ju inte .. bebis längre...)

Det här med träningen...

...verkar inte alls gå så bra som jag hoppats på.

Det blir nog att låna morsan I-pod, plugga öronen med lite hetsig music med dubbelkaggar och åka själv här framöver?!

Bitter och besviken?! Eh, jaaa.

Lite gnäll och annat.

Vilken tur att det var svinkallt när vi gick ut på promenaden idag, och att orosmoln hängde tungt över våra huvuden när vi gick upp för Svartöstabacken. Och ännu mer tur var ju att ungen bestämde sej för att skrika hela vägen, och att det började regna iskalla spigg från himlen och vinden blåste mer än friskt.

När vi sen närmade oss hemmet öppnade himlen sej, solen tittade fram, ungen blev tyst och somnade.
Gissa om man var lite less?

Idag har vi haft mamma middag här hos oss istället. Tror nog vi ska flytta den hit ett tag framöver, mycket enklare att käka, lägga barnet och sen ta en kaffe i lugn och ro, utan att behöva stressa hem! Köttsoppa med klipm stod på menyn idag, gott!

Nu blir det att fortsätta glo på rikemanskärringarna på trean.

Halvårsdag!

Vilken lyckad dag det blev!

Vaknade på morgonen och fick lite smått panik, barnet var borta! Började leta under täckena och kolla på golvet, i nattmössan, innan jag fattade att det var morgon och att Tyra inte var försvunnen eller kvävd under täcket, hon och Agge hade bara klivit upp innan jag vaknade! När jag kom upp var dom i full färd på väg ut med Benz, inte mej emot! Agge var däremot lite besviken över att jag var uppe och vandrade, han tyckte jag skulle få sovmorgon (vilken underbra karl man har!). Jag däremot, hade inte ro för att ta sovmorgon, så jag satte igång med städning och fix...
Varför blir jag så jävla stressad då jag vet att folk ska komma och hälsa på? Jag bara måste städa och grejja som en tok, även om det bara är för en kopp kaffe, med någon man känner!?

Hursomhelst, så var det ju inte någon som kom, utan några. Agges föräldrar med systrar och barn. Pappa och Johanna samt min syster, och Snåfur och Agges kompis Anton. Helt plötsligt kändes även denna lägenhet för liten... Det var rätt fullthus kan jag säga. Men himla trevligt! Som tur var så smakade tårtan bättre än den såg ut, då jag och Sofia misslyckade totalt med försöket till att få på "locket" utan att heva sönder det...
Fina presenter fick Tyra också på sin halvårsdag, en leksak med ringar på en pinne, ett halsband, en T-shirt med ett döskallefoster, en teddybjörn, en blomma, en body samt pälsväst och ett presentkort på H&M. Det tackar hon för återigen! :)


Shit vilken rolig grej!


Hahaha!


Gröt-tajm, innan sängdags.


Fullt hus!

Även jag och Agge fick varsinn present, jag ett halsband från Aagaard, och Agge en Huvtröja från DC, av hans föräldrar. Tack! :)

Det är ju nästan så man skäms då man får massa saker, tanken var ju bara att våra föräldrar (eller min pappa och Johanna och Agges föräldrar) skulle träffas, vilket dom inte gjort ännu.


Tårtbak!

Idag har jag för första gången i mitt liv bakat en tårta från scratsch. Än är jag inte klar, imorgon ska jag fylla den och bjussa på den och se om den funkar eller inte.
Ringde till Linn med smått panik då den började ta över hela ugnen, fast det var tio minuter kvar innan den skulle ut. Då fick jag veta att jag använt 8, ja å t t a ägg för mycket till marängen som ska på. Och ja, jag tyckte det verkade bli lite för mycket gegga på allt, men vad fan, jag följde ju receptet!

Annars då? Jo, barnet somnade kring halv åtta, vaknade igen kring halv nio, då skulle karln gå och natta henne och kom aldrig tillbaka ut därifrån. Tur man har dumburken med nätet, så man kan sitta och fjanta runt lite här. Eller ganska mycket då, idag har man ju suttit här hela kvällen. Och jag som kommit på att Tradera finns och att där hittar man massa saker som man (verkligen inte) behöver.

Kalas!

Igår var vi på kalas hos Linn och hennes lilla familj. Johan (Milas pappa) fyllde nära gubbe. Det vill säga 29. ;)
Linn hade bakat en skitgod tårta och massa muffians och grejer. Tror jag ska anställa henne till bakerska till imorgon så slipper jag det själv? ;)

Nu ska vi iväg och köpa ingredienser till vårat lilla kalas imorgon, då vi ska fira Tyras halvårsdag, och Agges stora prestation med korten sina, nu har han nämligen CE, och alla dessa kort därtill, ADR, truck, säkerhet på väg och allt vad det nu heter! :)

Morgonens Jukebox.


En eftermiddag på Aeon.

Idag hamnade jag på Aeon efter att jag och Linn varit och strosat på stan och köpt lite babykläder. Dock var det inte jag som hade nöjet att ligga under nålen, utan Linn. Under tiden tog jag hand om två inte så glada ungar.
Till en början betedde sej min unge och sov fint i sin vagn, medans jag försökte få Mila till att sova i sin. Icket tyckte hon. Sen efter ungefär en kvart tyckte Tyra inte heller att hon skulle sova mer. Jippi. I ungefär en timma fick jag hålla på med dessa två monster, som grinade och gnällde om varann. Frågade tatueraren om han tidigare i sitt arbetsliv varit med om dess like. Det hade han inte. Och jag misstänker att han inte heller komma släppa in fler barnvagnar med sina kunder.


Konturerna färdiga.


Färg.


Tattoo-studio/dagis.

Resultatet får ni inte se, det har jag heller inte gjort ännu. För så fort Linns karl satte fötterna i studion tog jag min unge och åkte hem!

Morgonens Jukebox.


Sanningen om att vara mamma.

Dina kläder:

Första barnet: Du börjar ha mammakläder så fort din gynekolog berättar att du är gravid.

Andra barnet: Du har dina vanliga kläder så länge som möjligt.

Tredje barnet: Dina vanliga kläder ÄR dina mammakläder.

Barnets namn:

Första barnet: Du lusläser alla namnböcker som finns och övar på uttal och olika stavningskombinationer på alla dina favoritnamn.

Andra barnet: Någon måste väl döpa sitt barn efter faster Agda, eller hur? Det kan lika gärna vara du.

Tredje barnet: Du slår upp en bok, blundar och pekar och tittar efter vad fingret pekar på. Carl-Rutger? Det får duga...

Förberedelser inför förlossningen

Första barnet: Du övar på andningen regelbundet.

Andra barnet: Du orkar inte öva eftersom du kommer ihåg att förra gången så gjorde det absolut ingen skillnad alls med den där andningen.

Tredje barnet: Du ber om bedövning i åttonde månaden.

Barnets kläder

Första barnet: Du förtvättar din nyföddes kläder, ordnar dem systematiskt efter färgerna och viker dem fint i babyns egna lilla byrå.

Andra barnet: Du kollar kläderna för att se om de är rena, men slänger bara de med de mörkaste, mest synliga fläckarna.

Tredje barnet: Varför skulle inte pojkar också kunna ha rosa kläder?!

Saker att oroa sig för

Första barnet: Vid minsta lilla tecken på att allt inte är som det ska - ett kort skrik eller vad som helst - så plockar du upp babyn.

Andra barnet: Du plockar upp babyn först när dess skrikande blir så högljutt att det kan väcka din förstfödda.

Tredje barnet: Du lär din treåring hur man vrider upp mekaniska leksaker.

Aktiviteter

Första barnet: Du tar med din baby till babygymnastik, babysim och sagoläsning för babyn.

Andra barnet: Du tar med din baby till babygymnastik.

Tredje barnet: Du tar med din baby till affären och kemtvätten.

Att gå ut

Första barnet: Första gången lämnar barnet hemma med barnvakt så ringer du hem fem gånger.

Andra barnet: Precis innan du går ut genom dörren så kommer du på att du kanske skulle lämna ett telefonnummer där du kan nås.

Tredje barnet: Du säger till barnvakten att bara ringa om hon ser blod.

Hemma

Första barnet: Du tillbringar större delen av dagen med att bara titta på babyn.

Andra barnet: Du tillbringar en del av dagen med att se till så att ditt äldre barn inte kväver, knuffar eller slår babyn.

Tredje barnet: Du tillbringar en liten del av varje dag med att gömma dig från barnen.

 

Den här skickade Monika till mej idag, kan det stämma månne?? ;)


Gung!


Så här kul tyckte Tyra det var att hänga i lekparken idag.



Och så här kul hade Benz...


Mina små älsklingar!

Halvårs-besiktning.

Att vi var på läkarbesiktning, eller halvårs-kontroll, innan vi stressade iväg till flyget i torsdags, glömde jag ju berätta. Det gick ganska bra, lilla Svullo väger nu 9370 gram och är 69 centimeter från backen lång.
Att hon greppar och jollrar som hon ska, fick vi höra och att hon är en frisk och kry bebis.
Däremot fick vi hemläxa. Fru doktor tyckte att hon måste träna mer på att vända sej, eftersom hon inte har minsta intresse av det ännu och ligger kvar som en klubbad säl när man hjälper till lite, utan minsta vilja till att ens försöka rätta till kroppen själv till en bekväm, och riktig magställning.

Men vaddå, jag förstår henne. Hade jag varit så liten och tjock hade jag nog också tyckt att det är lite jobbigt att hålla på att vända sej hit och dit. Sen att mamma är snäll nog att sätta henne upp, så man ser ännu bättre än magläge, gör kanske att det där magläget är lätt att skippa? Varför ligga platt på mage när man kan sitta och se hela världen liksom?

Jag vet inte, men jag tycker inte man ska börja stressa och "hjälpa till" allt för mycket. Det kommer väl när det kommer? Hon är ju faktiskt fullt frisk, och har fullt upp med att lära sej annat och ta in intryck och sånt, så varför stressa?


Borta bra, men hemma bäst!

Igår när vi kom hem från Stockholm var man mer död än levande, efter en kass nattsömn och en heldag bestående av spring på stan.
Men vilken resa! Vi hann med rätt mycket, för att ha varit där en sväng och åter.

Flygresan gick hur bra som helst, Tyra hade inga problem alls med varken start eller landning, snarare jag som inte alls gillade det. :P Så fort vi kommit upp i luften somnade hon som en stock och vaknade precis innan vi skulle landa, pigg och glad som en lärka, som hon alltid (iallafall för det mesta) är.


Vad är det här för spännande snöre?!


Uppe i det blå.

Vi åkte både "snabb-tåg" och tunnelbana till sovplatsen på söder, lite bökigt var det att ta sej överallt med en fullastad barnvagn och väskor och allt, med alla dessa lååånga rulltrappor, som jag inte vågade mej på, så vi fick leta hiss överallt, och många av dom var allt annat än fräscha...
Efter att vi lastat av packningen gick vi ner på söder och käkade, och knallade runt ett tag, innan mamma skulle på möte och vi gick upp och vilade i lägenheten ett tag. Sen mötte vi upp Therese, handlade go middag och käkade och surrade där, innan jag och Therese knallade ut på stan. Tanken var att vi skulle gå på Kelly's, men vi stannade till på ett annat ställe, Gröna någonting, där vi blev kvar på deras mysiga uteservering, med soffor, filtar, infravärme och skitbra musik. Bartendern, som var jävligt rolig, bjöd på minttu-shots och sista ölen, som vi var tvugna att lämna, då man kände sej lite väl rund om fötterna, efter tre öl innan. :P Sen att han även började spela Medusas Rockabilly rebel efter att han frågat vad vi ville höra på och jag svarade att han spelade bra redan, typ punk och rockabilly, var ju rätt kul. Tror han missuppfattade mej lite?! Haha.


Käka kvällsgröt med mormor.


Sallad, revbensspjäll, gotlands-limpa och rött vin, go middag! :)


Thess hugger i.


Tyra hade varit hur snäll som helst med sin mormor, vaknat en gång men somnat direkt hon hade fått höra lite gonatt-sång. Mindre snällt var det att vilja vara vaken mitt i natten och surra och dra mej i håret och hålla på en timma eller så, när jag kommit i säng vid ett, och försökte få lite sömn innan våran shopping-dag!
Halv åtta tyckte hon att det var morgon igen, så det var bara att pallra sej upp och försöka glömma att man sovit kanske fyra timmar, och var lite små-bakis dessutom. (Varför ska jag ha den härliga turen att bli bakis av minsta lilla alkohol-intag??)
Det blev mer springa fram och tillbaka än shopping, känns det som. Vet inte om det var att man var trött som en gnu eller om det helt enkelt inte fanns något som tilltalade mej, men jag kom endast hem med två jeans-tights och två stickade koftor till mej, en jacka och tröja till Agge och två bodysar och en mössa till Tyra. (varav inget passade på A och en kofta lämnade jag tillbaka här i stan...)
Jag hittade jättefina afrikanska korgar, som man kunnat ha som leksaks-tunnor till Tyra, men dom hade varit lite bökiga att ta på flyget kanske, plus att vi inte gick tillbaka till Hornsgatan efter våran tripp på stan. Kanske att någon annan köper dom någongång då hon är nere igen? ;) *pik pik*
Sen var det bara att sätta sej på Arlandea Express igen och på flyget. Och jag måste fakitskt säga att (bortsett från vädret) var det så skönt att vara hemma i lilla Luleå igen!

El Stockholmo!

Sitter hos mamma och väntar på flygtaxin, Stockholm here we come!

Träning, god damn it!

Precis hemkommen från gymmet igen, damn it feels good! :) Trotsade min träningsvärk och körde på som jag ska, om inte lite mer bara för att.. ;)
Idag var det inte lika mycket folk som i måndags, skönt!
Nu har vi bestämt, måndagar och onsdagar är spikade träningsdagar, lördag-söndag om andan faller in. Nu iallafall. Känner jag mej själv rätt kommer jag antingen bli som besatt, eller ge upp efter några gånger för att det inte ger nog med resulat. Jag hoppas på det första!! Och jag ska fan göra det här nu, spelar nog ingen roll hur mycket man promenerar, tre vändor runt sjön om dagen skulle nog inte hjälpa mej in i mina favvo-jeans ens.


Kanske inte lika fit som Linda Fodor än, inte någonsin heller för den delen... känns väl lite too much. Men, nu är man på väg!

Idag...


Det finaste man har sätter man på bordet, var det inte så?



Benz tyckte madrassen var hans och skickade Tyra på golvet,
så hon fick lära sej hur man tuggar på renhorn...

Träningsvärk, nå så jävulskt.

Igår var jag och CC och tränade (vilket vi skulle ha kommit igång med typ i början på sommaren..), jag följde snällt schemat som han som visade mej maskinerna gjort åt mej. Stonkade och stönade och undrade hur fan allt kändes så tungt, mycket tyngre än förra gången. Efter att ha gjort ungefär halva delen av schemat ser vi varför allt känns så tungt... Jag höll på med benen, och var helt grinfärdig, då CC kollade mina vikter, 60 stod det på lappen jag hade, men efter som det bara fanns 64 kg, så tog jag ju det. Men problemet var bara att jag hade missförstått det lite... det var pounds vi snackade. Inte kilogram, som jag gått efter. Konstig om jag tyckte det var tungt, då jag haft lite mer än dubbelt så tunga vikter på varje maskin... Men, nu vet jag ju iallafall att jag orkar mer än vad tränaren tyckte! ;)

Imorse när jag vaknade var det inte så farligt. Men, det har eskalerat hela dagen, nu kan jag knappt ställa mej upp från sittandes... Undrar hur jag ska ta mej upp ur sängen imorgon?? :P Och då ska vi och träna igen!

Countdown.

Två dagar kvar tills vi sitter på flyget till El Stockholmo.

Behöver jag säga att jag börjar bli lite nervös?!

Undrar vad lilla damen kommer säga? Och hur fan ska det gå med mitt mongoöra, som jag har lock i titt som tätt? Ajja, det går nog bra! :)
Det ska bli så kul att träffa Therese, och att hon får träffa Tyra! Sen har även min kära mamma gått med på att vara barnvakt några timmar på torsdagskvällen, så jag och Therese kan smita iväg ett par timmar, härligt! Men känner jag mej själv rätt kommer det nog inte bli särskilt många öl, eller särskilt länge ute, trött som man brukar bli rätt tidigt. Bra är nog det, för på fredag ska vi ut och shoppa (massor förhoppningsvis)! Och då kan man inte vara trött och bakis heller! ;)

Pundare och deras kamphundar.

Finns det något som gör mej mer förbannad än hundägare, som fan inte kan bete sej?! Nej, jag tror inte det.

Jag och Sofia var och promenerade en sväng med Benz och Tyra, sen när vi kommer till våra hus står det en bil vid porten, där dom håller på och packar ur grejer. Vad jag inte ser på en gång är att det även är en lös pitbullmix vid bilen. Hunden ser oss, står och tittar ett tag, för att sen springa mot oss, var på jag ropar åt dom att dom ska koppla hundjäveln. Vem är det inte som har hunden, om inte cykeltjuven, som jag skrivit tidigare om här i min blogg. Vaddå hundjäveln? vrålar han tillbaka och börjar gå så där hotfullt och macho mot oss (som står där med barnvagnen). Det är väl bara att gå vidare?! menar han och stirrar med sina pundiga koögon. Vaddå vidare? Ska vi gå med min hund, mot hans lösa jävla hund som vill slåss med min? Eller menar han att vi ska gå en lång omväg för att komma till mitt hus, för att hans hund ska få vara där lös, medans dom packar ur sina (förmodligen) stöldgods ur bilen?

Förbannades jävla pundare! Och stackars hund som måste ägas av han! Det är ju inte för inte vi andra hundägare med s.k kamphundar får jävligt dåligt rykte, på grund av deras jävla beteende.

Och hur manligt är det att sätta igång ett bråk och bete sej mot två tjejer med en barnvagn?

Suomifinlandperkele.

Nu, åka och käka lunch med Ulla på gamla jobbet.

Sen hämta upp A i Kalix.

Sen över gränsen och Finland, here we come!

Jag mår lite bättre idag. Så kanske är som du skrev Linda, bara en liten flunsa eller så?! :)

Nooooh!

Kallsvettninger/frossa/hålla på att svettas ihjäl kan ju inte vara bra tecken. Sen att man gått och känt sej som en zombie, alternativt ner slagen med baseboll-trä, i några dagar kan ju heller inte vara bra. Jag har verkligen inte brytt mej om hela den här kalabaliken om svininfluensan. Tills nu när man själv känner sej lite krasslig (och även karln). Fuck!
Imorgon är det ju tänkt att vi ska åka till Suomi, mår vi sämre så vet jag inte, man vill ju inte gå och smitta ner gamlingarna med nå skit, om man nu skulle råka ha det!

Men, kanske man ska sansa sej och lugna ner lillhjärtat. För, det kan ju även vara en helt vanlig förkylning?!

Fram och tillbaka.

Jag känner att jag blivit sämst på att blogga nuförtiden... Liten lätt blogg-torka så där, då man fyller dagarna med blöjbyten och promenader. Inte så jättespännande kanske?!

Men nu händer det grejer, imorgon drar vi iväg hela familjen till Finland och hälsar på farmor och farfar. Ska bli rätt skönt och komma härifrån för en helg. Och kul att få se kusinens nykomling som jag ännu inte sett!
Och nästa vecka åker ju jag, mamma och Tyra ner till Stockholm! Jag börjar redan få lite smått resfeber... Shit vad jobbigt att dra med sej allt! Måste ju erkänna att livet, eller kanske just resor, var lite lättare utan en liten plutt som ska ha med massor med ombyten och blöjor och mat och allt vad det nu är...
Men tur som fan att man är rätt anpassningsbar och på något sätt alltid lyckas få med sej allt, och oftast inte glömmer särskillt mycket!

Min trucker!

Idag klarade Agge uppkörningen på lastbil! Det firade vi genom att åka på JV-grillen och trycka hamburgartallrik, miiiicket gott!

Nu ut och knalla kvällspromenad med Benz, systeryster följer med, så då vågar jag mej ut för en gång skull, så Agge slipper! ;)

Häng på Golfängen.





 

Vi tog oss ut sent idag, stackars Benz fick vänta till nästan halv ett innan vi tog oss iväg. Som tur är får han ju gå på piss och bajs-sväng tiiidigt på morgonen innan Agge åker till Kalix iallafall. ;) Men det är ju så det kan gå ibland, att man har lite bajs-kalas på morgonen, först på vardagsrumsgolvet när man kliver upp och får vara utan blöja. Och sen skita lite till då man sitter i vagnen och väntar på hissen?!

Jajja, nog om detta bajs. Vi mötte upp Mariann och hennes jycke Blaze och knallade runt sjön och släppte hundarna på golfängen för att härja lite. Det behövdes kan jag ju säga, dampigare hundar får man nog leta efter. Tur Benz har fått sej en jämlik kompis, som pallar hans tuppjuck han får ibland!

 

Nu blir det till att kolla på pirater och döskallar och snygg-Depp! :)

Kräftkalas, kräftkalaaas!

Gårdagskvällen var skitbra, vi tröck kräftor tills händerna blödde och magarna höll på att explodera. Västerbottenostpajen eller salladen var heller inte dåliga!
Tanken var att vi skulle ut sen, men jag bangade på utgång, var alldelens för trött för att ens fundera på det, så det blev en relativt tidig kväll. Strax efter tolv blev det god natt!


Dukningen.


Maten.


Vi.


Kräftorna!


Skala, bara skala.


De tre mongos.


Snygg-Snåf.

Ensam karl på IKEA?!

Jag tror på fullaste allvar (nästan iallafall) att min karl lider av någon slags bokstavskombination.
Imorse när vi vaknade så tänkte vi bara ha en städdag och bara vara dag.
Mitt i städet kommer han på att vi ska åka till Ikea. Men jag tycker att det blir för stressigt att hinna dit, för att sen hämta Snåfur, och sen styra kosan mot byn och pappa. Då frågar han om han kan åka själv. WHAT?! Haha, har nog aldrig varit med om en karl, som självmant väler att åka till Ikea, ännu mindre åka själv på detta möbelhus. Ska bli spännande att höra hur det har gått!

Stormdagen!

Idag har vi hållit oss hemma mest hela dagen, borta från regnet och stormen. Lallat på och busat.


Tyra kom på att prata med sej själv är himla kul!


Eller leka med kylskåpsmagneterna.

Den finska kvinnan med tempramentet.

RaggarEmil brukade kalla mej för den finska kvinnan med tempramentet.

Numer kallar jag min unge för den finska ungen med tempramentet.

Behöver jag nämna att hon nog kan ha ärvt sin mors humör?
Idag då hon käkat sin lunch, fick hon den lilla handduken jag torkade henne med, som hon alltid måste få suga på lite, annars blir hon arg, väldigt arg. Medan jag plockar undan och ska torka bordet, så tappar hon den på golvet. Hade jag inte vetat bättre hade jag kunnat ta henne för tjejen i Exorcisten, som hon vrålade och korvade sej till en ostbåge i stolen sin.



RSS 2.0