Gissa vad vi ätit idag?

Palt är en maträtt som tillhör den traditionella svenska husmanskosten, mest förekommande i Norrland.

I norra Sverige tillagas palt av rå, malen (eller finriven) potatis, som blandas med mjöl och salt till en någorlunda hård smet. Av denna smet formas runda bollar (paltarna) som fylls, oftast med fläsk men även andra fyllningar förekommer. Paltarna kokas i rikligt saltat vatten. Det går även att göra platta paltar utan fyllning, dessa kallas flatpalt. Palt görs oftast på enbart vetemjöl då oftast benämnd "pitepalt". Men även en blandning av vete och korn- eller rågmjöl förekommer ofta i västerbotten då kallad "grå palt" Det finns ett flertal varianter på recept för palt.


Paltkoma är ett norrländskt dialektalt uttryck som blev riksbekant genom tv-programmet Värsta språket. Ordet beskriver den dåsighet som drabbar den proppmätte efter en stadig måltid, eller som Norrländsk uppslagsbok definierar det: "det fullständigt utslocknade tillstånd av total kroppslig utmattning som inträder kort efter inmundigandet av ett stort antal (pite)paltar" [1]. Dåsigheten kommer av kroppen efter intagande av föda uppreglerar det parasympatiska nervsystemet för att fokusera på matsmältningen. Andra dialektala ord för paltkoma är paltschwimen och grötsvimmen. Fenomenet är på engelska känt som post-lunch-dip.

Källa : Wikipedia


Leos!

Även om lilla damen kanske är lite för liten ännu för att uppskatta Leos, så åkte vi dit imorse, om inte annat för att hennes mamma och pappa ville leka lite och umgås med CC och Jesse! ;)
Tyra och Anges satt ett tag i baby-hörnan och Tyra knuffade lite i kuddarna där. Sen ville hon mest bara vara i famnen resten av tiden. Våran lilla försiktiga dam! ♥

En sväng i hoppborgen gick bra, så länge pappa var nära! ;)
Zebran var väldigt intressant.



Dagens Jukebox.


Ock sol varde.

Solen hörde mej tror jag.. :P

Egentligen hade vi inte tänkt göra mycket alls idag, bara vara hemma och pula på när det är så kallt ute, men jag vet inte om det är solen eller vad det är som satte fart på oss, men iväg ska vi då! Blir en sväng på Storheden med syrran och titta runt, kanske ta en kaffe eller nå?

Nu mat i magen på barnet och sen iväg i RKDn! :)

Solen, var är du?

Var är nu den där härligt tiden, enda tiden på vintern som faktiskt är något att ha överhuvudtaget?

Ni vet då man är ute i solen i klädd pilotisar, åker pulka, grillar korv och hunden får dampa lös på isen?

Den här kylan och mörkret, som förvisso börjat vända mot det bättre, men än är det inte så trevligt att knalla ute i den ovarma solen, gör mej galen..!





Ge mej nu!

Försingringsjävlakassa.

"Just nu är det många som ringer. Du har plats 101 i kön.
Din väntetid är beräknad till 17 minuter.
Just nu är vi 23 handläggare som arbetar för att hjälpa dej.
"

Alltså, dom måste ju ha förbannat mycket att göra förskingringskassan, med tanke på att det varit över tvåhundra i kö, dom första två gångerna jag ringt. Denna gång, tjugo i nio, är det bara just över hundra.

Jag undrar varför det är så många som ringer, just nu vid lönetider och allt. Kan det vara andra än mej dom blåst och förskingrat pengar av på den här förbannades idiotmyndighet, som fan inte får ett enda jävla rätt någongång?

- Nu är dom visst bara sjutton handläggare, ännu längre väntetid som dom beräknat då alltså? Rätt många som stämpla ut innan dom stänger, 21.00..? -

Jag lovar, jag är inte alls nå less på dom, inte alls!

-Just nu är vi femton handläggare.... -

Och det där med att hjälpa mej, oftast när jag haft med dom att göra har dom då varit allt annat än hjälpsamma, tonen har varit allt annat än trevligt och dom har gjort allt vad dom kan för att slippa betala ut några pengar, även fast man haft rätt till dom.
Har dom klantat sej däremot, har man inte fått minsta ursäkt eller ränta på pengarna...

Åh, ja ni som läst min blogg ett tag, har ju hört om det senaste helvetet jag hade med dom!

-Du har plats 43 i kön. Just nu är vi fjorton handläggare som arbetar för att hjälpa dej...-

Säkert kastar dom väl ur mej ur kön om fem minuter ändå, då dom stänger...

Och förresten så har dom där sjutton minutrarna gått nu. Och jag har plats trettio.

Garage-dag.

Känner mej så där sjukt duktig för tillfället. Varför? Jo, för att jag har stått i tre, ja t r e hela timmar i garaget och städat och skrubbat på RKDn. Och bara invndigt, så gissa om han är ren! Tror faktiskt att han aldrig varit så välstädad som idag.
Hittade även fjärren till stereon, som jag trott varit long gone sen länge, säkert flera år... Great! :)

Nu inväntar vi älsk, som får ta allt mitt skräp i sin bil istället.. Vill ju inte skita ner min nu efter allt detta arbete.. :P

Hade tänkt åka och träna igår, men en viss mamma bangade. : Tror ju dock inte jag lär behöva, eller orka det heller för den delen, tror jag kommer ha jävligt mycket träningsvärk, och ryggont imorgon efter detta.

Men satan vad duktig jag varit idag *klappar mej på axeln*!

Och syrran och pappa har gjort ett himla bra jobb som barnvakter, har inte hört ett enda grin och gråt här innifrån. Eller har jag spelat för högt på stereon där ute i garaget och inte hört? ;)

Oooh yeah, jag har ju inget bättre för mej...

Ringde precis till Försäkringskassan för att ta reda på var min föräldrapenning tagit vägen, eftersom den då inte har hamnat på mitt konto.

"Du är placerad i kö, du har nummer 226.
"

Jag la på luren och tyckte jag kunde vänta lite till på svar på min fråga.

Lördag, söndag, måndag, tisdag...

Shrimp: Jo, det har jag, även om det tog sin tid! :P

Festen blev bra, trots att typ hälften av dom som skulle kommit bangade. Vi blandade våran bål, a la Agge vis, det vill säga typ fifty-fifty... Undrar varför jag blev aningen fuller?! ;) Hade jag fått bestämma hade den nog inte varit precis lika stark..! Dock slutade min kväll tidigt, kring midnatt slockande jag i sängen, trött och aningen fuller! :P



Agge och hans vän knallade ut och härjade vidare en sväng, resten åkte nog hem tror jag?

Söndag var bakisdagen från helvetet, och allt skyller jag på Agges häxblandning! Mamma och syrran kom med Tyra kring tre, som tur var hade man blivit lite bättre, men allt annat än bra! Haha. Himla tungt att roa en lite vilding var det!

Igår var jag och Malin med våra ungar på växhuset, länge sen man var där, måste bli bättre på att ta oss iväg och låta Tyra härja fritt där, är ju så kul med massa små kompisar! :) Söta var dom då, Tyra och Samantha, pussades och gosades!

Och idag har vi inte gjort mycket alls. Busat på hemma, sorterat kläder, och varit ute i stormen (som enligt rykten ska bli fan så mycket värre imorron..) och gått. Lagat mat till stora och små. Tyra fick käka sin första portion med korv och mos, vilket gillades! :)

Taggad!

Lyan är putsad och klar, nu inväntas barnet, hunden och karln, sen iväg mot mamman/mormorn och lämna hund och barn.

Sen hem och ladda för feeeest! :)

Humor!!

Jag och syrran spånade in på gamla reklamer idag då vi hade lite att göra hos papsen i byn. Och vad kom vi fram till? Jo, vad hände med alla tokroliga reklamer? Dom var då ta mej fan bättre förr!



Men snälla ååååkeeee!
Hahah. Lätt bästa reklamen någonsin!

Och så har vi ju då Sluta jiddra, börja trolla.



Och Ronny och Ragge, visste inte ens att dom gjort reklam?!



Försökte hitta den där med gubben som kommer in med en stendöd papegoja tror jag det var, hursomhelst var det en fågel, i en djuraffär och bankar den i disken. Wejkipejki Åkepåke. Minns ni den? Och vad var det reklam för i sånna fall?

By-häng!

Vi åkte till byn igår på dagen och hälsade på farsan, för att fixa lite i min bil och sen traska över till Agges föräldrar för födelsedagsfirande.
Många blev vi! Femton pers får jag det till när jag snabbräknar oss alla. Tanken var att vi skulle fira hemma hos oss, men helt plötsligt kändes våran lägenhet, som jag ännars är väldigt nöjd med storleksmässigt, väldigt liten. Att jag var glad över det beslutet igår!
Det blev en himla trevlig kväll med tacos, vin, öl, hemmagjord svartvinbärsdryck, tårta, kolapaj typ och chips och allt möjligt gott och onyttigt. Agge fick jättefina presenter som han var nöjd med, Tyra fick en till sen julklapp och vi med! Synd bara att vi glömt Hannas och barnens julklappar hemma..

Och nu är vi kvar här än, IGEN! Man liksom fastnar här på något sätt. ;)

Idag har jag med lite blandade känslor tömt RKDn på stereo-grejer och annat, till veckan ska jag köra en ordentlig invändig tvätt på han, sen åker han ut på Blocket! Bitterljuvt är ordet! Så många gånger jag svurit på att ta han till skroten, men då kommer alla roliga stunder man också haft upp i tanken!
Varför, varför ska jag alltid fästa mej så förbannat vid mina bilar?! Det är ju liksom bara... en bil? Plåt!? Men faktiskt, så har jag aldrig ägt en bit plåt så länge som denna. Mer än fyra år!

Men nu har min far lyckats övertala mej tror jag, nästa transportmedel (för det är ju faktskt det jag har bilen till, att frakta arschlet, inte glida runt och köra med plåten blänkandes och med volymen på max...) verkar luta mer och mer mot en Audi, a6 avant eller a8 skulle jag tro! :)

Ja må han leeeeva!


Grattis älskling på födelsedagen!

Demolition-child.

Att jag ångrar att jag så stolt sa till Stina att min unge låter bli hundens mat- och vattenskål.




Precis så här hel är den nu mer efter att Tyra lekt Tarsan i den,
eller vad hon nu gjorde i ett obevakat ögonblick.

Och skitkul var det att plaska i dom tusenlitrar vatten  som hamnade på golvet.


Till mina underbara vänner!

Att man har fina vänner runt omkring sej! Jag är dålig på att visa min uppskattning till mina nära och kära, det är jag medveten om, och det ska jag bli bättre på!

Vad an detta då? Jo, jag har ju varit ganska nere nu dom senaste veckorna på grund av lite olika saker, mycket har haft med våra askassa ekonomiska situation vi hamnat i att göra.
Visst pengar är inte allt. Men att kunna unna sej saker och ting lite då och då, gör faktiskt iallafall mej jävligt mycket lyckligare. Att få göra den där impulsshoppingen av den där tröjan man bara måste ha. Att kunna unna sej en pizza, en burgare, eller ett sexpack en kväll. Att kunna gå och fika. Eller gå på bio. Inget av dessa ting har vi kunnat göra, på grund av en ekonomi i bokstavligen botten. Och tjuriga som vi är, vägrar vi gå på soc, så vi lever under existens minimum.

Men, ikväll plingade det plötsligt på dörren och där står CC och hennes son Edvin, som håller ett paket i händerna. "Hej, vi tänkte titta förbi på en kopp thé och lämna det här paketet." säger hon och kliver in. Och eftersom Agge fyller år imorgon blev jag inte så där jätteförvånad, undrade bara hur dom visste det.
Men, paketet var till mej, från min kära vän som tyckte jag behövde det i dessa mörka tider! Peelingvantar, ansiktsskrubb och lipgloss, samt ett linne och ett par jeans-tights, för lite vård av kropp och själ!
Jag måste erkänna att jag blev så rörd att jag nästan klämde fram ett par tårar! Gulliga, gulliga CC!

Nu är det ju inte så att jag blev så där fjantigt rörd av dom matriella tingen, hon hade lika gärna kunnat komma tomhänt eller med en raggsocka eller vad som helst, men just det där bara att visa sin uppskattning till sina vänner och överraska ibland, på ett eller annat sätt, det ska jag också bli bättre på! Så lite kan göra så himla mycket!

Och jag börjar här: Mina underbara vänner, ni vet vilka ni är, vi ses inte så ofta längre, men ni är bäst!

Finska Metoden.

Dessa senaste dagar har gått i sjukdomens tecken, igen, för min del. Förkyld till tusen och feber har man dragits med. Som tur är så har Tyra inte åkt på något, än iallafall. Och Agge, han har som vanligt inte känt av nå sjuka alls, men det är jag ju inte förvånad av längre!

Lördag mådde jag verkligen skit, men vi packade bilen ändå med hela familjen + systeryster och åkte till pappa och Johanna och blev bjudna på gomiddag. Johanna var krasslig hon med, så vi beslutade oss för att värma på bastun och ånga bort våra sjukor, med hjälp av eukalyptus-flaskan avsedd för bastu som farsan fått i julklapp. I ytterligare ett steg för att bekämpa dessa onda baciller, drack vi konjakkaffe. Riktgit dåligt smakade det, men det verkade göra susen!
Gårdagen var jag inte i närheten lika dålig som dagen innan, och idag är jag inte långt ifrån frisk! Finska Metoden funkar alltså! (Det kan ju vara lite Kan Jang också, som vi burnade iväg och köpte på Storheden innan, som jag shotat som en dåre också, men det låter ju inte lika koolt som Finska Metoden..!)

Imorgon hoppas vi på sol, men vad jag har för mej, enligt smhi så ska vi nog inte hoppas allt för mycket..?


Kan ju även passa på att berätta att lilla damen tagit sina första kliv idag själv, dock hängandes i soffkanten, men hon har förflyttat sej a la homosapien-style, det vill säga tvåbent! ;)
Hon har även dragit sin första ordentliga vurpa, då hon blev sur och bakskallade tevebänken, när hon inte fick som hon ville (det där finnhumöret kanske?)...

Hopps..

Karln, barnet och hunden gick just ut på långpromenad, för att jag skulle börja städa här hemma, utan barn och hund (och karl då förvisso) ivägen. Men vad hände?

Jo, jag bara råkade snegla mot dumburken, och såg att den var på. Och där fastnade jag.

Medan jag ändå sitter här, så kan jag ju passa på att berätta att även denna natt har vi sovit ända fram till morgonen, kvart i sju för att vara exakt! Lyx! Dock så har jag halv-vaknat till några gånger i natt, med ont i halsen.
Bara så jävla typiskt att bli sjuk, IGEN, då man äntligen kommit igång med träningen!

Jajja, bara bita i det sura äpplet nu då...

Yeeey!

Den här dagen blir bara bättre och bättre, inte nog med att vi fick en fläkt tidigare, nu har vi idag också fått våran diskmasikn inkopplad. Lyckan är total! Den må vara liten, men grymt efterlängtad!

Varför har vi varit utan den så länge? Ja, därför att Lulebo (vilka annars..?) vägrade byta kran, så vi kunde koppla i den.



Hallå, visst noterade ni även mina spottar, som jag fått tjata mej till, då vissa andra inte tyckte man kunde sätta in fejkspottar! :P


Halleluja-moment.

Imorse slog jag upp ögonen halv åtta.
Innan jag visste om detta, låg jag ett tag och funderade innan jag sträckte mej efter mobilen och kollade klockan och undrade varför barnet inte vaknat än, när jag insåg vad klockan var, och att inte jag, eller hon heller för den delen, varit vakna en enda gång i natt, höll jag på att ramla ur sängen! Första hela natten med sömn, för oss båda sen lilla damen föddes! That my dear friends, I call a Halleluja Moment! Och ja, även Agge brukar gå upp med henne då och då om nätterna, men så förbannat lättväckt som jag är, så vaknar jag likförbannat. 
Nu kan vi ju bara hålla fingrar och tår för att detta mirakel håller i sej!


Mys innan sängen!

Annars har vi fixat lite till i lilla rummet, soon to be barnrum, men det fattas lite saker, så det är svårt att få till det riktigt. Det blev garderober tillslut iallafall. Agge och hans far åkte upp igen till Happis och hämtade en garderob och hylla igår, beggade från blocket, med ursprung från Ikea, så det blev det iallafall. :P Men dom var som ny och inte ens hälften av vad det skulle ha kostat gick notan på så, det var ju lätt värt det! :)

Knallade in till stan också med syrran, för att få sej liten motion. Där fick Benz minsann höra att han var en riktig charmör, det ni! ;) Så fort Benz bär på sin plast-korv, som han är så himla stolt över, blir han helt plötsligt allt annat än en kamphund, i princip varje gång vi gått och han haft den, har folk gett glada kommentarer och vissa har till och med, modigt nog (skulle faktiskt inte jag våga med en helt främmande hund som bär på något som är dens eget), börjat busa med honom och tagit korven av han. Tänk vad det kan vara skillnad och skillnad...!?

Ego.

Trippen på Ikea slutade med endast grejer till barnet, "matstänkskydd", små skålar, mjukisdjur, leksakskorg, lampa och lite andra smågrejer fick hon. Vi kollade även på olika skåp/garderober som kan tänkas bli bra i hennes rum, men givetvis var alla som föll mej i smaken svindyra, det kostar att ha bra smak! ;)
Eller, ja, vi köpte små spottar att sätta överdiskbänken, och lådor till kylskåpet att ha frukt i till oss... Himmla kul va? Haha.
Och vi tackar och bockar Agges föräldrar, bjussade på allt! :)

Men för att väga upp bristen på ego-köp och stilla ha-begäret knallade jag in till stan idag och lämnade hunden hos Snåuf och drog med henne på en vända på staden. Lurade in henne på Din Sko, där vi bägge hittade ett par stövlar, som vi bara var tvugna att köpa! Sen gick vi upp på Mat och Prat och utfodrade ungarna, då vi även hittat Stina och Tuva längst vägen, som joinade oss! Därefter hamnade vi på Gina, där jag fyndade två stickade polosar, en baströja, en lång hood och fingervantar, som i princis blev gratis, då jag hade ett presentkort på 400! :)
Så nu skulle jag vilja hoppas på att köp-begäret håller sej borta ett tag, då kassan tryter...

Ikväll står träning på schemat igen, pepp! Träningsvärken igår var inte att leka med efter lördagens pass, men då vet man ju att det tog! ;)

Lördag.

Idag tog jag och mamma oss iväg på träning, äntligen! Nu ska jag fan ta tag i det där igen, man mår så jävla mycket bättre, som det sägs, i både kropp och själ! Och som jag går och oroar mej nu uti jobb och dagis och ekonomi och allt annat världsligt och onödigt, kan jag säga att det verkligen behövs!

Då vi kom upp var Agges föräldrar här, och Agge och Birger var mitt uppe i att sätta upp våran sjukt efterlängtade köksfläkt. För er som inte vet så har vi inte haft någon, eller vi hade en då vi flyttade in, som inte gick att använda för det bokstavligen sprutade fett ur den, och Lulebo vägrade sätta in en ny, med anledning till att det tydligen inte ingick i hyran! Så nu har vi äntligen en iallafall, tror jag ska steka plättar i morgon till frukost bara för att.. :P

Sen har vi gjoirt ett nytt försök till att fixa i ordning i Tyras rum, vilket resulterade i att vi återigen bara flyttade fram och tillbaka grejer. Det är som svårt då man inte har någonstans att ställa allt! Men en färdig möbel har vi iallafall, en jättefin växasäng som Birger fyndade på Kronan! :)


Förlåt mama, glömde ju visa, så här får du en bild! ;)

Imorgon bär det av mot Happis och Ikea, för att kolla på garderober och lite annat smått och gott. Vi hade som tänkt att köpa någon lite garderob och sätta in i lillrummet, så Tyra får ha sina kläder där inne, men då kom jag på att ett linneskåp hade ju varit perfekt, då vi gärna vill ha lite äldre och annorlunda stuk på hennes möbler, istället för att det ska se ut som ett visningsrum på Ikea!

Så om någon vet av ett gammalt linneskåp, hos gamla mormor eller faster Berit, hojta! Gärna i vit kulör, men andra går även bra, finns ju färg på affären! :)

Just ja.

Drog även iväg på välbehövlig massage, då älskling slutade jobbet skjutsade han mej och systeryster var barnvakt.
Sån vardagslyx skulle jag önska mej typ tre gånger i veckan. Eller en gång i veckan. Eller jajja, en gång i månaden hade heller inte suttit fel!

Förra gången jag var, var jag inte helt nöjd då hon var klar, tyckte hon inte tog i som jag hade velat! Men denna gång, kändes det som hon insåg hur hårdnackad jag är (;)) och tog i för kung och fosterland. Så jaa!

Sen åkte vi och försökte sparka igång syrrans bil, som inte alls ville det... Måste ju vara något med systrarna Jussi och våra bilar... Lämnade hursomhelst biljävlen där den stod, dock med lite mer ström än innan och åkte hem.

Nu avnjuts kvällen av Lets dance (som för övrigt inte jag orkar se på så jag sitter här) och några kalla follisar! Great!

Håll i hatten!

Idag har jag haft en sån där ruskigt produktiv dag, i mitt annars rätt lata liv.

Började dagen med att skrubba både mej och barnet rena, efter att ha torkat spya och bytt sängkläder då morgonens välling kom upp igen av alldelens för mycket bus och härj i sängen.
Syrran, som sov över i natt, och jag gjorde frukost och syster tog över barnet, medans jag rastade hund och satte sen igång med köttbullstillverkning. A la bebis variant. Det vill säga, skitsmå.


Ja, skitsmå, gissa hur lång tid det tog med ett halvt kilo köttfärs?!


Efter detta styrde jag upp storkok av barnmat,  och ja, jag är en sån där hurtig jävel som gör min egen barnmat, tro det eller ej! Och bara för att jag är så duktig ska jag till och med bjuda på recept! ;)

Köttbullar:
Typ ett halv kilo köttfärs
½ dl ströbröd
1 dl grädde
ett ägg
en halv lök
persilja
peppar



Låt ströbrödet och grädden stå 10 min, hacka löken till minibitar, blanda allt och rulla till minibollar. Kör in i ugnen på 175 grader i typ 10 min-en kvart, eller fixa frikadeller och koka dom i tio min istället!

Bulgur med tomatsås:



Koka upp bulgur med massa smör och lite rapsolja
Häll i ett paket krossade/passerade tomater
Krydda med peppar och basilika
Pluppa sen i önskad mängd minibullar, innan infrysning.


Rotmos:



Köp en påse på Willys med blandade rotsaker,
eller blanda friskt!
t ex morot, kålrot, rotselleri, palsternacka och någon potatis
skär i bitar, som får ungefärligt lika koktid
koka till bitarna är nästan överkokta
tillsätt smör och rapsolja
peppar
örtsalt
och kryddor efter smak.
Lämna lite kokvatten kvar och tillsätt lite mjölk. Mixa allt och blanda i köttbullarna!


Kallt, kallt, KALLT!

Härliga tider, bara -30 ute!

Min bil vill som vanligt inte som jag vill. Så jag bad syrran komma förbi idag för att vara barnvakt och låna ut sitt fetåk en stund, medan jag var och skjutsade grannens dotra. Gick det? Näe, hennes bil ville heller inte vara med, så nu står bägge. Typiskt.
Ändå så trotsade syrran kylan och knatade hit och höll oss sällskap, då vi är ganska fast här utan fungerande fordon och en hund som håller på att frysa ihjäl i temperaturer under -10...

Nu är hon fast här till imorgon, då jag lurat henne att stanna över natten! ;)


Världens sötaste unge och världens bästa syster och moster! :)


Åbyn.

Idag drog vi iväg till Åbyn och hälsade på hundar, vuxna och en tonåring. Trängde in oss i RKDn allihop, vilken tur min mamma är rätt liten till växten, annars hade det nog blivit jobbigt! ;) Benz fick stanna hemma, då jag är ganska övertygad om att han inte hade varit så snäll och trevlig med min mosters två schäferhanar...

Dock var jag inte i mitt bästa skick, då Tyra tyckte att hon sovit klart, när jag hade hunnit sluta mina trötta ögon två timmar tidigare... Ingen av oss tre var väl på sitt bästa humör då vi satte oss i bilen på grund av sömnbristen. Att jag också åkt på min *piiip piiip piiip* magkatarr gjorde ju inte mitt humör något bätte alls. Men, enough with the whining...
Någon timma senare än beräknat (ovanligt? Nej..) rullade vi in på min mosters härliga gård i Åbyn. Möttes av två överlyckliga schäfrar, jag har totalt glömt det där schäferylet, som kommer när det inte går att behärska den där glädjen över att matte/husse/besökare kommer/gå och spåra/busa osv. Agge blev lite förskräkt och tittade på mej med en liten uns av rädsla i blicken Varför låter hunden sådär?! Haha, inte lätt då man inte hört denna sång tidigare.. :P
Dom drack kaffe (jag höll mej till päronsaft, räcker väl med ciggen till att jävlas med magkatarren..) vi surrade lite och Tyra härjade med Rex och Jackson, som var väldigt nyfikna på denna lilla männsika som följt med oss andra in. Tyra å andra sidan var väl inte så där jätteimponerad, nya "Buh" (Benz, eller hundar i allmänhet i hennes värld), lika jobbiga som den hemma som bara skulle slickas i öronen och näsan och överallt. Som tur är är hon ju allt annat än rädd för andra hundar! Vilket Rex fick känna av, då hon tyckte att hans huvud var skitbra som trumma, efter att hon blivit less på att klappa (banka och dra i pälsen), himla tur han är snäll!
Sen delades julklappar ut, IGEN! Som tidigare var Tyra mest intresserad av att slita lite papper och sen dra vidare, än själv innehållet. Men hon tackar för sina fina klappar iallafall. :)
Massa tacos, lite sömn (trevlig besökare som man är), paj och vanlijsås senare packade vi oss hem igen, i kylan, -28 tror jag det var då vi åkte!?
Väl hemma var det ju heller inte mycket bättre, kaaallt! Benz hade varit mindre glad då granne slitit ut han och sin jycke på långpromenad. Att han inte fått sin mat som stod på diskbänken när vi åkte, var han inte så nöjd heller över, vilket han genom att sitta och skälla i hallen tills grannen kom... Tur man har hon Babsan!

Nu har jag testat spikmatttan jag fick till låns av Maggan, badat och läst bok, härligt!

Och som vanligt hade jag ju inte med mej kameran, så jag kan visa dom två jättarna, Rex och Jackson. Typiskt.

Grått nytt hår!

Det här med bloggen och uppdatera har helt enkelt inte funkat för mej den senaste tiden tror jag. Mycket som  händer och ingen tid till att dela med mej om det, typ. :P

Men nyår då? Jo, vi drog iväg till byn och A's färäldrar, käkade goo oxfile och gratäng, surrade , drack massa gott och hade skittrevligt! Sen åkte jag och Agge ut, med Shrimp (som körde, tack som fan! :)) och hennes karl, ett tag hade vi även med A's vän Lasse Stefans.. ;) Kollade fyrverkerierna och åkte runt. Var väl ingen vidare rolig snurra-med-bilen-kväll, då vi och TKGn verkade vara dom enda ute? Haha, ja förrutom då alla nya kids med sina bilar.. :P

Nyårsdagen sovs det till efter tolv (lyx!) och vi lallade på hela dagen och gjorde inte många knop. Sega och bortskämda som vi blev, beslutade vi för att stanna kvar en natt till, som blev ännu en till. Så igår kom vi hem först! Men skönt var det faktiskt att komma bort ett tag, om det så bara var till Sunderbyn! Det måste vi nog göra om, då Tyra inte heller verkade ha något emot att bli bortskämd av farmor sin.. ;)

Och visst ja, det får jag ju inte glömma att berätta, nu har damen även lärt sej att ställa sej upp! Och i och med det även smakat på choklad idag, då man helt plötsligt når över hela vardagsrumsbordet, och morsan och farsan inte fattat det än, och lämnat massa gotta framme!



RSS 2.0