Håll i hatten!

Idag har jag haft en sån där ruskigt produktiv dag, i mitt annars rätt lata liv.

Började dagen med att skrubba både mej och barnet rena, efter att ha torkat spya och bytt sängkläder då morgonens välling kom upp igen av alldelens för mycket bus och härj i sängen.
Syrran, som sov över i natt, och jag gjorde frukost och syster tog över barnet, medans jag rastade hund och satte sen igång med köttbullstillverkning. A la bebis variant. Det vill säga, skitsmå.


Ja, skitsmå, gissa hur lång tid det tog med ett halvt kilo köttfärs?!


Efter detta styrde jag upp storkok av barnmat,  och ja, jag är en sån där hurtig jävel som gör min egen barnmat, tro det eller ej! Och bara för att jag är så duktig ska jag till och med bjuda på recept! ;)

Köttbullar:
Typ ett halv kilo köttfärs
½ dl ströbröd
1 dl grädde
ett ägg
en halv lök
persilja
peppar



Låt ströbrödet och grädden stå 10 min, hacka löken till minibitar, blanda allt och rulla till minibollar. Kör in i ugnen på 175 grader i typ 10 min-en kvart, eller fixa frikadeller och koka dom i tio min istället!

Bulgur med tomatsås:



Koka upp bulgur med massa smör och lite rapsolja
Häll i ett paket krossade/passerade tomater
Krydda med peppar och basilika
Pluppa sen i önskad mängd minibullar, innan infrysning.


Rotmos:



Köp en påse på Willys med blandade rotsaker,
eller blanda friskt!
t ex morot, kålrot, rotselleri, palsternacka och någon potatis
skär i bitar, som får ungefärligt lika koktid
koka till bitarna är nästan överkokta
tillsätt smör och rapsolja
peppar
örtsalt
och kryddor efter smak.
Lämna lite kokvatten kvar och tillsätt lite mjölk. Mixa allt och blanda i köttbullarna!


Kommentarer
Postat av: jenna

nä nu jävlar! nu börjar hon väll baka bullar snart!

2010-01-09 @ 00:27:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0