Det här med räkningar...

...suger ju elefantballe.

Speciellt när man lever på skitdålig föräldrapenning och en utvecklingsersättning som är en liten droppe piss i Atlanten.

Tur Agges milersättning kommer sen. Och den är ju iallafall lite mer att hurra över.

Helg resumé.

Jag kan lätt säga att lördagen var helt klart värd! Jag minns nog inte sist jag hade så kul! Skit mycket bilar och massor med folk man kände, hur bra stämning som helst, helt enkelt en kanonkväll! :)
Tanken var ju att jag skulle komma hem relativt tidigt, kanske tolv-ett, var jag det? Nej, kring halv fyra parkerades RKD för kvällen här utanför. Barnet och karl sov som stockar, sprang ut med Benz en sväng innan jag joinade dom sovande. Nöjd som fan!

Två nöjda brudar! ;)



Igår hade vi en slödag här hemma och inte gjorde många knop alls. Åkte ut med mamma till Lulviken och lät hundarna busa. Benz tyckte inte det var för kallt i vattnet än, så han tog ett dopp i kallvattnet, sen hittade han något att rulla sej i, som verkligen inte luktade gott! Så det blir tvätt av hunden på kvällskvisten, vilket faktiskt behövdes ändå..
Men vad fan är det med det där att rulla sej i det mest illaluktande man kan hitta?! Förut har jag haft en sån där snäll hund som aldrig smutsat ner sej eller rullat i äckel. Vem tog min hund och bytte ut han till herr jag-vill-helst-lukta -bajs-alltid?

Boden cruising.

Idag när vi var på väg hem från Sunderbyn och lite kalas, så mätte vi massor med jänkare, med riktning mot Boden. Jag suckade och sa; Just ja, idag är det ju cruising, igen. Då frågade min älskade karl om jag ville åka. Vill jag? Klart som fan jag vill det! Jag har missat alla cruisingar hela sommaren, om man bortser från Lule cruising, som jag var tvungen att lägga ner innan midnatt, då barnet inte gillade att lämnas hos farmor sin.

Nu ska jag prova igen. Och satan vad jag ser fram emot det! :D

Har ringt runt som en tok efter chaffis, men cruisingnätter är det hiskeligt svårt att få tag på en, men då kom jag på Brun för fan! och den snälla människa som han, är ställde upp!

Så, Boden, here we come!

Wounderbart!

I natt har Tyra sovit, hela natten, i sin egna säng! För att göra allt ännu bättre har hon vaknat endast en gång, för att få i sej lite käk. Nu somnade hon inte direkt, som hon brukar, utan låg och whinade ett tag över att hon åkte ner i spjälsängen igen, men hon somnade om och sov till halv 9!

Behöver jag säga att det här är en jävligt bra morgon?! (Bortsett från tuttarna då, som inte är van att inte få tömmas på nästan hela natten, men det är sånt man får ta. Haha.)

Nu ringa Linkko och höra var våra fötter ska bära oss idag.

Glömde ju!

Tyra tog sitt första bastu-bad idag!
Sen snabbis vågade vi sitta där inne, utan att slänga på nå mer värme... Haha!
Men, nu har hon gjort sin första prövning om finnblodet är som det ska! ;)


Nyångad!

Och mamma är ganska bra hon också! ;)

För nu tror jag bestämt att vi har en bokad resa till El Stockholmo! I september piper vi iväg, mamma, jag och Tyra. Karlarna får stanna hemma för den här gången, misstänker att dom inte är så ledsna ändå, med tanke på att det nog blir ganska mycket affärspringande.. ;)
Flyga plaaan för första gången för lillstumpan, ojoj, lite nervös är jag, med tanke på att jag inte själv tycker att det är speciellt roande... Men kul ska det bli att åka iväg en sväng och se något annat! Kanske, om man har tur träffa Therese också?! Som jag har saknat henne!

Idag har vi annars varit på sedvanliga promenaden med Linn och Mila, kollat runt lite på hus på Bredviken/Lerbäcken.
Sen drog vi iväg till farsan och käkade och hämtade bilen, nu ska man bara montera i stolen igen, som vi just fått i. Så nu vet ni vad jag har att göra ikväll!

Pappa är bäst!

Idag får man ett samtal om att bilen är färdig att hämtas och köras hem.

Hur jävla bra låter inte det då? :)

Tuuuusen tack farsan!! :D

Mördarhund och skitbil.

På lördagen packade vi in familjen i mercan och åkte iväg till Kalix för surströmmingsätande med Agges släkt. Allt var hur bra som helst och jag fick jättemånga fina bilder på sessan.

Men idag var verkligen inte våran dag. Alls.

Den börjar med att min (annars så snälla hund) biter ihjäl en stackars ekorre. Synen på min hund har verkligen förändrats. Han är nu mer faktiskt en mördarhund. Gissa om han fick nå skäll?! (Jag har försökt intala mej själv att han bara ville leka med den och sen råkade nypa lite för hårt. Och faktiskt så höll han inte på att skaka den eller så, utan gjorde bara ett nyp, vi får väl hoppas på att det bara var bus... Annars är han ju helt enkelt bara... mördare, andra kanske menar att han bara är en vanlig hund med jaktinstinkter, vad vet jag. )

Sen, när vi är på väg hem, då känner jag att bilen beter sej lite märkligt och att gasen är som slöare på något sätt. Vid Smedsbykorsningen hinner jag tänka att fan, bara vi inte blir ståendes. Vid Sundom ska jag köra om en compakt, då tappar jag all gas = vajern av. Vi rullar in åt sidan och jag hoppar in under huven, (ja, bokstavligt, då jag är för kort i rocken för att se annars) och ser att en plastbit är av. Vi står där och kliar oss i huvudena ett tag och försöker komma på några MacGyver-lösningar, men eltejpen bara släpper av värmen och slangklammern glider av gummistumpen jag hittade efter vägkanten. Tillslut ringer jag mamma och ber henne hämta upp mej och barnet (som långt innan var jättetrött, gissa vad hon var nu) och vi väntar in A's föräldrar som åkt ett tag efter oss från Kalix.

Nu står bilen i byn. Och jag har lite lätt lust att lämna den där och låtsas som att den inte finns. Och låta pappa göra vad han vill med den. Men, då behöver jag ju tyvärr en bil. Skräp.

Geting-helveten.

Idag åkte jag och Linn iväg på en liten road-trip, med den stora världsmetropolen Råneå som mål. Jag fick för mej att jag ville på Lilla Butiken, och som tur är, så lyckades jag lura med mej Linn och Mila! ;)

Efter några om och men, så hittade vi den lilla butiken smockfull med kläder, bokstavligt överallt. Jag hade lånat Fridas gamla sittvagn, för att slippa konka med min inte så lilla vagn, i Linns inte så stora kombi, och tur var ju det för knappt med den tog jag mej in... Vad vi insåg då vi kom dit var att även där hade dom tokrea, med tag 2 för 1! :)
Vi hittade faktiskt ganska mycket kläder bägge två, Tyra fick sej två par jeans, ett par jeans-tights, en mjukisdress och ett par trosor! Jag skulle även köpa en klänning, men den verkar jag ha glömt där i högarna någonstans...
Sen gick vi och fikade. När vi just hunnit sätta oss, så kommer en geting-jävel och siktade in sej på oss och våra små. Jag och Linn är ungefär lika livrädda bägge två, så lite lätt kalabalik utbröt, men en gubbe viftade ut den, så vi fick fortsätta på våra glassar och drickor.
Sen, när vi sitter i bilen på väg hem, vad händer? Jo, en till geting-jävel har smygit sej in i bilen och ska snålåka, och antagligen hade den som plan att skrämma skiten ur oss, vilket den lyckades bra med. Hade vi haft en bil bakom oss hade Linn lätt kunna tas för fyllestyrare, som vi vinglade på vägen och pallnitade när vi hittade någonstans att stanna... Efter många om och men fick vi den ur bilen, och fortsatte våran färd hemåt, med ungarna sovandes i baksätet, lyckligt ovetandes om kalabaliken som varit.


(Oj, nu fick jag helt plötsligt veta att ett par av jeansen och dressen var något sånt där dyrt märke på, ännu bättre fynd då med andra ord. Inte för att man bryr sej om märken eller kan något om dom. Eller tänker lära ungen att bli märkesfantast, gudförbannat.)

Surströmmingspremiär.

..och ingen kan ju vara gladare än jag, eller?

Seriöst, hur faaaaan, kan man äta dessa sjukt illaluktande, ruttna små beniga fiskar?!

Idag har vi hursomhelst varit hos mamma, och galningarna där har käkat sin ruttna fisk. Jag åt gravad lax, lätt mycket godare!
Den här grejen med att lasta på fullt i potatis och lök, och lite fisk i bröd, det känns som att all den där löken (som jag heller inte äter för den delen..) är till för att ta bort äckelsmaken av fisken? Sen att dom flesta häller i sej en hel del snapsar till maten, gör ju att mina misstankar heller inte blir mindre om smak-kamoflaget.. Eller, har jag inte lite rätt i det hela?

Det är inte över nu heller, på lördag måste jag utstå denna lukt igen! Jisses, men vad gör man inte för sin karl?



Surburk.

Framsteg!

Det blev en snabbvisit hos farsan ikväll, då han ringt och berättat att han köpt en ny bilstol till Tyra idag! Givetvis var vi ju bara tvugna att hoppa i bilen och åka och titta på den så fort vi stoppat i oss käket.


Såå snygg den var! En stilren i svart, helt perfekt! Nästan alla andra stolar vi sett har varit i någon färg, och jag vet ju hur less jag blir efter ett tag på det..

Sen när vi kom hem var det med en trött unge, hon somnade i bilen och vaknade när hon skulle få på pyamasen (ja, inte när man lyfter ur bilen eller går upp eller så, haha). Sen skulle pappa prova att natta igen (dom senaste gångerna har det slutat med en tokförbannad unge, som skriker sej hes till mamma kommer..) och det gick hur bra som helst! Äntligen!

Träningsvärk!

Det är nog för första gången på jag vet inte hur många år, men nu har jag fått den där molande värken i benen. Härligt! Då vet man ju att det tar iallafall våra promenader.
Nu fattas bara att vi faktiskt kommer igång med träningen också, så kanske, kanske, jag kommer i mina jeans?!
Nej, ännu har jag inte gett upp hoppet, även om det stannade av där ett tag, med långa promenader, träning och (nästintill kalorifri) mat.
Men dom där jeansen, dom ligger där högst upp på hyllan i klädkammaren och väntar, och väntar!

Nattshoppa.

Jag har just insett att det här med att sitta vaken på kvällen/natten och nöta dator är inte bra.

Det blir dyrt.

Men, fan så söt min lilla plutt kommer bli! :)

Guylian.

Min karl måste nog vara den finaste som finns.
Här stod man och kockade i köket, när han glider in med en ask belgisk choklad!
Goood, I love you! ♥



Horisontalt läge i soffan, med finchoklad och Lipstick Jungle, kan det bli bättre?

Bara måste...

Även han Benz måste ju vara med på bild idag känner jag. Min vackra hund...

.

Den här bilden fick jag idag, då vi var i skogen och knallade med mamma och hennes jyckar.
Men Benz hittade en grop att gräva ner sej i istället.

Hon kan!

Kolla vem som började dagen med fetstajlande! :)



Nu sitter damen själv bara sådär, iallafall fram tills något roligt händer bakom/på sidan om, då tippar hon!
Men det där med vända sej rygg/mage, det skippar vi visst?!

Shopping och grillning!

Idag startade vi dagen med en sväng på Storheden, där vi egentligen skulle köpa en spegel till hallen, men den var ju givetvis slut... Så vad gör vi? Jo, tokhandlar till Tyra, haha. Eller mest var det nog mamma som tokhandlade. :p En overall, mössor, vantar, och skor till vintern blev det, och några bodysar och små söta finskor bland annat.



Sen bar det av till Ormberget för grillning med CC, Jesse och ungarna. Mysigt var det! Varför gör man inte det oftare? Nu gäller det ju att passa på innan all snö kommer och man får sitta som eskimåerna i en liten snövall..












Inte är vi nå slöa som kör upp bilarna till toppen inte.. ;)

Nu blir det att se klart Broarna i Madison County (som vi började att se för ett tag sen, men då gick vattnet och sen blev det bråttom.. Kanske dags att se slutet nu?)

Girlsnight.

Helg, igen?
Tiden går lite för fort känner jag. Börjar redan få den där förbannades vinter-ångesten jag alltid får... Jag ogillar vintern nå så jävulskt, så ni förstår nog inte! Hade jag inte varit världens mest frusna människa hade det nog inte varit så farligt, men är det minusgrader dör jag! Hösten däremot, gillar jag (bortsett från att jag surar över att vintern är på väg), så mysigt att tända ljus och mysa och dricka té på kvällarna. Jag märkte på Benz att han fortfarande har kvar sin mörkernojja när vi, för ovanlighetens skull, tog kvällsrundan. Att det beror på mej och att jag är lite mörkrädd kan nog ha mycket att göra med saken... Som han blåser upp sej, och håller utkik, och sprättar och har sej! Min lilla bodybuilder.

Idag har vi hängt på Skurholmen, först med CC och barnen, sen gick jag över till Linn för att mata barnet och vattna hunden. Har kommit på att för att få lite egentid, och kanske hinna duscha och spackla sej lite, utan en liten dam som gapar efter uppmärksamhet, så kliver jag upp sju, och Tyra är vaken ungefär en timma, för att sen sova igen till tio ungefär. Helt perfekt, för att få göra sina morgon bestyr i lugn och ro alltså! Det är heller inte lika tungt längre att vakna på mornarna, ett tag där var det totalt omöjligt att få upp ögonen före tio!

Ikväll kommer min Snåfur förbi, tror vi skulle slå på någon rulle! Kanske ska testa tipset jag fick om dom där sidorna på nätet, där man kan se online?
Karln skulle smita ut och agera chaffis till Halle och Linda ikväll, så det blir tjejkväll! ;)

Doh!

Vi hade bestämt att vi skulle grilla hos farsan idag...

Det känns inte riktigt som väder för det..?

Gröna fingrar.

Efter en period av total olust till att göra något vettig alls här hemma, som jag är rätt övertygad om att det varit på grund av vädret, så fick jag ett slags ryck ikväll och slängde alla mina stackars uteblommor som inte pallade med flytten/nya stekande och blåsiga balkongen. Istället planterade jag om mina fyndblommor för en tia styck, som vi hittade idag när jag och mamma drog en sväng på Barnens Hus, Dollar och Växtriket. Gudars, så skönt att slippa se dom där hängiga, gula, döda igen alltså! Hittade en jättefin stor, rosa (Pelargon?) också som lyser upp hela balkongen! :)
Det blev även små söta blomster som jag pysslade ihop till köksbordet.


Chili, eller spanskpeppar-planta (?)

Hade inte barnet sovit hade jag nog till och med satt igång och borrat upp lite hyllor på väggarna. Det känns som att det hade varit på tiden. Inte ens några gardiner har vi lyckats få upp ännu!! Men jag vet inte riktigt vad jag vill ha i varken köket eller vardagsrummet, så det lär ju dröja lite till... :P
Det blev även stolsdynor i köket nu, då man har en karl som har värre häng än gällivareborna, och skrapar sönder dom fina stolarna vi fick av hans föräldrar...*mutterbutter*

Tack mamma för alla blommorna, krukorna och Tyras Tummen leksak! :)


Klubbviken.

Igår hängde vi hela dagen ute på Klubbviken, riktigt skönt var det att komma iväg ett tag och bara ligga och lata sej i solen! Och att jag åkte båt, är ett under ska ni vet! Men det var inte så farligt, lite jobbigt bara på hemvägen, då en lite större båt åkte förbi och gjorde massa vågor.. :P
Tyra var lika snäll som vanligt, hon låg under sitt paraply och käkade vattenmelon och lekte med sina leksaker och sin mormor. Det tåls att säga det igen, världens snällaste unge! :)


Första båtturen!


Gullunge!


Somnade under paraplyet.


Lilla båten gled förbi.

Mindre kul var det att ligga och lyssna på en stackars bebis, som såg ut att vara någon månad äldre än Tyra, som grinade hela tiden, konstant. Sen såg jag varför, stackarn var helt utan kläder (bortsett från små badbyxor), inte ens en solhatt hade den på sej! Mamman satt mitt i solen hela tiden vi var där, med sin skrikande unge! Konstigt om hon/han var lessen, när man håller på att stekas ihjäl i hettan! Satans kärring, barntortyr var vad det var. En äldre tant hade varit och sagt åt hon att barnet kanske ville vara i skuggan och få en hatt och vatten, då hade hon svarat vresigt tillbaka att hon minsann visste hur man uppfostrar sitt barn själv! Tydligen inte....



Ikväll blir det inge TV för oss, då åskan verkat ha slagit ut Com Hems system totalt, det laggar och flimrar och är bara allmänt irriterande att se på. Typiskt då mitt program går nu!!

När katten är borta...

...dansar råttorna på bordet!?
Nää, så illa är det faktiskt inte.

Agge är ute ikväll på båten med sina kurskamrater och käkar gott och dricker öl. Jag sitter och trycker dillchips som jag sköljer ner med en folköl jag hittade i kylen. Barnet sover. Hunden sover. Och jag har tråkigt. Och idag är det säsongsavslutningen på Farmen (som jag så gärna hade velat gå på).
Näää, inte sitter jag och tycker synd om mej själv inte! ;)

Haha, nog med självömkan, ha en bra kväll gott folk, det kommer jag nog ändå ha jag med i lugn och ro! :)

Mer häng och bilder!

Egentligen skulle vi promenera. Det slutade med en vända på Statoil för inköp av Loka och glass.


Sen satte vi oss på en filt vid vattnet med Linkko, Johan och Mila.


Och surrade skit.

Vettigare saker än så har vi faktiskt inte gjort idag. Och kommer nog heller inte att göra.

Häng!

Det blev en impulsresa till Agges stuga i veckan. Jag kände bara att jag måste iväg och bort ett tag, vilket var välbehövligt! Så skönt att komma iväg och bara vara, ute i skogen, där det är tyst och lugnt.
Sofia, Jeanette och Lisa var även i Sofias stuga, dagen därpå kom även Rebecca dit.
Lätt värt säger jag bara!

Resten får ni se i bilder:


Snåfur med pluttan.


Jeanette och lite Lisa där bak.


Lillplutt!


Oss.


Soldäck.


Benz undrar var dom är på väg.


Bada fötterna kan man iallafall! ;)

Givetvis tog batteriet i kameran slut och laddaren är spårlöst försvunnen, men skulle få sno Sofias bilder sen också!

Vilken stuga dom har alltså Sofias farsa! Skitfin, med vattnet ett par meter nedanför huset, badtunna, grillkåta och hela kittet! Vill haaa, jaaao!


Skogen.

Nu drar vi till skogs!

Vi ses när vi ses! Heippa.

Buketten beställd.

Idag var jag och beställde blommor att skicka till begravningen. Det blev en fin och somrig bukett med rosor, liljor och sånna där vita solrosliknande blommor, med massa grönt och fint. Jag blev faktiskt nöjd över valet, trots att det inte fanns mycket att välja på.
Nu återstår bara vad man ska skriva på kortet, det måste vara bestämt till på onsdag. Men jag har ingen aning om vad man ska skriva. En kort enkel och fin dikt typ. Någon som har tips?

Vila i frid, finaste Irene!

Hjärtat stannade några slag då jag tog telefonen och skulle lägga mej och sova och såg smset jag fått.
Finaste Irene har vandrat vidare. Jag vet inte riktigt ut och in just nu. Jag tänker på hennes son. Jag tänker på att vi inte hann prata, en sista gång. Jag tänkte på.. ja, allt och inget.
Tror inte att jag riktigt fattade hur illa det var. Cancern. Trodde verkligen inte att det skulle gå så här fort.

Jag är bara så glad att hennes mamma tog tid och skrev smset till mej, fast hon inte ens vet vem jag är!



Mer omtänksam, varmhjärtad och underbar människa får man leta efter!


Egen säng.

I natt ska Tyra sova i sin egna säng för första gången. Jag har lite ångest, dels för att jag inte får kramas med min lilla plutt hela natten, och dels för att jag har en känsla av att det inte blir en lika skön och lång sömn som det brukar bli, då hon sover med oss.
Nu återstår det alltså att se om man får sej sin skönhetssömn eller inte. ;)



Kalas.

Tanken var att vi skulle ta oss in till stan vid någorlunda tidig tid. Blev det så? Nej, vi somnade allihop, jag och Tyra i sängen då hon käkat, och när jag vaknade och kom upp hittade jag även Agge sovandes i soffan. När vi lyckade somna vet jag inte riktigt, men i en två timmar måste jag ha däckat iallfall. What's up with that? Är det järnbrist, hettan eller helt enkelt ren utmattning som gör att man är som en zombie hela dagarna?

Hursomhelst så tog vi oss in, strax innan fyra var vi parkerade på grus och klara för kalaset. Vi knallade runt en sväng ner till tivolit och upp igen. Käkade suovas och åkte hem. Inte imponerad alls. Vad litet det var? Är det alltid så litet? Eller har man bara varit så full tidigare gånger man varit där att man inte tänkt på det? O well, nu har vi varit där iallafall. ;)
Tyra var så jävla duktig ändå, inte ett knyst från ungen på hela tiden vi var på kalaset, och sen åkte vi och handlade innan vi åkte hem, tre timmar hade vi varit ute och hon hade bara fått vatten, och ändå inget grin och gnäll! Tror det tar sej nu, kanske att hon inte behöver äta varannan timme nå mer (håller tummar och tår)!? Att vi inte hade vagnen med, utan istället BabyBjörn-selen gjorde nog sitt det med, skulle jag tro, men ändå!

Ikväll blir det att bara vara hemma och glo teve och käka frukt-tallrik tror jag! :)


I lekparken och gungar. :)
Älskade, älskade unge!




RSS 2.0