Såååå svårt.

Sitter och spånar på hur man egentligen skulle vilja att bloggen ser ut... Men jag kan fan inte komma på alls hur jag vill att den ska se ut..?? Linda var så gullig och skrev att hon hade kunnat knapa ihop en desig åt mej och att jag bara skulle skicka bilder och sånt. Men, jag har inga bilder jag vill ha, jag vet inte vad för färger jag vill ha. Eller typsnitt eller nå. Jiiiizzez. Det är inte lätt att vara så ambivalent som jag.

Lördags-glid.

Fredagskvällen spenderades i soffan, med popcorn och cola i horisontalt läge. Syrran var här och underhöll mej, när Agge var ute och rattade FONen och fyllskallar. Så skönt det är att inte vakna upp och ha fetaste skallebangen! Jag har sagt det förr och jag säger det igen.. ;)
Men å andra sidan, hade det faktiskt heller inte suttit fel med en kall och RKDn och bra musik. Eller ett glas vin och en cigg. Bara här hemma i lugn och ro. Åh, Luuule-cruuuising. Det kommer nog bli det bästa cruisingen någonsin, även om man bara orkar vara ute en timma. Haha.

Idag har vi glidit runt på Storheden och kollat på telefoner åt syrran och andra smågrejer. Faktiskt för en gångs skull, kom vi bara hem med mat! Eller nja, jag fyndade ju i och för sej ett sånt där smink kit med ögonskuggor, rouge och läppglans i ett. Och en ögonskugga. Men dom räknas ju inte. ;)

Nu ska vi äta bläckfiskpinnar(!), mos och spenatsås.


God morgon Sverige.

Vaknade 05.13. Har varit vaken sen dess. Käkat tidig frulle och glott lite lätt på Nyhetsmorgon. Tacka fan för Nyhetsmorgon, vad skulle jag göra utan dom i soffan?
Internet är ju bara tråkigt, tråkigt, tråkigt.

Jag har som sagt käkat frulle. Här, i soffan, i vardagsrummet. Brevid Benz. Han har inte ens märkt det tror jag.
Han har legat som en klubbad säl, med halvöppen mun, och snarkat.

Lite avundsjuk blir jag ändå.




Kudde under huvet är viktigt!!



Primo!

Min känslosamma dag fick trots allt ett bra slut. För vi har just kommit hem med en jättefin Brio Primo. Ett babyskydd alltså.
Så, nu har vi allt som man "måste" ha.



Ett stressmoment borta iallafall.

Den lilla människan VS. myndigheterna. Del 3.

Idag har jag pratat med 5, ja F E M, olika personer på försäkringskassan. Ingen av dom kunde svara på min simpla fråga, om dom fått in dom senaste papprena som jag skickat, eller något om havandeskapspenningen överhuvudtaget.
Det enda jag fick veta var att jag inte kommer få några sjukpengar om jag inte hade intyg från läkaren, mellan dom två intyg som jag skickat in. Men vad fan ska jag göra då mer än att be han skriva ut ett, och när han säger att han inte kan det, vad mer kan jag göra? Be på mina bara knän? Då tyckte hon på mongokassan att det enda som gick att göra var att be min arbetsgivare betala ut ytterligare sjukpenning, eftersom att jag inte har papper på att jag varit det mellan 26 december och 12 januari. What? Jag har ju varit hemma. Men enligt dom, kan jag ju inte ha varit sjuk, eftersom jag inte har några papper på det. Men, jag tänker inte be min snåla chef om det. För 1: Han kommer aldrig att ge mej dom pengarna. Och 2: Jag tycker faktiskt verkligen inte att han ska behöva göra det heller.
Så, tack din jävla hagga på vårdcentralen som sa att det inte gör något, att jag kan träffa min läkare senare och att det går att ordna med papper i efterhand. Där försvann en månad av pengar för mej. Tack, tack som fan.

Och grattis försingringskassan. Nu har jag gett upp. Helt och totalt. Jag orkar inte mer helt enkelt.

Men, jag har kastat vidare bollen. Ringde med gråten i halsen och mascaran rinnandes i nyllet till mamma. Nu ligger den där. Och hon är tack och lov sjukt begåvad med talets och skriftens gåva. Och nu är det hon som tar upp fighten. Och i funkar inte det, så har hon massor med koola polare, som pluggat länge för att kunna sånt där rättsligt. Det ni.

Tror inte den finska fightern här inom mej gett upp helt, när jag känner efter, trots allt. Den bara vilade sej lite idag.

Shit, shit, shit!

Jösses, blev väckt av telefonen i morse, det var från folktandvården, dom ville att jag ska komma in idag och göra rotfyllningen!! Vafaaaan, hade jag inte iallafall kunnat få några dagar på mej för att typ.. förbereda mej psykiskt? Nädu, idag ska man vara där, 13.00.
Ska hoppa i duschen nu och åka till min Snåfur och dricka nå kaffe och äta något gott innan, vem vet när det blir nästa gång??

Fika, nostalgi och trådlöst.

Idag var jag med CC på bebisfika. Med en massa andra mammor alltså, och deras ungar. Var rätt trevligt, men eftersom jag har så svårt att hänga gäng i så där stora grupper (och dessutom vara nykter! ;P) så var man ju nervös som jag vet inte vad innan. Men, det gick rätt smärtfritt, kände till och med igen några. En av mammorna var en tjej som kallas Bea, ett ex till en kompis, som var med på den tiden då man härjade i Plyman och gled runt raggen och åkte riktig bil, dvs amerikanskt! :)


På Power Big Meet, typ 2003? Jo, det är jag som sitter där på taket.. ;)

Lite nostalgisk blir man ju när man tänker tillbaka på den tiden. Längtar bara till Lule-cruisingen, då ska Lindur ut igen och åka bil och dricka öl! Helst, skulle det ju få vara i en full-size, med vrålande v8 under huven. Men det lär ju bara bli om man vinner på lotto eller så, och det kan ju bli svårt när man inte ens spelar.. ;)

Älsklingen kom just recis hem med en fjärr till våran dator, ett sånt där onödigt måste ni vet. Han fick även med en sån där router, som vi blev kompenserade med, eftersom vi inte fick någon låda till datorn vi köpte... Så nu blir det äntligen trådlöst här hemma! Skulle bara ha trådlöst till ljudet och sånt också, då skulle mitt liv bli mycket lättare tror jag.. ;)

Djurkyrkogård?

Men shit vilken gullig tant alltså!

Finns det ens någon djurkyrkogård i Luleå?

Så rätt!

Att man måste betala tillbaka ränta till Försäkringskassan om man har skulder dit, och inte har råd att betala tillbaka allt på samma gång är ju inget nytt.
Men, nu hörde jag på nyheterna att dom iallafall skapat debatt om att även dom ska behöva betala ränta på försenade utbetalningar. Och det är ju inte mer än rätt!!
Som dom hållt på och gormat nu till exempel. När jag väl får ut mina pengar, som jag faktiskt har rätt till, kommer jag få någon ränta då? Nä, det kommer jag inte. Jag kommer bara snällt få tacka och bocka, för att dom betalar ut dom alls. Att jag varit tvungen att ta från våra surt sparade pengar, och tappar ränta på dom då, visas ingen som helst hänsyn till. Eller, ens det själva faktum att jag fått vänta på pengar från dom.
Men, då menar ju någon tant där på försäkringskassan att det inte är möjligt, eftersom man inte alltid kan se så lätt vems felet till den försenade utbetalningen är, så är det inte möjligt, att det skulle bli så dyrt att kolla upp då allt sånt.
Men vad fan? Rätt ska vara rätt!

Måste jag ge ränta till er, ska väl ni också ta mej fan ge ränta till mej?


Skitblogg 2.

Jag fick en jättefin förklaring av Linda hur jag skulle lägga in YouTube-klipp i bloggen. Funkar det? Nej. Antingen är jag bara sååå trög, eller så är det alla världens bloggar som jävlas med mej. Eller så jävlas den här också lika mycet som metrobloggen? I do not know, men less blir man.

Ajja, här är låten iallafall.

Får väl göra ett nytt försök senare och se om jag har turen på min sida då då.

Felon!



Vi såg förresten en jävligt bra film härom dagen, Felon. Eftersom det var Agge som tyckte vi skulle se den var jag ju skeptisk i början, vi har som rätt olika smak på filmer, men den var så sjukt bra! Lite hemsk så där, men ändå. Och för en gångs skull gillade jag till och med slutet! ;)

Finbesök.

Idag har Benz haft besök av världens sötaste lilla dvärgschnauzern Hilda och hennes matte Monika! Vi har ju tidigare, i vintras, varit och hälsa på dom, men det gick mindre bra, Hilda var inte så jättesäker än på sitt nya hem, och Benz var lite för.. på. Förstår Hilda om hon blev lite less på han som han härjade och sög på hennes öron tills dom lyste rosa..
Men, idag funkade det hur fint som helst! Benz var väl fortfarande lite på, men inte alls lika jobbig, och det tyckte nog inte Hilda heller, för nu var hon inte alls lika skärrad med han i närheten. Jag tvingade mej till och med ut på en promenad, dock bara runt ängen vid mutantsjön, men ändå, en promenad! Så skönt var det att röra på fläsket lite grann, även om det känns i fötterna nu.

Nu blir det att sova, så man orkar upp på äventyr med CC tidigt.

Det här med bloggar.

Inser att jag har ju fan aldrig något vettigt att skriva om. Inget som är så där jätteintressant. Så där spännande. Inte roligare än att jag har lagat mat just. Eller städat. Eller fikat på stan, det brukar vara typ veckans höjdpunkt nu mer.
För sen jag började mitt gravida och nyktra liv händer det fan inte mycket. Eller jo, det gör det ju. Det händer faktiskt ganska mycket. Både här hemma och i mej. Men, jag tycker det är så förbannat okul att skriva om. För skulle jag göra det så skulle det ju ändå bli tjatigt. Nu har den sparkat som en dåre hela kvällen och natten så jag inte kunnat sova alls. Nu vill jag bara att den lilla människan här inne ska komma ut. För less är jag på att väga som en valross och ha så ont i fötterna att jag knappt tar mej till bilen i garaget. Ungefär så skulle det stå dagligen.

Och jag tänker inte börja skriva någon slags mammablogg, där jag berättar om  hur det känns nu och hur det blir sen och lägger ut miljoner bilder på min mage, för att sen lägga ut miljoner bilder på min unge. För det tycker jag heller inte är så kul. Iallafall inte att läsa om. Jag vet inte, ska man vilja det bara för att man är där snart...? Ibland verkar det ju som det.

Och en annan sak som stör mej, när det gäller bloggar, och jag ändå är igång. Varför varför, sitter jag och läser en jävla massa bloggar där jag stör mej hela tiden på det ena och det andra? Är det bristen på ett liv eller?

Städsöndag.

Idag har man för en gångs skull fått någonting gjort, trots att det varit söndag... Städat och fixat och fått undan lite av dom bejbissakerna man fått, men inte behöver förrän senare. Så skönt! Städa rensar själen, på riktigt!

Nu blir det att fara iväg till byn och få middag hos Agges föräldrar, skönt att slippa laga något själv.. :P

Lågkonjuktur-trots!

Trots lågkonjuktur även hemma hos Andersson-Jussi, har vi idag varit och shoppat lös massor. CC tipsade om att Babyproffsen skulle gå i konkurs och hade fetaste utförsäljningen, så dit bar det av med stortysken. Och tur var nog det, hade vi tagit golfen hade vi inte fått med allt vi fyndade! Vi började lite smått med en lite babycape, eller vad den nu heter, en sån där handduk med huva.
Men, sen kunde vi inte hålla oss. Köpte även en jätte fin vagga som vi spanat på sist vi var där, och en bärsele från BabyBjörn, vi fick ju en av Babsan för ett tag sen men den är för lite större kids, och Agge är helt säker på att han måste ha en sån, så man slipper ta barnvagnen jämt.. Jajja, vi ser ju.. ;) Vi fick även en sån där blöjtunna, och något sånt där starta-eget-paket. Fast för när man får en bejbis då.


Här är våran nya fina vagga, fast våran är svart! :)


Sen åkte vi hem och bytte bil, Benz var inte så jätteglad över att få sitta och trängas där bak med vaggor och påsar och grejer, och vi orkade helt enkelt inte börja tömma den mitt i shoppingen, så det blev lilltysken till Storheden. Insåg att jag nog måste ta ut baslådan sen om man ska få plats med en barnvagn och hund i mercan också. Eller byta till något betydligt mindre iallafall...

Sen bar det ju då av mot Storheden, där hittade vi ett skitsnyggt vaxtyg, som ska fixa till den tråkiga och fula skötbordsdynan med nallebjörnar på.. Och givetvis var man ju tvungen att köpa lite sängkläder till nya vaggan.
Fick en snilleidé, när vi började packa upp och fixa väl hemma. Vi ska plocka lös framsidan på skötbordet, och låta pappa lacka det! Kommer bli snyggt tror jag, med typ svartmetallic, kanske något klistermärke, nya dyna, och kanske att man sätter nå´t kromat handtag också. :)

Nu blir det städa, Agge skulle ha invigit dammsugaren idag han fick i present, men det blev en tjuvstart igårkväll, då Benz skulle försöka ta ner sitt ben själv från högtalaren. Det slutade med en vält högtalare, och blomjord och krossad kruka över hela vardagsrumsgolvet, eftersom det stod en blomma på också givetvis...

Asta, den vilda huskyn.

Äntligen har man fått klart alla papper till bedrägerikassan, och skickat iväg dom. Mer kan jag ju som inte göra, för tillfället iallafall..

När man kom hem från mammans jobb var det kull rulle här hemma. Asta hade kommit. Vi har nämligen varit hundvakt till Babsans typ 12 veckors valp. Jisses. Snacka Benz var en lugn valp när han var liten. Inte konstigt att folk kunde fråga mej ibland om han var drogad... Asta däremot är allt annat än lugn. Och det sjuka är att Benz blir typ likadan, det typ smittar av sej. Så dessa två vildar ha härjat på i tre timmar innan Babsan var och hämtade monstret. Glömde givetvis att fota dom idag också, sist jag försökte blev det mest bara en suddig bild på något oidientifierbart.

Undrar vad man ska hitta på ikväll då?

Den lilla människan VS. myndigheterna, del 2.

En stor del av den här veckan har gått till att hålla på med papper hit och dit och ringa samtal fram och tillbaka. Även denna dag startade med detta. Eftersom jag har haft så ont i foten, har jag ju varit hemma sen i mitten på december, och inte fått några pengar. Jag har varit hos läkaren, så papper på faktumet att foten inte är som den ska, finns. Men nu var det ju i juletider detta hände, och givetvis har det ju varit massa röda dagar och ledigheter. Därav kunde jag inte träffa min läkare förrän 12 januari. Och när jag ringde och ville ha tid, på mellandagarna, tyckte hon på vårdcentralen att jag skulle vänta och gå till min läkare. Förklarade att jag måste ha papper för sjukskrivning och då menar hon att läkaren på något sätt kan backa tillbaka sjukskrivningen, då han är tillbaka. Givetvis tror jag ju på det hon säger och bokar in en tid senare. Skulle jag nog inte gjort. För nu har jag ett hål i mina papper, På två jävla veckor. Och ett hål i varifrån jag ska få pengar. På två jävla veckor. Great. För han menar att han inte kan backa tillbaka några papper.
Jag blir bara så trött. Men måste ju tydligen veta allt sånt här själv. Men måste kunna alla proppotioner, regler och allt vad det nu heter, för att det ska bli rätt och man ska rätt, och sina pengar och få vara sjuk eller gravid. För personerna som sitter och har hand om dessa ärenden verkar faktiskt inte veta vad som gäller själva. Jag har fått olika svar på samma frågor mer än en gång, och hur ska jag veta vad som egentligen stämmer? Dt kan jag omöjligt göra. Jag kan tycka att ditten och datten verkar vara rätt. Men jag vet inte säkert. Och då är det svårt att verkligt övertygande diskutera och hovrera om sin sak och sin rätt.

Som tur är har jag ju då mamma, hon skrev en jättefin överklagan igår. Denna ska skickas in idag. Då ska Berit få svar på tal iallafall.

Tidigare strider går att läsa om bland annat här.

Är du vaken Lars?

Jag skulle ju då läga in en sån där liten ruta från YouTube. Fattar jag hur man gör? Nej.  Så. Klicka här. Och förklara hur man gör gärna. ;)

Snart ska vi till MVC, så jag borde nog göra mej klar. Men jag är så sjukt trött. Somnade tillslut någon timma här i soffan, innan alarmet på telefon väckte mej 08.00, för att jag givetvis glömt vilken tid vi skulle iväg idag och var tvungen ringa och kolla.

Nattliga funderingar.

Happ, då vaknade man igen då och var tvungen att kliva upp och pissa. Sen blev jag törstig. Sen kom jag på att läpparna var torra, så då var det bara upp igen och hämta smorsel. Sen insåg jag helt enkelt att jag inte kommer kunna somna om.

Så, nu sitter jag här. Benz blev nog lite irriterad då jag kom och slog på datorn och förstörde hans nattsömn. Ett ont öga, en suck, en trött hund som släpade sej ner från soffan och gick och drack vatten, sen gick han helt enkelt och la sej igen i soffan här brevid. Nu sover han lika tungt igen som Agge borta i sovrummet. Och här sitter jag. Pigg som en lärka. Nja, lite överdrivet kanske, men sova, no way, det går bara inte.

Jag tror min kropp behöver aktiveras mer. Men vad ska man göra då man inte pallar mer än att gå ner till bilen och tillbaka? Mamma tycker jag ska börja simma, men då var det ju det problemet med bacillskräck och vattenskräck och skäck överhuvudtaget över att sätta foten i en bassäng. Fan för Sunderby Folkhögskola. Varför, varför skulle vi på studiebesök på sjukhuset, på den där avdelningen, du vet där dom kollar upp just, baciller, och små äckliga saker i microskop. Och varför skulle tanten där berätta om varför hon inte hade badat i bassäng på evigheters evigheter?
Malin tyckte att jag ska börja på någon slags gravid-yoga. Mja, är ju ett alternativ, om man hade haft pengar. För bristen på dessa illaluktande (bacill-täckta) små lappar råder det ju som sagt stor brist på det med.


Goo käk!

Kvällen till ära (ok, Agge fyllde år igår, men ändå..) ska vi äta entrecote, klyftpotatis och bearnaisesås, fick jag höra, hemma hos mamma idag. Sååå gott!
Sjukt hungrig är man också, när man käkat en chokladboll och cola till lunch.. Fika med Mallan, så härligt att vi börjat umgås igen, har saknat dej gumman!

Sen blir det att få hjälp av mammajurist att skriva överklagan till försäkringskassan, synd bara att man inte fått kopiorna på ansökan hem, hade varit bra om man såg vad man skrivit tidigare, men så snabba som dom är så kan man väl få vänta sju svåra år innan dom kommer..?


Att baka en kaka.


Börjar ju lära mej det här nu! :P
Här är tårtan jag gjorde till älsklingen igårmorse!




Wasssssuuuup?

Hm, jaha. Då har man bytt då. Men, hur gör man då?

Det ska ju gå att modifiera om lite själv, om man vill. Men, jag vågar inte! Haha.
 Och så skulle jag också vilja ha en sån där kool aaaajtograaaf i slutet på varje inlägg. Men, eftersom jag är lika teknisk som min gamla strokefarmor uppe i finnskogarna, så fattar jag ju då givetvis nada.

Heeelp, datakurs, någon?

Testing, testing.

Under construction.



RSS 2.0