Ja, cruisingen då.

Den var väl.. sådär. Vi beslutade oss fort för att skippa utställningen då himlen var allt annat än blå och marken allt annat än torr.
Åkte och tvättade bilen trots det ljuvliga vädret och skulle köra hem den så där försiktigt och fint utan att pricka allt för många vattenpölar och skita ner den igen... Funkade det.. näe. Resultatet av färden till byn från Storheden var ungefär detsamma som hur den såg ut innan våran grundliga tvätt.

Käkade i byn innan vi rullade hem för att fixa stilen för kvällen, A's kompis Helle kom samt chaffis, och vi drog iväg och hämtade Nattis som skulle åka med hon med. Snabbtvättade bilen igen, och drog ut på stan.. Där var det dött. Eller mja, folk var det ju ute men inte alls så mycket som det brukar vara, halva Brass var avstängt och det var ungefär lika många uniformer som det var vanligt folk på parkeringen, som förövrigt inte var blöt av regn, utan öl som poppo tvingade folk att hälla ut så fort dom fick syn på en flaska. Dom vet verkligen hur man sabbar stämningen för alla på cruisingen, år efter år. I år verkade dom iallafall låta bli att ställa upp flygande och jävlas på det sättet iallafall.
Sen har jag inte så mycket mer att säga om kvällen, förutom att det var tråkigt att en viss diskussion skulle inträffa och det blev som det vart i bilen. Politik, religion och annat tungsnack hör helt enkelt inte hemma i ölandes och fest! Men det var ju skönt att det löste sej sen. :)

Söndagen sov vi mest hela dagen, med undantag för chipstryckande och vattenbäljande. Bakisheten var ett faktum.
Sen kom våran älskade plutt hem och vi myste ett tag innan det blev dags för sängen för henne, och vi tröck några chips till innan vi kockade riktigt sen middag, bestående av mesta dels flott den med. Hello beach 2010! ;)

Men några bilder blev det iallafall:


Tvätt 2 för dagen.


Nattis och Helle.


Agge (nää, så full var han faktiskt inte, än iaf!) och N.


Moi.


Poppo var där.


Lite folk också, men mest uniformer tycker jag..?


Fyllosurr på Shell.


Ankan såg då nöjd och glad ut baki ratten! :)

Summan av kardemumman: Varken bu eller bä, bättre hade det nog kunnat vara med roligare väder, lite mindre uniformer och mer folk!

Torsdag.

Lördag närmar sej med stormsteg, som man har längtat! :)

Imorgon bär det av mot byn och tvätta upp bilen och kanske dra någon tvätt invändigt också, om man orkar. Tur man har en pappa som slutar tidigt oftast, som får underhålla barnet under tiden.
Ska kolla om det finns sånna där spännen till barnstolen att köpa lösa, så man slipper ta lös dom under stolen i min bil varje gång hon ska åka i någon annan bil. Är så bökig att ta lös/sätta tillbaka på elsäten med hundra sladdar och noll utryme överhuvudtaget under... Någon som vet om det finns att köpa?

Vi hade ju faktiskt sån tur att en gammal granne erbjöd sej ratta på lördag, otroligt nog! :D

En sån bastubil, ni vet.

Sitter hemma hos mamma för tillfället, lämnade in bilen på Wibergs i morse, då jag i värmeböljan fick reda på att jag skaffat mej bastubil. Ni vet, en sån utan AC.
Nu ringde dom och berättade att bilen är klar och luftfuktaren funkar utan problem. Men jag blev slö, promenaden i morse till mamman från verkstan räckte, nu ska vi vila ett tag innan vi promenerar tillbaka och hämtar han RCR. För min efterlysning på FB uti skjuts gav ju som väntat inte mycket. Jobbigt det där med unge och åka annan bil. Utan stol funkar det ju inte så där jättebra att åka, eller funkar och funkar, det gör det säkert, men jag tänkte dock inte vara dum nog att utmana ödet!

Så, bara använda fötterna då till det dom en gång blev till för, istället för gasen och bromsen! ;)

Galonisar!

Idag invigde vi galonisarna.




Spela fotboll, eller handboll bestämde Tyra att det var. Benz ville vara med, men blev mest puttad på, och Tyra skrek Gå, gå! åt han


Gå själv med vagnen skulle hon också.

Nu går allt helt vansinnigt fort. Bara för någon månad sen kunde hon varken gå, eller prata, iallafall ord man förstod. Nu händer allt! Att jag älskar den här tiden.

Och snart sommar på det också, lovely! :)

Sängar.

Trots att Tyra har både en spjälsäng och växasäng i sitt rum, räcker det tydligen inte... Vi lånade en madrass av mamma förra helgen då syrran och Monica skulle sova hos oss, och den madrassen har även den flyttat in i hennes lilla rum. Och den är bara så jävla bra! Nu funkar hennes för- och eftermiddagsvilor hur bra som helst, och utan grin och grom innan hon somnar! Innan denna underbara madrass har bara vagnen, ibland soffan och tvn som hjälp funkat för att få damen att sova.
Hon kommer och lägger sej själv (jag går och ligger och "vilar med henne"), och ligger tills hon somnar och kommer upp, med ett strålande humör då hon sovit klart. Helt underbart! Sen är det bara att ställa upp den efter väggen och hon har plats för att leka igen. :)


Ibland är madrasssen dock för liten ändå.. ;)


Nyss när hon klev upp, tittade hon ut genom dörren från sitt rum och kikade runt ett tag, innan hon sken upp som en sol då hon såg mej och sa hej! Älskade, älskade unge!

Monday, bloody monday.

Idag har vi mest lallat på hemma, då vädret varit allt annat än kul... Ritat, eller mja, Tyra har mest försökt käka kritor, sett reprisen på Desperate jag missade förra tisdagen, Tyra har stökat ner vårat nystädade hem, inte så ovanligt, sovit, haft besöka av Mila och Linn, och tvättat. O att det är bra med tvättmaskin, har sagt det förr, men jag säger det igen! ;)

Nu tänkte jag färga håret inför helgen, men jag tappade som lusten då jag fick veta att det inte är säkert att vi har chaufför eller inte mer... Jag hoppas, hoppas verkligen att det löser sej, annars blir jag gråhårig!

Någon som känner sej manad till att styra min v8 får mer än gärna ställa sej i den korta kön till att ratta! Ring, smsa, mejla, telegrafera, faxa, sänd röksignaler, vad som helst om du är på!


Storstädning.

Helgen har tillägnats storstädning av lägenheten, vilket sannerligen behövdes! Fönasterputsning, listtorkning och skåpen in och utvändigt, ja ni vet, sånt kul.
Vi åkte till mamma och lämnade Tyra, och blev bjudna på middag på köpet, innan vi rullade hem igen och påbörjade städningen. När vi tyckte att vi gjort vad vi orkat för kvällen, åkte A iväg och drack kaffe hos sin farbror, jag satt hemma och njöt av en folköl och bodde i telefon. Hade ett långt samtal med en nyfunnen vän, herregud vad jag längtar till nästa helg, då dom ska åka med oss på cruisingen! :)
Sen kom Mariann och hennes karl förbi och surrade och drack folle, mja, alkoholfritt vin var det som gällde för M, då det vankas knodd! :)

Idag fortsatte vi städningen, och sen hämtade vi Tyra, och åkte till byn där det blev grillning, mumma!

Nu sitter vi här och njuter av vårat städade hem (det var länge sen sist, dammsugarn har till och med stått still i en vecka..).

Vi har dessutom äntligen fått tvättmaskinen inkopplad, äntligen!
Vilken frihet, att kunna tvätta då man själv vill och inte behöva anpassa sej efter korkat korta tider och slåss med tanter som pillar i ens tvätt och snor maskiner och tvättider!

Kronan is the shieet!

Idag traskade vi upp på Kronan igen jag och Mariann för att kolla lite och kanske fynda någon liten (o)nödig pinal eller tre. O att jag fyndade! Tacka fan för Att M övertalade mej att gå till byggdelen, där jag fann två helt awsome tavlor!
Gick in för att höra vad dom skulle ha för dom, och vad ser jag inte när jag kommer ut, om inte en karl som står och håller, i min tavla! Gick fram och försökte se lite så där gullig ut ni vet, och charma tillbaka mitt fina konstverk. Gubben lyssnade men höll hårt i ramen och såg inte ut att släppa. Försökte med en "men köp den du, så bjuder jag det dubbla, schysst deal va..?" samt hundögonen och allt jag kunde. Allt han tillslut begorde var en kram för den, och så söt som han va farbrorn, kunde jag lätt bjussa på en. Bara jag fick min tavla.
Då vi var på väg för att betala den, så mötte vi han igen, nu stod han vid bilen och hade tanten sin där i. Nu när hon har fått sin talva kan du väl för fan ändå erbjuda dej att skjutsa hem den åt henne, du kan ju inte låta dom släpa på den, hund, unge och allt, förstår du väl! ropade hon åt karln sin. Jag tackade och bockade, men tackade nej, då jag snabbt insåg att den inte ens skulle gå in i bilen deras. Men vad gör dom, jo dom lägger den på taket helt enkelt, ber om adressen där dom ska ställa den och drar iväg! Vilka underbara människor!
På vägen hem träffade vi tanten igen, då hon var ute och rastade sina hundar, surrade länge innan vi begav oss hemåt. Det var nästan så där att man ville be om hennes nummer och komma förbi på kaffe någongång.
Tänk, att det finns sånna människor kvar! Det där gav bägge oss ett leende på läpparna för resten av dagen, och det gjorde min vecka, vetskapen om att det finns annat än sura tant Agde och Bitter-Bengt, sånna som vi har här på gården.
Dagens ros, lätt!

Nästa problem uppstod då Agge senare åkte och hämtade den andra tavlan med paketbilen. Väl hemma kom den inte in i hissen, eller upp för trappan... Vi plockade av ramen och fick med nöd och näppe in den i hissen, lätt böjd sådär. Imorgon ska vi hissa upp ramen via balkongen...

Men här är dom, mina fina, fina tavlor:

Den mindre, någon liten ö i skärgården.




Den större, á typ 3x1,5m, föreställande våran vackra stad! :)

Nu fattas ju dock ramen som sagt..



Sweet summer!

Dessa underbara dagar har vi spenderat utomhus mest hela tiden. Varit i lekparker, promenerat (i den mån det går utan att svimma av värmeslag), hängt gäng med diverse trevligt folk, grillat och mja.. sånt som hör härligt väder till!

Och, jag har inte en enda sommarbild att slänga upp på min sjukt söta lilla sommartös!
Vad jag saknar min fina Samsung, som tog så bra bilder att man aldrig behövde släpa med kameran, eller hålla på med sladdar eller minneskort för att få över dom... Blåtand, I love you!


Äntligen hemma!

Igår fick vi änligen komma hem igen, efter nästan en veckas frånvaro från hemmet. Agge åkte i förväg hem och styrde upp det mesta så jag pch Tyra bara behövde komma hem och vara, vilken underbar karl man har! Och vilken fint golv vi har nu, vilken skillnad det gör! Helt plötsligt känns inte hallen och köket så där sunkiga längre. Underbart!

Idag har vi pulat på här hemma själv, då Agge jobbar. Knallade över till CC och barnen och hängde ute på gård och lät barnen leka lite medans vi sörplade kaffe. Trots att det är halvmulet höll jag på att dö i värmeslag på promenaden vi tog sen innan vi gick hem, även det helt underbart! Så skönt att sluppa klä på sej själv lager av kläder, men framför allt, skönt att slippa klä på Tyra overallen och mössa och vantar och underställ och alla andra hunder grejer innan man går ut.

Nu ska jag passa på att njuta lite av tystnaden, då Tyra somver middag!

Fredag.

Äntligen, äntligen är den här, den där värmen! :)

Tyvärr missade vi hela den igår då vi stod inne på lacken och lackade min bil hela dagen... Gick ut en sväng för att låta hunden kissa, och höll på att dö av värmeslag. Gissa om man var less då man skulle in igen och fortsätta, då man väntat på värmen hela veckan här i byn, då man till och med haft möjlighet till att i princip bo ute?
Tror förresten att vi slagit rekord i billack, då vi slipade, spacklade (det lilla som behövdes), fillade, slipade igen, för att sen lacka. Rekord.



Idag har jag stått i garaget och plockat ihop bilen, men då vi var klar gick jag och joinade Tyra och syrran ute på gräsmattan och njöt av vädret, sen dess har vi bara suttit ute, grillat, lekt med Tyras nya hinkar och spadar och allt vad det nu var till och gått med hunden. Nu sitter vi kvar här än, i linne än! :)

Snart blir det att åka med syrra och hämta upp Monica och åka en sväng på Allstar! :)

Gypsy-style.

Igår vaknade vi hemma hos mamma. Idag vaknade vi hemma hos pappa.

Då dom håller på och byter golv hos oss så blir det mycket flängande fram och tillbaka. Men nu blir det nog att vi bor ett tag tror jag. Vet inte riktigt om vi stannar här nästan hela veckan, då vi ska börja plocka isär bilen imorgon inför kommande lack till helgen!

Tyra var och jobbade ett tag på kvinnojouren igår med sin mormor, så jag fick sova ut efter en riktigt dålig natt och
feber och helvete. Det hade gått himla bra, och hon hade också hittat en kompis, en stor kille på fyra hela år! :)

Nu ska vi nog ut en sväng och leka lite i lövhögarna. :)

Slut som artist.

Ligger i sängen och väntar på att en auktion på Tradera ska sluta, en t-shirt från Rockefella som Tyra bara måste ha!
Agge jobbar, så mamma kom och hjälpte till med Tyra, som trots sin feber och förkylning inte mist sin energi överhuvudtaget. Hennes mamma däremot är rätt däckad. Haha, inte bara karlar som blir dödssjuka då dom åkt på förkylning.. ;)

Nu ska jag kolla auktionen och sen vila ögonen lite.

Lördag.

Tékoppen fylls med jämna mellanrum och snorpapprena hopar sej här brevid.

Hello feber och förkylning!


Givetvis, så ska det vara fint väder ute när man åker på dessa onda ting.
Men, jag har iallafall den turen att få ligga här och snora ifred, då A åkte iväg till byn med barnet och hunden för att fixa trallen som dom sen kommer och lägger på balkongen.
Jag tänkte förtsätta med det jag gjort hittills. Soffläge, té och snorande. Möjligtvis med någon paus för balkongbesök.

Så, faktiskt har man det ju inte så förjävligt ändå! ;)

Ni vet, dom där impulsköpen..?

Dom brukar ju som antingen bli helt awsome, eller totalt jävla tokfel.

Dagen började med att jag och Mariann skulle ut och knalla med jyckarna, och målet var Kronan. Vi skulle kika in på återvinningen, låta hundarna busa i skogen och sen gå hem.
Det slutade med att vi sprang hem till M och jag dumpade ungen där, sprang hem och dumpade hunden för att hoppa i bilen och bränna iväg till Kronan, där hennes karl stod och väntade med sin bil, då han skulle hjälpa mej att lasta två fåtöljer som jag köpt...

Ikväll, då vi började möblera om och fixa i vardagsrummet, så insåg jag att mina fåtöljer som såg så jävla bra ut där på Kronan, inte ser lika bra ut i vårat vardagsrum. Och dessutom är dom så mycket större i våran lya än vad dom var i den stora lokalen på återvinningen av någon konstig anledning.

Jag vet faktiskt ärligt inte vad jag tänkte. Kan ha varit en blandning av A's tjat om en fåtölj (dock vill han ha en sån där recliner, no way in hell är mitt svar), att dom såg så koola och retro ut där på affär'n, att dom var så jävla billiga, att jag känner cravings på att göra om här hemma, eller bara det att den där köpdjävulen i mej vaknade till liv och var tvungen att födas, med vad som helst, bara h*n fick stilla sitt begär.

Och, dum som jag är, trodde jag att det skulle ta mindre plats med två fåtöljer och en soffa. Svaret är ett fett jävla njet. Så är det inte.
Sen det faktum att vi har kvar bägge sofforna och fåtöljerna i vardagsrummet, för att orken tog slut... det är ju.. som det är. Och trångt som fan.

Bilder, näe glöm det! Kanske, men bara kanske någon annan dag, då jag avskyr dom mindre.

Kärlek!

Natten blev inte så illa som jag befarat. Agge tog med hunden och barnet på promenad då Tyra skulle sova, så det gick ju perrans! Och en nöjd mamma satt vi datorn och traderade i lugn och ro.. ;)
Lite grin och lite gnäll då vi skulle gå och sova, böka och stöka lite, en supp och storkudden under huv´et och lite gonatt-sång och hon somnade om och vi gick och la oss.

Men att hon inte är frisk, märks tydligt. Igår såg det ut så här medan jag lagade mat:


Ligga i babysittern och glo teve. Händer typ.. aldrig.

 

I morse började hon bli trött redan halv sju. Klockan sju gick vi till storsängen och vilade lite, vilket damen inte hade några som helst invändningar emot. Istället kröp hon nöjt under täcket och låg och tittade i taket ett tag, för att sen vända sej mot mej, kasta armarna runt halsen min och utbrista Åh, mamma!
Min älskade, älskade lilla snutta!


Det är dessa moments
som gör att man glömmer dom dagarna man råder folk att aldrig aldrig skaffa barn, då man själv sitter med gråten i halsen då ungen bara skriker vad man än gör, och man inte vet om man vill kasta sej själv eller barnet från balkongen.

Va, fredag.. imorgon?

Vart tog veckan vägen egentligen? Jag vet inte riktigt vad vi roat oss med hela veckan men fort har den då gått!

Mitt mindre stressiga liv går så där. Har slöat till mej som fan och inte gått mina långpromenader, men det känns ändå som ok. Jag hinner med det också, sen.

I natt var dock mardrömsnatten numero uno. Tyra vaknade just innan vi skulle gå och lägga oss och var helt otröstlig. Bar över henne till våran säng. Bad misstake. Ungen far som Virvelvinden her self. Kastar sej kors och tvärs, sparkas, pratar i sömnen och pillar en i ansiktet, you name it. Nu i natt med några inslag av grin och gnäll.  Klockan två gav jag upp, gav en supp och bar henne till hennes säng med flaska välling, la extra madrassen på golvet med mitt täcke och kudde. Försökte få några timmar sömn iallafall, men inte lätt på en madrass som lika gärna skulle kunna ses som matta, så tjock är den.

Så, dagen har varit därefter, trött och sur mamma och trött och sur unge. Less hund.

Till råga på allt så kom även snoret på dagen.
Typ så där kanske 130 liter eller så. Får se hur den här natten blir...

Monday, all day long.

I veckan ska jag börja mitt nya liv. Det där livet utan stress och massa måsten. Ta dagen som den kommer, bara vara och inte göra ett skit ibland.
Idag skulle vara dagen D. Det började bra. Vi klev upp, lallade på, käkade frukost (Tyra iaf, jag hinkade kaffe) och hade inte alls bråttom. Skulle skippa min morgonpromenad, för att den är ett förjävla stort stressmoment vareviga dag, eftersom att jag aldrig lyckas vara klar till typ åtta då vi ska gå.

Men, sen började det krypa i kroppen och det där samvetet började hacka. "Skippa promenaden? Din slöa skit, gåå för helvete gååå!" Typ. Sen, efter promenaden, började det andra samvetet. "Skita i växhuset för att du gått promenaden, aldrig, tänk på ditt stackars barn, vad ska hon göra hela dagen, helt utan någon att leka med?" Så jag stressade iväg även dit, med en banan i näven på barnet och tom kagge på mej själv.
Väl hemma därifrån åt vi lunch, lekte lite till, innan det var sovdags för barnet. Vi (hon) skulle träna på att sova på stor-madrassen i hennes rum, och snäll mamma som jag är skulle jag ligga brevid ett tag till hon somnade. Och ja, jag somnade själv jag med.
Vaknade halv fyra, stress igen då vi hade tvättstuga fyra. Jag kände mej helt seriöst som superkvinnan då jag prick fyra glider ner i hissen, med barnet i barnvagnen, fullastad med sopor under, hunden och två stora tunga ikea-kassar med tvätt i högsta hugg. Kasta i tvätten, snöra soporna, traska med hunden, upp och slänga på maten, och springa ner i tvättstugan igen och häng tvätt. Vilket förövrigt är rätt svår då man har med sej en medhjälpare, eller stjälpare, som mest bara drar ner tvätten igen...

Tack och lov, så kom A precis hem då och tog med sej barnet, som passat på att bajsa där nere i tvättstugan, och gick upp och styrde klart maten och bytte skitblöja.

Nu är disken borta, barnet badat och sövt och leksakerna bortplockade. Jag har pustat ut och tänkte lägga mej i badet.

Och vi ska vara så wild and crazy att vi lämnar tvätten till någon annan dag.

Och imorgon, då ska jag börja mitt nya stressfria liv.

Helg-resumé.

Fredagen vart så sjukt rolig, trots riktigt kasst väder! Vi packade oss alla i bilen, fyra bak... Nog var då Agge och Anton rätt nöjda där fram där dom satt i sina skålade Recarostolar och slapp trängas kan jag då lätt tro.. Men hursomhelst, så for vi en sväng och hälsade på min gamle far och tjej, som berättade en rätt så stor grej, grattis till er! :)
Sen gled vi runt, surrade med folk och hade allsång, innan vi hämtade upp karlarna som hoppat av på fest, och beslutade oss för att dra en sväng på krogen, jag och Linda. Bad idea... Vi gick in på Heroes en sväng, drack en öl och ville ut så fort som det gick. Shit, vilken sunkhak det blivit! För några år sen var det ju kul att ta en bärs, surra med folk och lyssna på bra musik där.. men nu.. Näe. Lite för mycket.. Härk, typ..
Ajja, vi åkte då vidare nå´t varv innan det var dags att styra kosan hemåt, jag och A lyckades dock somna innan vi var hemma, så vi blev väckt av Anton och Nicoline som ville hem och sova dom med. Slut som artist var vi minst sagt!

Fick en redig sovmorgon dagen efter, vi vaknade just innan tolv, och baksmällan var ett faktum. Några glas Resorb och Panodil var man ändå fit for fight igen, då Tyra kom hem med sin mormor, som styrde upp mat åt oss. Marinerad kycklingfilé, smarra!

Idag har vi varit en sväng i byn och blivit bjudna på käk igen, och sen fick vi stressa hem, då A skulle och jobba fem, så jag och Tyra for till CC och familj och blev, återigen, bjudna på käk. Hur bra kan man ha det? :)



RSS 2.0